دلیل سوزش کف سر بسیار زیاد می باشد و بیماری های بسیار زیادی هستند که می توانند منجر به ایجاد این بیماری شوند از این رو نیاز است تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید به خوبی از پس این مشکلات بر بیایید. در ادامه تمامی اطلاعاتی که باید در مورد این مشکل داشته باشید را برایتان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دلیل سوزش کف سر و بیماری های مرتبط با آن
احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در سر می تواند به دلیل بیماری های زمینه ای باشد با این حال بهتر است این مورد را کمی جدی تر بگیرید و سعی کنید با پیگیری های به موقع از بروز مشکلات بعدی در این زمینه پیشگیری نمایید. البته مه این مورد می تواند به دلیل استرس و اضطراب بسیار بالا باشد با این حال بهتر است توسط پزشک مورد بررسی و معاینه قرار بگیرید.
نشانه های سوزش سر
یک سری از نشانه ها می باشند که شما می توانید آن ها را به سوزش سر ربط بدهید و این نشانه ها عبارت اند از :
- مور مور شدن
- تیر کشیدن
- بی حس شدن سر
- سوزن سوزن شدن سر
عوامل تاثیر گذار
یک سری از بیماری ها و مشکلاتی هستند که می توانند بر روی این مورد تاثیر گذاشته و در نتیجه منجر به ایجاد این بیماری شوند. این عوامل را در ادامه یک به یک برایتان مورد بررسی قرار خواهیم داد و اطلاعاتی بسیار خوب در این موارد به شما می دهیم.
سرماخوردگی
- شاید برایتان جالب باشد که بدانید سرماخوردگی می تواند منجر به ایجاد سوزش در سر شود.
- عفونت های شدید سینوسی که در اثر سرماخوردگی ایجاد می شود می تواند بر این مورد بسیار تاثیر گذار باشد.
دیابت
- یکی از بیماری هایی که درمان قطعی ندارد دیابت می باشد.
- این مشکل می تواند منجر به ایجاد پارستزی یا همان سوزش در کف سر شود.
- افرادی که قند خون کنترل نشده ای دارند ممکن الست آسیب های بسیار شدیدی در این زمینه ببینند. این مورد می تواند منجر به فشرده شدن اعصاب و آسیب دیدن آن ها شده و در نتیجه پارستزی را ایجاد خواهد کرد.
میگرن کنترل نشده
- افرادی که دارای بیماری میگرن می باشند بیش تر از سایرین دارای این احساس خواهند شد.
- در واقع میگرن کنترل نشده می تواند تغییراتی در فشار خون ایجاد کند و منجر به ایجاد تجمع مایعات در سر خواهد شد و همچنین می تواند سبب سوزن سوزن شدن سر شود.
آسیب های شدید
- هر مدل آسیبی که به سر و گردن شما وارد شود می تواند بر روی سر شما تاثیر گذاشته و مشکلاتی را بوجود آورد.
- با توجه به نوع آسیب دیده شده این احساس می تواند موقتی و یا دائمی باشد.
- بسیاری از متخصصان بر این باور می باشند که آسیب های عصبی معمولا با عفونت های ویروسی، فشار خون بالا و سکته های مغزی نیز در ارتباط می باشند از این رو سعی کنید آن ها را جدی بگیرید.
- مننژیت نیز یکی از بیماری هایی می باشد که ممکن است منجر به ایجاد این احساس در فرد شده و آسیب های بدی را از خود به جای بگذارد.
استرس
- از دیگر دلایلی که می تواند منجر به ایجاد این احساس بد در فرد شود استرس می باشد.
- در واقع داشتن استرس دائمی بدن را تحت تاثیر قرار خواهد داد و می تواند منجر به سوزش و خارش های سر شود.
- با این حال اگر فکر می کنید که مشکل شما به این دلیل می باشد بهتر است سعی کنید آرامش خود را بدست آورده و از بروز مشکلات جدی تر در این زمینه پیشگیری کنید.
- این مورد نیازی به درمان های پزشکی ندارد.
تاثیر دارو ها
- یک سری از دارو ها هستند که می توان گفت این مشکل یکی از عارضه های جانبی آن ها می باشد.
- اگر دارو های خاصی را مورد استفاده قرار داده اید بهتر است اطلاعاتی در مورد آن ها کسب کنید.
- این مشکل همچنین می تواند در اثر استفاده های طولانی مدت از مخدر ها نیز ایجاد شود و باید تحت درمان قرار گرفته تا این مشکل برطرف شود.
بیماری ام اس
یکی دیگر از بیماری هایی که می تواند منجر به ایجاد سوزش در کف سر شود بیماری ام اس می باشد. این بیماری می تواند بخش های متفاوتی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد از این رو نیاز است تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید و سوزش کف سر خود را جدی تر بگیرید تا بتوانید در زمان مناسب از بروز و بد تر شدن این بیماری پیشگیری نمایید.
تومور ها
از دیگر بیماری هایی که با این مورد بروز پیدا می کنند و خود را نشان می دهند تومور ها می باشند. همچنین این تومور ها می توانند منجر به ایجاد فشار های شدید در سر شده و سردرد های دائمی را برای فرد ایجاد کنند.
ورم های مغزی
آخرین موردی که می تواند منجر به ایجاد مشکلات شدید در سر شده و همچنین سوزش و خارش را ایجاد کند ورم مغزی یا همان آنسفالیت می باشد. این مشکل می تواند به هر دلیلی ایجاد شود با این حال علاوه بر سوزش در کف سر شاهد یک سری دیگر از نشانه ها مانند استفراغ، سردرد و تب خواهید بود.
درمان های سوزش سر
همانطور که گفته شد تمامی علل ها می توانند درمان های متفاوتی را با خود به همراه داشته باشند با این حال بهتر است ابتدا به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید و در صورت نیاز از دارو های مربوطه استفاده کنید در غیر این صورت هر نوع دارو درمانی و خود درمانی نا به جا خواهد بود. معمولا پزشک از دارو های ضد التهاب برای درمان شما کمک می گیرد از این رو بهتر است تمامی دارو های مورد استفاده خود را به متخصص گزارش دهید تا در صورت بروز تداخل دارویی از آن ها پیشگیری شود در غیر این صورت ممکن است مشکل شما تشدید شده و یا اختلال های دیگری برایتان ایجاد گردد.
منبع : آرگا