از جمله دغدغه های اصلی والدین که می توان به آن اشاره داشت تربیت درست فرزند و پرورش انواع خصلت های خوب در او بوده که این امر نیازمند آگاهی والدین و نوع رفتار صحیح و اصولی آن ها می باشد. با توجه به این که پدر و مادر الگوی فرزندش بوده و کودک از همان ابتدای تولد به تقلید و یادگیری از اطرافش می پردازد، بنابراین این مسئله باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد. در همین راستا سعی داریم در این مطلب نحوه تربیت کودک مقاوم را مورد بررسی قرار داده ایم.
چگونگی تربیت کودک مقاوم
راهکارهایی موثر برای افزایش روحیه استقامت پذیری در کودکان
پدر و مادرها می توانند با بهره مندی از روش هایی کاربردی کودکان خود را بردبار و مقاوم تربیت کنند که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.
صحبت درباره صبر و شکیبایی
این موضوع بسیار گسترده بوده و نمی توان آن را به یک باره به کودک فهماند. یاد دادن استقامت مرحله ای در حال اجرا بوده و موضوعی نیست که قادر بود در یک لحظه به آن دست پیدا کرد و یا بتوان در یک جلسه آن را برای کودک شرح داد. بایستی در رابطه با وقایع و تفاوت ها با آن ها گفت و گو نمایید. راهکاری که در این زمینه اثرگذار بوده بحث کردن درباره موضوعات اجتماعی می باشد، موضوع بحث را از قسمتی شروع کنید و در نهایت به مسائل اجتماعی ختم نمایید.
ارائه دادن قدرت درکی صحیح از برابری و همانندی گروه ها به کودک
در فرزندان خود درک و فهم صحیح داشتن از هویت های گروهی و همسالان آن ها را ترغیب نمایید. برای نوجوانان همسانی گروهی خیلی ضروری می باشد. به فرزند خود تعلیم دهید که به گروه خود افتخار نماید و به سایر گروه ها احترام بگذارد. به آن ها متذکر شوید که داشتن غرور و تعصب و حس دوست داشتن نسبت به گروه همسالان خود به این معنی نبوده که سایر گروه ها بدون ارزش های انسانی هستند و سزاوار بی احترامی و بی توجهی می باشند و در آخر این که نباید به هیچ عنوان به منظور ارتقا جایگاه خود گروه های دیگر را تحقیر نموده و آن ها را کوچک بشمارند.
شناسایی نداشتن مقاومت و بردباری در کودکان
زمانی که فرزند شما با اتفاق یا مشکلی رو به رو می شود دقیقا در همان زمان سعی کنید میزان صبر و شکیبایی را با او یاد بدهید. موضوعات کلیشه ای و ناآگاهی های فرهنگی را که در فیلم ها و برنامه ها و بازی های رایانه ای و … مشاهده می شود را یادآور شوید. در رابطه با تعصبات و پیش داوری هایی که برخی اوقات میان اعضای خانواده رخ می دهد صحبت کنید. سعی کنید با موضوعات مناسب آغاز کرده و فرصت بدهید کودکان بیشتر حرف بزند و همچنین شما شنونده خوبی برای صحبت های او باشید. زمانی که از طرف فرزندتان عدم استقامت و مقاومت را مشاهده کردید در مورد آن بحث کرده و با بروز این نوع احساس و عدم صبوری و ناتوانی که برای او ایجاد شده مقابله نمایید.
حمایت از کودک در زمان بی صبری و بی استقامتی
به منظور تربیت یک کودک مقاوم باید با فهمیدن و شناسایی مسائل و مشکلاتی که بچه ها با آن ها مواجه هستند سعی کنید برای آن ها احترام قائل شوید. مشکلاتی که برای فرزندتان رخ داده کاملا جدی بگیرید و سعی نکنید آن ها را بی اهمیت و کوچک تلقی نمایید. حمایت عاطفی خود را از آن ها سلب نکنید و به آن ها واکنش های درست را یاد بدهید.
نشان دادن مقاومت و صبر در فرهنگ های مختلف به کودک
با فراهم سازی پکیج و لوازم آموزشی مختلف در خانه، قرائت کتاب هایی درباره صبر و استقامت در فرهنگ های مختلف، خرید انواع اسباب بازی های مرتبط با فرهنگ ها و گروه های مختلف، مشاهده سایت های اینترنتی مفید در این رابطه، خواندن ادبیات کشورها و فرهنگ های مختلف برای بچه ها خیلی سودمند است. به فرزندان خود متذکر شوید که چطور تنوع و گوناگونی فرهنگ ها می تواند در زندگی شخصی، کاری، هنری و ادبی افراد اثرگذار باشد.
روراست بودن با کودک در رابطه با تفاوت و ها و اختلافات
بدین معنا بوده که هیچ وقت به فرزند خود نگویید که تمامی افراد شبیه هم هستند و با هم برابرند چرا که در واقعیت این گونه نیست. تمامی افراد جهان را از زوایای مختلف تجربه می کنند هر فردی دنیا را از یک راه تجربه می کند و از یک دید می بیند. این تجربه های افراد بوده که مهم و ارزشمند می باشند. موضوع اصلی تفاوت و تمایز میان این تجارب مختلف است.
در مطلب ارائه شده با راهکارهای موثر تربیت کودک مقاوم به طور کامل آشنا شدید که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید. همچنین برای تربیت کودک مستقل و تربیت کودک شجاع می توانید این مطالب را مورد مطالعه قرار دهید.
منبع : آرگا