آی مک m1 با طراحی متمایز خود باریک ترین رایانه جهان محسوب می شود و قطر این گجت به اندازه ای باریک و کم شده که اپل به اجبار جک هندزفری را روی لبه دستگاه قرار داده است. در این مطلب به بررسی آی مک m1 می پردازیم.
آشنایی و بررسی آی مک m1
نسل دهم آی مک اپل با طراحی تخت، رنگ های گوناگون و ضخامت ۱۱.۵ میلی متری جذاب تر، مدرن تر و باریک تر از هر زمان دیگری می باشد. نمایشگر بزرگتر با ۲۰ درصد وضوح بیشتر، افزایش ۸۵ درصدی قدرت پردازشی، گرافیک سریعتر تا دو برابر و وب کم ۱۰۸۰ پیکسل نشان می دهد آی مک m1 از هر جنبه ای با پیشرفت چشمگیری نسبت به نسل قبل همراه شده است.
اپل رایانه رومیزی جدید خود را برای هر سبک زندگی و خانه ای مناسب می داند. سری آی مک اپل یکی از محصولات جذاب این شرکت محسوب می شود. نکته قابل توجه در همه گجت های این سری خلاصه شدن همه موارد در نمایشگر آن است. هنگامی که برای نخستین بار با گجت مدنظر روبرو می شوید یقینا کیس آن را جستجو می کنید که هرگز نمی توانید آن را بیابید زیرا همه نیازهای یک رایانه در نمایشگر آن خلاصه شده است.
جدیدترین محصول سری آی مک اپل، آی مک m1 سال ۲۰۲۱ می باشد که در اوایل بهار این سال معرفی شد. بزرگترین تفاوت این مدل با نسخه های قبلی، بکار رفتن پردازنده m1 ساخت شرکت اپل می باشد. در ادامه با بررسی آی مک m1 همراه ما باشید تا اطلاعات جالبی در مورد این رایانه جذاب کسب کنید.
طراحی و کیفیت ساخت
بررسی ها نشان می دهد آی مک m1 یا نسل دهم آی مک طراحی ظریف تر، سبک تر، باریک تر و جمع و جورتری پیدا کرده و نسبت به نسل قبل پرنشاط تر به نظر می رسد. طراحان اپل خاطره آی مک g3 را به طرز رنگارنگی زنده نموده و آی مک جدید را متناسب با زمان ارائه اش یعنی بهار؛ با هفت رنگ آبی، نارنجی، سفید، زرد، سبز، بنفش و صورتی طراحی نموده اند.
البته رنگ های زرد، بنفش و نارنجی فقط در مدل به گرافیک هشت هسته ای در دسترس مجهز هستند.
فقط ۱۱.۵ میلی متر ضخامت سبب شده تا آی مک m1 به اندازه باریک شود که طراحان اپل ناچارا جک هدفون را در لبه دستگاه تعبیه نمایند. زیرا سوکت مدنظر ارتفاع بیشتری از عمق بدنه آی مک داشته و اپل برای دستیابی به این طراحی باریک، همه مادربرد را به لبه پایین نمایشگر و منبع تغذیه را به بیرون از دستگاه هدایت کرده است. اکنون آی مک m1 از آداپتور ۱۴۳ واتی بهره مند است.
نخستین موردی که در محصولات جدید اپل مشهود است این می باشد که اپل از لحاظ تم طراحی به چند سال قبلش برگشته و همه گجت ها را به صورت کاملا مسطح طراحی می کند. این زبان طراحی در آی مک m1 هم دیده می شود و شما با یک رایانه کاملا مسطح و بدون خمیدگی مواجه هستید. طراحی و کیفیت ساخت این محصول بی نظیر بوده و از تماشای آن شگفت زده می شوید.
پشت دستگاه از آلومینیوم ساخته شده و دقیقا وسط قاب پشتی آرم اپل به خودنمایی می پردازد. و در زیر لوگو هم پورت شارژ دیده می شود که در پشت پایه آی مک پنهان شده است. این سبب شده تا طراحی بشدت جذابی را شاهد باشید و آلومینیوم مات بکار رفته زیبایی آی مک m1 را دو چندان نموده است.
بدنه رایانه مذکور هم دقیقا مانند آیپد و آیفون دارای ساختار تخت و بلوکی می باشد و از طراحی محدب نسل های قبلی خبری نیست. در ضمن رنگ بندی جذاب و طراحی به روز آی مک m1 آن به یک انتخاب مناسب برای دفتر کار یا زندگی روزمره مبدل کرده است.به جز مدل نقره ای در همه مدل های دیگر، پایه و حاشیه پایین نمایشگر کم رنگ تر از بدنه می باشند.
پایه هم به فراخور طراحی تخت آی مک m1، ساختار تخت و گونیایی شکلی دارد. ولی متاسفانه حتی در این نسل نیز از قابلیت تنظیم ارتفاع یا چرخش نمایشگر خبری نبوده و پایه دستگاه صرفا امکان تغییر زاویه نمایشگر را در اختیار قرار می دهد. البته نمایشگر آی مک m1 در ارتفاع مناسبی جای داشته و به اندازه مانیتورهای عادی از خط دید کاربر پایین تر نیست.
قابل ذکر است ارتفاع و عرض محصول جدید با آی مک ۲۱.۵ اینچی تفاوتی ندارد ولی مهندسین اپل با باریک تر نمودن حاشیه های آی مک m1 نمایشگری به قطر ۲۴ اینچ را در آن مستقر نموده اند. سر تا سر نمایشگر هم به رنگ سفید بوده تا به قول اپل آی مک جدید هر چه بهتر در دکوراسیون منازل قرار گیرد.
در بررسی پنل جلویی آی مک m1 شاهد نمایشگر ۲۴ اینچی هستیم که تقریبا ۸۵ درصد این نما را به خود اختصاص داده است. و از آنجا که حاشیه های آن نسبت به آی مک ها کاهش یافته، در نتیجه نمایشگر بیشتر به چشم می آید. سراسر نمایشگر نیز همانطور که اشاره شد با نوار سفید رنگی به عرض ۲ سانتی متر احاطه شده که در همه رنگ های مدل آی مک m1 سال ۲۰۲۱ دیده می شود.
پایین نمایشگر حاشیه تقریبا زیادی مشهود است که به امضای اپل در طراحی اپل ها تبدیل شده است. در طراحی های قبلی لوگوی اپل در این قسمت قرار داشت ولی اپل در نظر گرفته هیچ نمادی در این بخش دیده نشود. در بالای نمایشگر نیز دوربین آی مک m1 را شاهد هستیم و در گوشه بالای سمت چپ هم حسگر نورسنجی تعبیه شده است.
پایه آلومینیومی آی مک m1 کاملا مشابه قاب پشتی طراحی شده و در نگاه اول بیشتر کاربران مدعی بودند که این پایه عملکرد خوبی ندارد و لق می زند اما در بررسی ها چنین موضوعی را شاهد نبودیم. اگرچه پایه قابلیت چرخش ندارد ولی می تواند نمایشگر را تا ۶۰ درجه تغییر وضعیت داده که موجب می شود هیچگاه از کار با آی مک m1 احساس خستگی نداشته باشید.
نمایشگر ۲۴ اینچی
بررسی ها نشان داد که آی مک m1 به نمایشگر ۲۴ اینچی و به طور دقیق تر ۲۳.۵ اینچی مجهر می باشد که یکی از نقاط قوت اصلی این گجت به شمار می رود. این نمایشگر وضوح ۲۵۲۰*۴۴۸۰ پیکسل یا ۴.۵k که بالغ بر ۲۰ درصد پیکسل های بیشتر می باشد را ارائه می دهد و تراکم پیکسلی بسیار خوب ۲۱۸ پیکسل بر اینچ را هدیه می دهد.
در طی مدتی که با آی مک m1 کار کنید، نمی توانید پیکسل ها را از هم تفکیک دهید. با توجه به بررسی ها می توان گفت بهترین نمایشگر دنیا با آی مک m1 همراه شده است. این نمایشگر با فناوری اختصاصی اپل یعنی رتینا تولید شده می تواند تا یک میلیارد رنگ را از یکدیگر تشخیص و نمایش دهد.
در ضمن برعکس مک بوک پرو، نمایشگر آی مک m1 فاقد نسبت تصویر مرتفع ۱۶:۱۰ بوده و نسل دهم آی مک هم مشابه قبل دارای نسبت تصویر ۱۶:۹ می باشد.
تنها نقطه ضعفی که دیده می شود این است که وقتی تصویر کاملا تاریکی را نمایش می دهد، ظاهرا یک لایت نمایشگر برخی نقاط تصویر را با نور بیشتری پخش می کند که البته این موضوع آزاردهنده نبوده و باید خیلی به دقت به نمایشگر نگاه کنید تا به این موضوع پی ببرید. به طور کلی این نمایشگر اعجاب انگیز بوده و همه را به خود مجذوب می کند.
اسپیکر بسیار خوب
در بررسی اسپیکر آی مک m1 مشخص شد که تجربه صوتی بسیارخوبی را به اجرا می گذارد و این رایانه رومیزی دارای ۶ اسپیکر ساب ووفر و ۲ توئیتر می باشد که با ترکیب ۱+۲ داخل حاشیه پایین نمایشگر و دو سمت مادربرد تعبیه شده اند. به گفته اپل در هر سمت از ماردبرد، ساب ووفرها در خلاف جهت هم تعبیه شده تا مانع از لرزش بدنه شوند از سویی فضای پشت نمایشگر هم نقش محفظه آکوستیک را ایفا می کند.
به طور کلی شفافیت و کوبندگی صدای آی مک m1 راضی کننده بوده ولی حجم صدای آن برای اتاق های کوچک کافی می باشد.
کیبورد و ماوس
اپل به همراه آی مک m1 همانند سال های گذشته، مجیک کیبورد و مجیک ماوس را ارائه می دهد. رنگ کیبورد و ماوس با بدنه دستگاه همخانی داشته البته خریدار می تواند هنگام خرید با پرداخت هزینه ای بیشتر در کنار ماوس جادویی یک مجیک ترک پد را هم به جعبه اضافه نماید.
مجیک کیبورد آی مک m1 حالا کلیدهایی برای فراخواندن اسپوت لایت ؛ دیکتیشن، فعالسازی حالت مزاحم نشوید و ایموجی ها دارد. دقت کنید به جز مدل پایه روی کیبورد نسخه های دیگر این گجت، سنسور اثرانگشت تاچ آی دی هم برای ورود سریعتر و آسان تر به سیستم و اجرای ایمن تراکنش ها هم دیده می شود.
چینش کلیدهای مجیک کیبورد به نحوی است که بعد از مدت کوتاهی می توان به تایپ کردن با آن عادت نمود. عمق حرکتی و نوع بازخورد دکمه ها هم مناسب می باشد. ولی نبود پایه برای زاویه دار کردن صفحه کلید، ممکن است برای برخی از کاربران خوشایند نباشد.
ماوس هم از لحاظ طراحی تفاوت چندانی با آنچه که از نسل های قبلی شاهد بودیم، تفاوتی ندارد. این ماوس با ارتفاع کم خود ارگونومی زیاد خوشایندی نداشته به خصوص اگر دست های کاربر بزرگ باشد. محل پورت لایتنینگ نیز برای شارژ همانند قبل زیر ماوس جای دارد و برای هر مرتبه شارژ باید به صورت مضحکی ماوس را وارونه نمود.
شایان ذکر است کیبورد و موس آی مک m1 به شکل وایرلس به دستگاه وصل می شوند. زبان طراحی جدید و جذاب اپل در صفحه کلید هم مشاهده می شود. در ضمن حسگر اثر انگشت اضافه شده به کیبورد سرعت و کیفیت بسیار بالایی دارد.
ماوس اختصاصی اپل راحتی و جذابیت خاصی داشته ولی برخی گیمرها و کاربران معمولی از این ماوس رضایت ندارند. این ماوس و کیبورد دارای این قابلیت هستند که می توانند تا دو متر هم از دستگاه دور شوند.
پورت های خاص
یکی از علت های خاص بودن محصولات شرکت اپل، بکار گرفتن پورت های خاص و متنوع می باشد. و در آی مک m1 نیز این پورت ها را شاهد هستیم. بررسی ها نشان داد همه پورت ها از نوع تایپ سی می باشند. این دستگاه دارای ۴ پورت تایپ سی می باشد و از پورت های معمول در دیگر لپ تاپ و کیس ها خبری نیست.
در مدل ها بالاتر دو پورت یو اس بی ۳ و در مدل پایه دو پورت یو اس بی ۴ با پشتیبانی از تاندربولت ۳ هم دیده می شوند که با استفاده از این پورت ها می توانید همه پورت ها را داشته باشید که می توانید با استفاده از هاب همه دستگاه های جانبی را به این گجت متصل نمایید. اگر برای شما جای سوال است که آی مک m1 پورت شبکه دارد یا نه؟ در پاسخ باید گفت اپل به این بخش نیز فکر کرده و پورت شبکه را درون آداپتور این محصول جای داده است.
به این ترتیب هنگامی که کابل شبکه را به آداپتور وصل نمایید؛ کابل شارژ قابلیت انتقال دیتا را نیز در اختیار شما می گذارد.
سخت افزار و نرم افزار
اپل به اندازه ای از کارایی و بهره وری تراشه m1 مطمئن است که پس از مک بوک ایر، مک بوک پرو ۱۳ اینچی و مک مینی، در دل آی مک نسل دهم خود نیز آن را جای داده است. این تراشه سریع ترین پردازنده دنیا بوده و عملکرد پردازشی فوق العاده آن بدون تاخیر و لگ است و برنامه های سنگین مانند تدوین و بازیهایی مانند آسفالت را به راحتی و با بهترین کیفیت اجرا می نماید.
از نظر نرم افزاری نیز همه آی مک های اپل از به عنوان سیستم عامل mac os big surبهره می برند. سیستم عاملی که فضایی کاملا متفاوتی با ویندوز داشته و تجربه کاربری بی نظیری را ارائه می دهد. در مجموع با توجه به بررسی ها می توان گفت آی مک m1 در هر زمینه ای پیشرفت چشمگیری نسبت به نسل قبل تجربه کرده است. این رایانه از ترکیب عجیبی از قطعات استفاده نموده که پیدا کردن همه آن ها به صورت یکجا با دستگاه دیگری دشوار می باشد.
منبع : آرگا