دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چگونگی ساختار جعبه سیاه و بازیایی اطلاعات آن

  • سحر هودانلویی
  • ۱ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

ساختار جعبه سیاه برای بسیاری از افراد ناشناخته است و اگر دوست دارید اطلاعاتی در مورد آن بدست آورید بهتر است تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

جعبه سیاه یکی از مهم ترین دستگاه هایی می باشد که تا کنون توسط بشر ساخته شده است. در واقع این دستگاه تمامی اطلاعات را در خود ضبط می کند و شما می توانید به راحتی حادثه های هوایی را مورد بررسی قرار دهید. به طور کلی دو نوع از این دستگاه وجود دارد که یکی از آن ها اطلاعات فنی پرواز را ضبط می کند و دیگری صداهایی که درون کابین هواپیما ایجاد می شود را به صورت کامل ثبت و ضبط خواهد کرد. این جعبه ها معمولا در انتهای هواپیما قرار می گیرند. در ادامه شما را با ساختار جعبه سیاه آشنا خواهیم کرد.

معرفی ساختار جعبه سیاه

آشنایی با ساختار جعبه سیاه

جالب است بدانید که دو دستگاه ثبت صدای کابین و ثبت اطلاعات پرواز با یک دیگر و به صورت مجموع جعبه سیاه نامیده می شوند. جالب است بدانید که این دستگاه ها با خراب شدن و سقوط کردن و آتش گرفتن هواپیما هیچ کاری نمی شوند و اطلاعاتی که ثبت کرده اند محفوظ باقی می ماند. استفاده از این جعبه برای تمامی هواپیما ها ضروری می باشد در غیر این صورت هیچ پروازی با هواپیمایی که جعبه سیاه نداشته باشد صورت نمی گیرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید جعبه سیاه در انتهای هواپیما جاسازی می شود و این که صرفا صدای کابین خلبان ضبط می شود را نمی توان مبنای قرار گیری آن در نظر گرفت.

پیدا کردن این جعبه ها

این جعبه ها معمولا در برخورد با آب فعال می شوند و پالس هایی را ارسال می کنند. اگر حادثه ها در خشکی رخ دهد تنها چیزی که باعث می شود شما آن ها را پیدا کنید رنگ نارنجی جعبه می باشد و در نظر داشته باشید که بسیاری از جعبه های سیاه هنوز پیدا نشده اند بنابراین اگر آن ها را پیدا کرده اید بهتر است به مقامات اطلاع دهید.

علت نامگذاری

بسیاری از افراد دوست دارند بدانند که چرا پرواز نگار را جعبه سیاه می نامند با این که رنگ آن نارنجی می باشد. جالب است بدانید که در علم و دانش وسایلی را که عملکرد پیچیده دارند را با نام جعبه سیاه می نامند و این وسیله نیز دارای عملکرد بسیار پیچیده ای می باشد.

دوام و استقامت

سقوط کردن هواپیما یکی از وحشتناک ترین حوادث می باشد و تنها چیزی که ممکن است از آن باقی بماند همین جعبه سیاه می باشد. دوام و استقامت این جعبه بسیار زیاد است زیرا از لایه های بسیاری تشکیل شده است و می تواند آن را در برابر هر حادثه ای مصون نگه دارد. در اطراف کارت های حافظه یک لایه آلومینیومی قرار دارد و این لایه ها به صورت یک محفظه هستند و می توانند از کار ها مراقبت کنند.لایه بعدی عایق های حرارتی اند و می توانند نوعی محافظ حرارتی با دمای بالا ایجاد کنند. عایق فولادی ضد زنگ یکی دیگر از اجزای مراقبتی از کارت های حافظه می باشد و با توجه به جنسی که دارد می تواند محافظ بسیار خوبی باشد. در برخی از جعبه های سیاه به جای فولاد از تیتانیوم نیز در این زمینه کمک می گیرند.

آشنایی با اجزای جعبه سیاه

تست حافظه در برابر سانحه

یکی از مهم ترین تست هایی باید انجام شود این است که حافظه این دستگاه ها باید در برابر هر نوع حادثه ای تست شده و مقاومت آن ها ثابت شود. مهم ترین تست هایی که روی این جعبه های سیاه انجام می شود عبارتند از:

  • تست ضربه و برخورد
  • تست سقوط اجسام تیز
  • آزمایش فشار ایستا
  • آزمایش آتش
  • آزمایش مقاومت در برابر خوردگی
  • آزمایش مقاومت در برابر آب
  • آزمایش مقاومت در برابر مایعات

بازیابی اطلاعات

بعد از این که این جعبه پیدا شود معمولا به آزمایشگاه ها فرستاده می شود و داده ها دانلود شده و سانحه باز سازی خواهد شد. این فرایند می تواند از چند هفته الی چند ماه طول بکشد بنابراین باید برای بازسازی سانحه صبوری به خرج داد.

مخترع جعبه سیاه

به طور کلی ساختار جعبه سیاه اولین بار توسط دیوید وارن به ثبت رسید. وی یک دانشمند تحقیقاتی بود که در آزمایشگاه تحقیقات هوایی در ملبورن کار می کرد. جرقه اختراع این دستگاه اولین بار در دهه ۱۹۵۰ به ذهنش رسید زیرا یک هواپیمای آمریکایی در یک حادثه اسرار آمیز سقوط کرد و او با خود اندیشید که چه خوب می شد اگر می توانستند همه چیز را ضبط کنند.

اجزای جعبه سیاه چه می باشد؟

اگر از این مطلب رضایت داشتید می توانید در ادامه سایر مطالبی که در زمینه دانستنی ها نوشته شده است را مشاهده کنید و برای این کار کافی است بر روی لینک های داده شده مانند سیستم صاعقه گیر هواپیما و آبی بودن صندلی هواپیما کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *