به طور کلی هر نشانه ای که سبب دیده شدن خون در گوش شود به منظور خونریزی آن معرفی می گردد. در برخی از مواقع این خونریزی ها می تواند به دلیل قسمت های بیرونی گوش منشا گرفته باشد. همچنین در برخی موارد حاد تر به قسمت های داخلی آن اشاره دارد. با ما در ادامه این مطلب همراه شوید تا با دلیل خونریزی گوش به همراه روش های درمان و موارد هشدار دهنده ای که برای فرد در پی دارد، آشنا شوید.
آشنایی با دلیل خونریزی گوش
به طور کلی خونریزی کردن گوش را باید یک نشانه در نظر گرفت و در ادامه به دنبال علت به وجود آمدن آن باشید. به طور کلی علائمی به مانند احساس درد در گوش، تب، کاهش شنوایی، فلج شدن عضله های صورت، گیجی و منگی، سرگیجه به همراه وزوز در گوش می تواند به همراه خونریزی کردن گوش همراه شود که شما را در تشخیص علت آن تا حد قابل توجهی کمک می کند.
به طور کلی عوامل مختلفی تحت نظر پزشک تشخیص و تحت درمان قرار می گیرند. معمولا مشاهده خون در گوش از عارضه و بیماری جدی برخوردار نمی باشد که با این حال تحت نظر پزشک بودن برای اطمینان از شرایط چندان بد نیست. توجه داشته باشید که اگرچه آن برای حال حاضر، مشکلی به وجود نمی آورد اما با مرور زمان و طولانی مدت امکان بروز مشکلات جدی به مراتب وجود دارد.
در شرایطی که این نوع خونریزی ها به دلیل ایجاد آسیب به سر به وجود آمده باشد باید هر چه سریع تر با پزشک تماس بگیرید و یا از فوریت های پزشکی در خواست کمک نماید. به طور کلی با بروز صدمه به سر و پس از آن خونریزی گوش یک عامل خطرناک و تهدید کننده برای زندگی فرد به شمار می آید.
معرفی دلایل تاثیر گذار در آن
به طور کلی دلیل خونریزی گوش از ناحیه خارجی را می توان به وجود آمدن زخم های سطحی پوست به مانند بریدگی و یا آسیب دیدن آن ها معرفی کرد. همچنین آن اگر از لایه های داخلی گوش باشد به دلایل منحصری ارتباط دارد که در ادامه به ذکر برخی از آن ها پرداخته ایم.
عفونت گوش:
باکتری ها یا ویروس های موجود در گوش میانی به مراتب می توانند باعث عفونت گوش شوند. در این شرایط گوش میانی متورم شده و مایعی در پشت پرده گوش جمع می گردد که در ادامه فشار های ناشی از تجمع عفونت می تواند پرده گوش را شکننده و سبب خونریزی شود.
اگر عفونت گوش به علت خونریزی در گوش باشد، می تواند با برخی علائم گفته شده در ادامه نیز همراه شود.
- گوش درد
- بینی گرفته
- کم شنوایی خفیف
- تب ۱۰۰ فارنهایت یا بالاتر
گفتنی می باشد که عفونت گوش اغلب خود به خود در طی یک یا دو هفته بدون درمان برطرف می شود. همچنین در این رابطه مسکن های بدون نسخه ای به مانند استامینوفن یا ایبوپروفن وجود دارد که در نهایت می تواند به کاهش درد و تب کمک به سزایی کند. در برخی از موارد نیز پزشکان برای درمان عفونت گوش آنتی بیوتیک تجویز می کنند که آن به تشخیص علائمی در شما به مانند احساس درد بیش از حد، خونریزی و برون آمدن چرک از گوش و تب می باشد.
وجود جسمی در آن
یک چوب پنبه ای، اسباب بازی یا هر چیز کوچک دیگری می تواند در گوش شما گیر کرده و در نهایت باعث آسیب در گوش شود. به طور معمول کودکان چیز های کوچک بسیاری را در گوش خود فرو می کنند. به طور کلی از علائم وجود یک جسم در گوش می توان به احساس درد و کاهش شنوایی اشاره کرد.
اگر می توانید لبه جسم را بگیرید، سعی کنید آن را با موچین از گوش خود خارج کنید. یا سر خود را به یک طرف خم کنید تا بیرون بیفتد. اگر جسم با این روش ها تکان نخورد، بایستی از پزشک در این رابطه کمک بگیرید.
ایجاد تغییرات در فشار هوا یا آب
به طور کلی تغییر فشار ناگهانی، مانند زمانی که در هواپیما فرود می آیید یا غواصی می کنید، پرده گوش شما به داخل کشیده می شود که در نهایت باعث بروز احساس گرفتگی و درد در گوش شما می شود. به طور کلی این عامل این می تواند به بروز آسیب هایی منجر شود که در علم پزشکی به آن باروتروما نیز می گویند.
توجه داشته باشید که اگر این تغییر فشار ها شدید باشد، ممکن است به ایجاد آسیب در پرده گوش شما منجر شده که و در نهایت سبب پارگی آن گردد. از نشانه های بارز باروتروما می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- گوش درد
- احساسی به مانند پر شدن گوش ها
- سرگیجه
- از دست دادن شنوایی
- شنیدن زنگ در گوش
برای جلوگیری از بروز باروتروما در هنگام پرواز، می توانید با جویدن آدامس، خمیازه کشیدن یا بلعیدن فشار در گوش خود آن را ثابت نگه دارید. همچنین می توانید بینی خود را نیشگون گرفته و سعی داشته باشید که آن را بیرون بیاورید تا گوش هایتان باز گردد. این مشکل باید در طی مدت زمان کوتاهی پس از فرود شما برطرف شود. در صورتی که این اتفاق نیفتاد، می توانید از یک ضد احتقان استفاده کرده تا شیپور استاش مسدود شده را باز نماید. در برخی روش های درمان پزشکی، پزشک نیاز به ایجاد یک برش کوچک در پرده گوش دارد تا مایع و فشار اضافی آن را خارج نماید.
پارگی پرده گوش
به طور کلی موارد گفته شده در ادامه می تواند سبب بروز پاره شد پرده گوش شود که خود نیز از دلیل خونریزی گوش به شمار می آید.
- عفونت گوش
- تغییرات فشار ناگهانی، مانند زمانی که در هواپیما فرود می آیید یا غواصی می کنید.
- جراحت سر
- وجود جسم در گوش
- صداهای بسیار بلند
گفتنی است که با بروز پارگی پرده گوش، ممکن است مایعی از گوش خارج شود که شفاف، پر از چرک یا خونی باشد. در ادامه نیز امکان درد از علائمی به مانند موارد زیر برخوردار شوید.
- گوش درد که به طور ناگهانی ایجاد می شود و به سرعت برطرف می شود.
- صدای زنگ در گوش
- از دست دادن شنوایی
- احساسی مثل اینکه در حال چرخیدن هستید که به آن سرگیجه می گویند.
همچنین بسیاری از علایم پارگی پرده گوش، می تواند در عرض چند هفته بهبود یابند. همچنین برای مراجعه به پزشک بایستی از علائم گفته شده در ادامه برخوردار باشید.
- احساس درد
- از دست دادن شنوایی
- تخلیه مایع از گوش شما
بروز آسیب به سر
دلیل خونریزی گوش نیز می تواند پس از ضربه به سر به وجود آید که در نهایت این امر ناشی از خونریزی در مغز می باشد. توجه داشته باشید که این یک شرایط وخیم می باشد که از این رو باید با اورژانس پزشکی در نزدیکی محل زندگی خود تماس گرفته، زیرا خطر آسیب مغزی به مراتب بسیار وجود دارد.
گفتنی است که بروز آسیب شدید به سر می تواند باعث سردرد و دیگر علائمی به شرح موارد زیر باشد.
- از دست دادن هوشیاری برای چند ثانیه تا چند دقیقه
- احساس گیجی، سردرگمی یا سرگردانی
- حالت تهوع یا استفراغ
- احساس خستگی یا خواب آلودگی
مشکل در صحبت کردن - مشکل در خواب، یا خوابیدن بیش از حد معمول
- سرگیجه یا از دست دادن تعادل
سرطان
در رابطه با دلیل خونریزی گوش گفتنی می باشد که ابتلا به سرطان در گوش بسیار نادر است. به طور معمول این می تواند به عنوان سرطان پوست در گوش خارجی نیز شروع شده و گسترش پیدا کند. در صورتی که برای آن درمانی صورت نگیرد، می تواند به کانال های گوش شیوع پیدا کرده و در آن گسترش پیدا کند. سرطان به مراتب می تواند با علائمی به شرح زیر همراه باشد.
- از دست دادن شنوایی
- گوش درد
- خارج شدن مایعی در گوش
به طور کلی نحوه درمان سرطان گوش به این صورت است که جراحی برای برداشتن تومور صورت می گیرد. همچنین پس از جراحی، امکان دارد که برای از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده از اشعه استفاده کنید. در صورتی که چنین مشاهده کردید که بر روی گوش پوسته پوسته های ایجاد شده است که به هیچ روشی درمان نمی شود، بایستی با مشاوره های پوست در این رابطه مشورت کنید.
علت پدید آمدن احساس ضربان در گوش
در حالتی دیگر به وزوز گوش، ضربان می گویند. در این شرایط فرد صدایی را به مانند تپش قلب و یا ضربان می شنود که ممکن است در یک گوش و یا هر دوی آن ها رخ بدهد. به طور معمول علت شنیدن این صدا به طور مرتب در گوش به علت جریان های گردابی خون در رگ های سر یا گردن می باشد.
گفتنی است که در این رابطه شرایط متفاوتی وجود دارد که در نهایت می تواند سبب بروز نبض هایی در یک و یا هر دوی گوش گردد که آن به دلیل موارد گفته شده در ادامه می باشد.
- بالا رفتن فشار خون
- پرفشاری خون
- ایجاد اختلالاتی در عروق خونی به خصوص شریان های سر و گردن
- کم شدن قدرت شنوایی
- بروز تومور های عروق به مانند گلوموس تیمپانیکوم
زمان مراجعه به پزشک
این طبیعی است که در صورت مشاهده خون در گوش باید به پزشک مراجعه کرده و در صورت طولانی شدن این موضوع چندان تعللی نکنید. گفتنی است که در صورت بروز این شرایط به دنبال دلیل خونریزی گوش بودن، از اهمیت به خصوصی برخوردار است. پزشک معالج با وسایل و امکاناتی که در دست دارد می تواند با معاینه و مشاهده کامل گوش به تشخیص درستی از علت آن دست پیدا کند.
در صورتی که پس از تصادف و یا ایجاد آسیب به سر این شرایط به وجود آمد باید در نظر داشته باشید که آن را یکی از عوامل تهدید کننده سلامتی تلقی کنید. اگر از علائم گفته شده در ادامه نیز برخوردار بودید، با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
- احساس سرگیجه
- بروز خونریزی از بینی
- حالت تهوع و استفراغ
- ایجاد اختلالاتی در بینایی
- گیجی و از دست رفتن هوشیاری
- کاهش شنوایی
منبع : آرگا