اشخاص به علت های متفاوت به ناامیدی دچار می شوند. این احساس موجب می شود شخص علاقه خود را به موضوعات مهم، فعالیت ها، رویدادها با اشخاص از دست بدهد. ما در این مطلب راهکار های غلبه بر ناامیدی را برای شما بیان می کنیم.
راهکار های غلبه بر ناامیدی
دچار شدن به ناامیدی و یأس ضرورت آن جای نگرانی ندارد. این ناتوانی در برخورد با آن و حل مشکل می باشد که جای نگرانی دارد. مبارزه با این حس به تلاش آگاهانه احتیاج دارد با بهره بردن از شیوه های زیر قادر هستید برای ناامیدی خود غلبه کنید و به مسیر خود در زندگی ادامه دهید.
۱. پایین آوردن استانداردها
پایین آوردن انتظارات خود موجب می شود که موفقیت های زیادی کسب کنید. به خودتان فشار وارد نکنید و بیش از حد توقع نداشته باشید. بعضی از امور در کنترل شما نمی باشند. از آنها بگذرید و فقط بر امور تمرکز داشته باشید که روی آنها تسلط دارید
۲. آگاهی عاطفی
یکی از عالی ترین راه ها برای سلامت روانتان تایید احساسی می باشد که در موقعیت دارید. با خودتان صادق باشید تا قادر به صحبت کردن درباره احساسات خود با دیگران باشید. اگر کسی را دارید که محرم شماست و قادر هستید از احساستان با او صحبت کنید این میتواند به شما کمک کند که چشمانداز بهتری نسبت به موقعیت داشته باشید.
اگر قادر نیستید و اطرافیان خود اعتماد کنید و از افشای راز وحشت دارید، با یک مشاور یا روانشناس حرف بزنید. حرف زدن با مشاور برای حل مشکلات عاطفی حل نشده بسیار فایده دارد. این مشاور با تجربه قادر است از مراجع خود حمایت کند و با شنیدن احساس و مشکلش، راه حلی برای رفع آن ارائه دهد. مشاوران و روانشناسان این توانایی را دارند که مکانیزم های سازگاری مناسبی برای کنار آمدن با ناامیدی و غلبه بر آن ارائه دهند.
۳. در آغوش گرفتن آرامش
یک فرد ناامید دائماً در استرس است. به صورتی که همیشه طوفانی در او به پاست. این برای سلامت روان او فایده ای ندارد. بعضی از روزها بهتر پیش میرود. در اینجا مهم است که فرد بررسی کند چه چیزی موجب حس خوشحالی و آرامش آنان شده است. رها کردن حس خشم و یأس موجب آزاد شدن ذهن از حس بد شده و آرامش را به زندگی شخص باز می گرداند.
۴. تخلیه عاطفی
احساس تان را پنهان نکنید. تخلیه غصه ها، گریه کردن و ابراز خشم برای غلبه بر ناامیدی بسیار فایده دارد. برای بیان احساس تان از هر راهی که بهتر است کمک بگیرید. برای بعضی از اشخاص نوشتن بهتر است و بعضی دیگر با حرف زدن با یک مشاور یا دوست احساس بهتری به زندگی پیدا میکنند و قادر هستند از حس ناامیدی رهایی یابند.
۵. ورزش و تفریح
برای خودتان برنامه ریزی های جدیدی داشته باشید در این برنامه ورزش، تفریح و فعالیت های شادی آور را بگنجانید. ورزش کردن موجب بهبود خلق و خو و نشاط زیاد می شود. پنجره های جدیدی از شور زندگی را به روی شما باز میکند و به شما انرژی زیادی برای تلاش کردن می دهد.
۶. صبوری
خیلی از کارها در یک شب به نتیجه نمی رسند. بارها باید شکست بخورید تا موفقیت را لمس کنید. چیزی تحت عنوان یک شبه پولدار شدن، راه های ساده برای موفقیت، شیوه های سریع و بدون تلاش وجود ندارد. برای تسلط بر ناامیدی و رسیدن به موفقیت در هر چیزی بایستی سخت تلاش کنید. دنیا به تلاش و تجربه سختی احتیاج دارد.
۷. حقیقت نه توهم
این طبیعت انسان می باشد که رویا پردازی کند و امید داشته باشد و البته کار درست و سالمی است. ولی مردان باید حفظ شود و حقیقت نباید با توهم ترکیب شود. برخی مواقع رویا پردازی و خیال در جهت برعکس عمل میکند و شخص بیشتر از آنچه هست منفی تصور میکند. یادداشت کردن اوضاع و فهرست برداری برای غلبه بر ناامیدی بسیار فایده دارد. واقعیت ها را درباره زندگی خود بنویسید و تاثیر آنها را مورد بررسی قرار دهید. بدین ترتیب علاوه بر عدم افشای حقایق زندگی خود برای دیگران درد بهتری نسبت به شرایط پیدا می کنید. امکان دارد در نهایت به این نتیجه دست پیدا کنید که شرایط آن گونه هم که فکر میکردید سخت نیست.
۸. دوری از آدم های منفی و تحقیر کننده
یکی از علت های ناامیدی وجود آدم هایی می باشد که همیشه وجه منفی امور را مشاهده میکنند. آدمهایی که همیشه از شرایط گلایه دارند، امیدی به زندگی ندارند و منفی فکر میکنند، امید را از شما سلب میکنند. دیدگاه آنها به زندگی مانع از آن می شود که شما نیز چشم انداز بهتری داشته باشید. همچنین از آدم هایی که شما را تحقیر می کنند، تمسخر می کنند و صفت های منفی به شما میدهند، پرهیز کنید.
۹. پیشرفت نه ایده آل گرایی
دستیابی به ایده آل امکان ندارد. همیشه چیزی بهتر و بالاتر وجود دارد. کسی که دچار ایده آل گرایی می باشد هیچ موقع راضی نمیشود. همیشه عیب و نقصی در موضوع وجود دارد به جای بهبود وجود دارد. به همین سبب احساس ناتوانی، بی کفایتی و نارضایتی در فرد هیچ موقع پایان نمی یابد. در پیشرفت کردن هم امکان دارد دچار احساس ناامیدی شوید، ولی پیشرفت به صورت مرحلهای و با صبوری امکان پذیر است. همیشه استانداردی وجود دارد که بر اساس آن قادر هستید پیشرفت کنید و بهبودی شرایط زیر نظر داشته باشید.
۱۰. تجربه
ناامیدی اجتناب ناپذیر است. از قضا می تواند برای شما نیز فایده داشته باشد. احساس ناامیدی از شکست های ناشی میشود که در زندگی داشته اید به خودتان یادآوری کنید که اینها درس هایی می باشد که باید یاد بگیرید و از آن برای جلوگیری از تکرار مجدد استفاده کنید.
با احساس ناامیدی خودتان را به کل نفی نکنید. در هر شکست، به این فکر کنید که به عنوان یک انسان دارای چه نقاط قوتی هستید. چه کاری از دست شما برمی آید تا شرایط را درست کنید و دارای چه مهارت هایی هستید؟ که وقتی به خودتان از نقطه قوت بنگرید، احساس بهتری خواهید داشت و این احساس به شما کمک میکند از جای خود بلند شوید.
۱۱. تلقین مثبت
همانگونه که بیان کردیم ناامیدی قادر است از تحقیر و تمسخر دیگران ناشی شود. افراد زیادی ضعف های شخصیت خود را با مسخره و تحقیر کردن دیگران جبران می کنند، این لزوما به معنی آن نیست که حرفهای آنان درباره شما درست است. در یک ورقه فهرستی از تواناییها و خصوصیت های مثبت خود را بنویسید. طبق همین توانایی ها برای موفقیت بیشتر خودتان و غلبه بر تحقیر های دیگران سعی و تلاش کنید.
۱۲. برنامه ریزی دقیق
یکی از دلایل ناامیدی می تواند نامنظمی بودن زندگی و تمایل افراطی برنامه به کار زیاد و بی برنامه مفرط باشد. برای زندگی خود برنامه دقیقی داشته باشید که شامل ساعت هایی برای کار یا تحصیل، برنامه های شخصی، تفریح، استراحت و غیره باشد. برنامه شما باید به گونه ای باشد که تمام امور و زمان بندی های مشخص شده برای پروژه ها ساعت هایی برای تفریح و امور فردی باشد. وجود برنامه مانع از استرس، عقب افتادن از برنامه و بیبرنامهگی میشود.
هم اکنون که این مطلب خاتمه یافت برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه روانشناسی بر لینک های ناامیدی در زندگی و افزایش امید به زندگی کلیک کنید.
منبع : آرگا