دسته ها
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

در ترک عادت با مدیتیشن چگونه باید عمل کرد؟

  • سعیده ستاری
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۱
  • ۰

تحقیقات نشان داده اند که کارهای روزانه ما بر اساس عادت انجام می شوند و برخی از عادات بد می باشند و ما در این مطلب به شما یاد می دهیم که ترک عادت با مدیتیشن چگونه انجام می شود.

مطالعات نشان دهنده نیمی از کارهای روزانه ما بر اساس عادت انجام می شود. عادت کردن موجب صرف کمتر انرژی هم برای مغز و برای اندام ها خواهد شد. اگر قرار نبود به خوردن صبحانه عادت کنید. هر دفعه خسته می شدید. با این وجود همه عادات مفید نیستند و همه ما به یک تکنیک برای نابودی عادات بد احتیاج داریم. خوشبختانه مدیتیشن این احتمال را به ما خواهد داد. در این مطلب با ترک عادت با مدیتیشن آشنا می شوید.

فواید ترک عادت با مدیتیشن

آشنایی با ترک عادت با مدیتیشن

عادت ها زمانی شکل می گیرند که بدن و مغز ما به دنبال کارآمدترین راه ها برای زنده ماندن هستند. تصور کنید هر روز صبح که بیدار می شوید قرار بود آموزش ببینید چطور مسواک بزنید یا چگونه بند کفش هایمان را ببندیم. عادت ها هستند که این امکان را به ما می دهند که مسئولیت های ضروری را بدون فکر کردن به نحوه انجام آن، انجام دهیم. افزون بر این عادت ها ابزاری موثر برای جلوگیری از ناراحتی هستند. به عنوان مثال زمانی که گرسنه هستید مغز یک مسیر معمولی به وجود می آورد که به خاطر بیاورید احساس گرسنگی چیست، غذا را از چه جایی تهیه کنید و خوردن آن چه حس لذت بخشی به شما می دهد. مغز در این امر بسیار ماهر می شود. دفعه بعد که گرسنه می شوید، دقیقا می دانید چه کاری را انجام بدهید.

از آنجایی که در زمان گرسنگی غذا بخوریم، احساس لذت بخشی به ما دست می دهد، مغز این مسیر معمولی را برای انواع دیگر ناراحتی ها نیز به کار می برد. حال اگر وقتی بی حوصله و ناامید بودید یا به هر علت ناراحت و غمگین بودید غذا می خوردید، آیا احساس خوبی به شما دست می داد؟

هم اکنون غذا را با هر چیزی که زمانی مشکلی را برای شما حل کرده است جایگزین نمایید، می توانید ببینید عادت ها چگونه شکل می گیرند. یک عادت زمانی بد می شود که دیگر سودی برای ما نداشته باشد و در عوض موجب صدمه دیدن ما شود. از یاد بردن این مسیر های کهنه دشوار و سخت می باشد. اینجاست که مدیتیشن یا در اصطلاح مراقبه یک روش ایده آل برای سیم کشی مجدد مغزهای شما باشد.

چگونگی ترک عادت های بدن با مدیتیشن

نابودی چرخه ی الگوهای عادتی با مدیتیشن

عادت های بد می تواند واکنش ها یا حتی الگوهای فکری و رفتارها را شامل بشود. ما دفعات زیادی به علت های گوناگونی وارد چرخه عادت بد می شویم و از این بدتر اینکه باور داریم عادت های بد مشکل ما را برطرف می کنند، چون زمانی اینگونه به نظر می رسیدند. به طور مثال تصور کنید زمانی که ناراحت بودید، یک تکه کیک می خوردید و حال شما بهتر می شد. ولی رفته رفته این عادت در شما تغییری به وجود نیاورد و تسکین تنها طی یک بازه زمانی کوتاه مدت بوده است. با اینکه این روش دیگر برای شما مفید نبود ولی شما همچنان چرخه غم/ کیک /غم/ کیک را ادامه می دهید.

در اینجا مدیتیشن به کمک شما می آید تا آگاهی، شفقت به خود، خرد و ذهن آگاهی را توسعه دهید. این خصوصیت های مدیتیشن به شما کمک می کند از چرخه های معمولی رهایی پیدا کنید. بیایید نگاهی دقیق تر به چگونگی آن بیندازیم.

نحوه ترک عادت با مدیتیشن

ذهن آگاهی و هوشیاری

ذهن آگاهی اولین قدم به سوی تغییر عادت موفق است. مراقبه ذهن آگاهی شناخت رفتار ما، محرک ها و نتایج آن را تقویت نماید. در حقیقت ذهن آگاهی، کاوش مهربان و کنجکاو از تجربه لحظه حال ما می باشد. هر زمان که ما حواسمان بود، آماده اعمال آگاهی هستیم، که در حقیقت ابزارهایی را به ما می دهد تا الگو های همیشگی خود را به هم بزنیم. از راه مدیتیشن، آموزش می بینیم که هم هوشیار تر و هم آگاه تر باشیم.

توسعه مهربانی به خود و خرد

مهربانی با دلسوزی به خود، از راه مدیتیشن به وجود می آید و ترک عادت های بد را آسان تر می کند. با مهربانی به خود یاد می گیرید که تغییر را از جایی که عشق به خود داریم شروع می کنیم نه از جایی که از خودمان نفرت داریم. مدیتیشن به ما یاد می دهد که ما عادت های خود نیستیم. همه آدم ها در هر کجا، صرف نظر از ما شایسته شادی و رهایی از درد هستند. هر کدام از ما مستحق تغییرات هستیم. با مدیتیشن، از راه سوءتفاهم متوجه می شویم که عادات بد موجب شادی می شود.

روش های ترک عادت

هیچ چیز خارج از ما این توانایی دردهای ما را بهبود می بخشد چون همه پدید ها ناپایدار هستند. در عوض ما به راه حل دائمی یعنی شادی فراوانی که در درونمان وجود دارد متصل می شویم. مدیتیشن ما را از جست و جوی راه حل های بیرون از خود آزاد می کند و به این شکل ما را از عادت های بد رها می کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *