دسته ها
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

خواص سرکه برنج و کاربرد انواع آن

  • شیوا فهیمی
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

سرکه برنج یکی از طعم دهنده های خوشمزه و منحصر به فرد در غذاهای آسیایی بویژه کشورهای کره و ژاپن می باشد. برای دانستن خواص سرکه برنج با این مطلب همراه ما باشید.

سرکه برنج با طعم خاص و منحصر به فردی که دارد طعم و مزه متفاوتی به غذاهای آسیایی به ویژه کره ای و ژاپنی می دهد. در این مطلب می خواهیم به خواص سرکه برنج برای سلامتی بدن بپردازیم.

آشنایی با خواص سرکه برنج برای سلامت بدن

سرکه برنج یکی از طعم دهنده های خاص و منحصر به فرد است که در غذاهای آسیایی به ویژه کره ای و ژاپنی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به غذا طعم و مزه متفاوت و خوشایندی می دهد. سرکه برنج در بسته بندی های کوچک و بزرگ در فروشگاه های مواد غذایی ارائه می شود ولی معمولا در دسترس همه افراد نیست و باید برای خرید آن به فروشگاه های مختلفی سر زد.

     

در صورتی که به آشپزی با ایجاد تنوع علاقمند هستید و مایلید تا غذاهای سایر کشورها را نیز امتحان کنید حتما نیاز است تا چاشنی غذاهای آن را هم تهیه کنید . یکی از این چاشنی و طعم دهنده ها سرکه برنج است. سرکه برنج در سال ۱۶۰۰ در ژاپن جهت حفظ و نگهداری برنج بدون قرار دادن در یخچال تولید شد.

این ماده از برنج تخمیر شده به جای انگور یا سیب تخمیر شده که در طبخ غربی مرسوم است، حاصل می شود و سالیان متمادی است که در شرق آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. باید گفت سرکه سیب در این منطقه جزو مواد کاربردی درون آشپزخانه محسوب می شود.

قند موجود در برنج به تدریج به الکل یا شراب برنج تبدیل می شود و بعد از طریق فرایند تخمیر دوم مملو از باکتری، به اسید تبدیل شده که به عنوان سرکه شناخته می شود. سرکه برنج بسته به نوع برنجی که تهیه می شود در رنگ های مختلف از شفاف تا سیاه، زرد روشن یا حتی قرمز در دنیا وجود دارد.

این سرکه با طعم خاص و منحصر به فردش غذایی با مزه جدید و خوشایندی ارائه می دهد چرا که عطر و طعم شیرینی دارد. سرکه برنج با طعم ملایمش اکثرا در غذاهای آسیایی مانند برنج سوشی یا غذاهای ترش و شیرین مورد استفاده قرار می گیرد. این سرکه از برنج، آب، نمک و شکر قهوه ای به دست می آید.

به بیان دیگر سرکه برنج از برنج تخمیر شده حاصل می شود که غنی از مواد فعال و ترکیبات بسیار سودمند است. به این ترتیب خواص سلامتی زیادی داشته و مهمتر از همه به دلیل عطر و طعم طبیعی اغلب در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. از خواص اصلی سرکه برنج می توان به تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از عفونت و سم زدایی و تنظیم فشار خون اشاره کرد. برای دانستن خواص بیشتر آن با ادامه مطلب همراه ما باشید.

انواع سرکه برنج و کاربردهای آن

سرکه برنج دارای انواع مختلفی در سراسر جهان می باشد که از نظر سبک های منطقه ای تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. این سرکه چاشنی همه کاره ای در غذاهای چینی، کره ای، ژاپنی و ویتنامی محسوب می شود از این رو ممکن است از نظر طعم و رنگ متفاوت باشد. انواع سرکه برنج شامل سرکه برنج سفید، فصلی، سیاه، قهوه ای و قرمز می باشد که نوع سیاه آن بیشتر مورد استقبال مردم چین بوده و یکی از معروف ترین چاشنی ها است.

از کاربردهای سرکه برنج این است که در آشپزی برای تهیه سس ها، سالادها، طعم دادن به گوشت و مرغ و سبزیجات خرد شده، ماریناد و بسیاری از غذاهای سراسر دنیا اشاره کرد همچنین برای تهیه ترشی نیز بسیار کارایی دارد. بین سرکه برنج و سایر سرکه های مرسوم غربی تفاوت معناداری وجود دارد که آن میزان اسیدیته پایین سرکه برنج می باشد.

قابل ذکر است سرکه های غربی در برخی مواقع نسبتا طعم و مزه غیرقابل تحملی دارند، در حالی که سرکه برنج معمولا ملایم تر و قدرت کمتری نسبت به بقیه سرکه ها دارد. این سرکه چاشنی همه کاره ای در بیشتر غذاهای آسیایی بویژه جنوب شرقی آسیا محسوب می شود.

فواید مصرف سرکه برنج

در این بخش با خواص سرکه برنج برای سلامت بدن آشنا می شوید.

سلامت پوست:

این سرکه را می توان به تنهایی و به صورت مستقیم برای سلامت و زیبایی پوست مورد استفاده قرار داد ولی اگر آن را با روغن چای مخلوط کنید، می توانید یک مرطوب کننده بی نظیر داشته باشید. همچنین التهابات ناشی از تابش خورشید را می توان با سرکه برنج کاهش داد. ضمنا این سرکه از بروز عفونت هم پیشگیری می کند.

بهبود سیستم گوارش:

در این سرکه به میزان کافی اسید استیک موجود است که سبب تقویت سیستم گوارش می شود. ضمنا به بدن کمک می کند تا مواد مغذی بیشتری از غذاهایی که خورده می شود را دریافت کند؛ از این رو بدن می تواند کلسیم، پتاسیم و ویتامین های بیشتری از مواد مغذی را که برای سلامتی سودمند هستند، جذب نماید.

تقویت سیستم ایمنی:

سرکه برنج سرشار از اسید آمینه است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و حتی این اسید آمینه ها به مقابله با اثرات مخرب رادیکال های آزاد موجود در بدن کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را بهبود خواهند داد. قابل ذکر است اسید آمینه های موجود در سرکه برنج برای بدن ضروری هستند. ناگفته نماند حضور آنتی اکسیدان در این سرکه به دلیل پتانسیل ضد سرطانی که دارد ؛ در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

ضد عفونی کنندگی:

سرکه برنج خواص ضدعفونی کنندگی خیلی قوی داشته و معمولا برای ساخت داروهای ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. حتی در صورت تماس مستقیم، باکتری ها را از بین می برد، همچنین در تولید داروهای بومی کارایی دارد.

سم زدایی کبد:

یکی از خاصیت های مفید سرکه برنج که می تواند سبب تقویت این اندام گردد سم زدایی کبد است که با پاکسازی این قسمت به سلامت بدن کمک شایانی می کند.

انرژی بخش و برطرف کننده خستگی:

همانطور که اشاره شد سرکه برنج حاوی مقدار زیادی اسید آمینه بوده که به طور قابل توجهی با گسترش اسید لاکتیک موجود در بدن مقابله کرده و مانع از گسترش آن می شود. این کار انرژی از دست رفته را بازگردانی کرده و حس شادابی و سرحال شدن را به همراه می آورد.

به طور کلی اسید آمینه ها و دیگر مواد فعال موجود در این سرکه سبب برطرف شدن خستگی و افزایش متابولیسم می شود. قابل ذکر است سرکه برنج را می توان در انواع ساندویچ، سالاد و غذاهای گوشتی استفاده کرد.

کاهش وزن:

مصرف سرکه برنج به همراه غذا می تواند در کاهش وزن موثر باشد. ضمنا سرکه برنج قهوه ای به دلیل داشتن ترکیبات خاص در این زمینه کمک کننده تر خواهد بود.

نکته:

  • افرادی که به بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی، ورم معده و بیماری های کلیوی مبتلا هستند؛ توصیه می شود از مصرف سرکه برنج پرهیز کنند.
  • مصرف بیش از حد این سرکه برای افراد مختلف، ممکن است مضر بوده و به سلامتی آن ها آسیب می زند.
  • زنان باردار پیش از مصرف سرکه برنج بهتر است با پزشک خود مشورت نمایند.

  • سرکه برنج با طعم شیرین و ترش ملایمی که دارد؛ می تواند سوپ و غذاهای سرخ کردنی را خوش طعم کند و به نوعی برای افرادی که چندان اشتهایی برای غذا خوردن ندارند، یک راهکار افزایش اشتها محسوب می شود.

از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود برای آشنایی با خواص سرکه خرما، خواص سرکه سیب برای پوست روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *