صبر یکی از اعمالی میباشد که پروردگار به آن سفارش کرده و بیشتر از هفتاد بار در قرآن نیز دکر شده است و درباره فضیلت صبر احادیث و روایات فراوانی وجود دارد که می توانید آن ها را مطالعه کنید بنابراین با حدیث در مورد صبر تا پایان مطلب همراه ما باشید.
حدیث در مورد صبر و شکیبایی
صبر جزو صفت نیکو می باشد که افراد با صبر در مقابل سختی ها خود را مقاوم می کنند و انسان با تقویت این ویژگی در خود به راحتی می تواند از مسیر مشکلات عبور کند که در آیات زیادی به صبر توصیه شده است و به منظور رسیدن انسان به کمالات صبر نقش مهمی ایفا می کند و در روایات و احادیث پیامبر و ائمه اطهار (ع) برای افرادی که صبر دارند ثواب بی شماری ذکر شده است، در ادامه مطلب مجموعه ای از حدیث در مورد صبر را گرد آوری کرده ایم و دراختیار شما عزیزان گذاشته ام تا در مورد صبر و ثواب آن اطلاعات کافی به دست آورید.
حدیث در مورد صبر و بردباری
حضرت محمد (ص) فرمودند: ایمان دو نیمه دارد، نیمی از آن در صبر است، و نیمی از آن در شُکر نهفته است.( نهج الفصاحه ،۱۰۷۰)
*****
امام علی(ع) فرمودند: مرد حقیقت ایمان را نمی چشد تا اینکه دارای سه خـصلت شـود:
به مسائل دینی آگاهی کامل داشته باشد.
در گرفتاریها صبور باشد.
در زندگی حساب و اندازه داشته باشد.(بحارالانوار، ج ۷۱، ص۸۵)
*****
حضرت محمد (ص) فرمودند: چه نیکو سلاحی است صبر و دُعا برای مؤمن.(نهج الفصاحه، ۳۱۲۸)
*****
امام محمد باقر(ع) فرمودند: تمام کمالات در سه چیز است:فقاهت و شناخت دقیق دین، صبر بر ناملایمات و سختی ها، مدیریت و برنامه ریزی برای زندگی.(تحف العقول، صفحه ۲۱۳)
*****
حدیث ارزشمند در مورد صبر
امام صادق(ع) فرمودند: صبر، آنچه را که در درون بندگان خدا ازنور و صفا وجود دارد، آشکار می کند و بی صبری و ناشکیبایی، آنچه را که در درون آنها از ظلمت ووحشت است، ظاهر می سازد. ( بحار الانوار، ج ۶۸، ص ۹۰، ح ۴۴)
*****
حضرت محمد (ص) فرمودند: صبر نسبت به ایمان مانند سر است نسبت به تن. ( اصول کافی، ج۳، باب الصبر، حدیث ۳)
صبر در کارها همانند سر در بدن است ، همانطور که وقتی سر از بدن جدا شود ، بدن فاسد میشود ، هنگامی هم که صبر از کارها جدا شود کارها تباه میشود. (بحارالانوار، ج۷۱، ص۷۳)
*****
امام علی(ع) فرمودند: ریشه صبر ، ایمان نیکو و عقیده استوار به خداوند است. (غررالحکم، ج۲، حدیث ۳۱۸۴)
*****
امام سجاد(ع) فرمودند: نزد خداوند متعال حالتی محبوبتر از یکی از این دو حالت نیست:حالت غضب و خشمی که مؤمن با بردباری و حلم از آن بگذرد و حالت بلا و مصیبتی که مؤمن آن را با صبر و شکیبائی پشت سر بگذارد.(مستدرک الوسائل، ج۲، ص۴۲۴)
*****
امام صادق(ع) فرمودند: عاقبت صبر و شکیبایی خیر است ، بنابراین صبر کند تا پیروز شوید. (بحارالانوار، ج۷۱، حدیث ۹۶)
*****
احادیث غنی در مورد صبر
امام علی (ع) فرمودند : اگر صبر کنی به مقام و منزلت نیکان میرسی و اگر بی تابی کنی، آن تو را به آتش وارد میکند. (غررالحکم، ج ۳، ح۳۷۱۳)
تنها کسی به نعمت های آخرت میرسد، که در مقابل گرفتاریهای دنیا صبر و شکیبایی داشته باشد. (غررالحکم، ج۶، حدیث ۱۰۷۵۲)
*****
امام باقر(ع) فرمودند: کسی که صبر کند ، و کلمه استرجاع ، یعنی ( انا لله و انا الیه راجعون ) بگوید و هنگام گرفتاری خدا را ستایش کند ، پس او از کار خدا خشنود است و اجرش با خداست و کسی که این چنین نکند ، سرنوشت او تغییر نمیکند و مذمت میشود و پاداش او هم از بین میرود. (بحارالانوار، ج۷۱، ص۹۶)
*****
امام حسن عسکری (ع) فرمودند: هرکس ورع و پرهیزگاری روش زندگی او، بزرگواری و سخاوت عادت او و صبر و بردباری برنامه اش باشد، دوستانش زیاد خواهند بود و دیگران او را مورد مدح و ستایش قرار می دهند. (بحار الانوار، ج ۷۵، ص ۳۷۹)
*****
امام علی (ع) فرمود :صبر یا بر مصیبت است ، یا بر اطاعت خدا ، یا در مقابل معصیت است که قسمت سوم صبر که در مقابل معصیت است از دو قسمت قبلی با ارزش تر است. (میزان الحکمه، ج ۵، حدیث ۱۰۱۰۱)
*****
سخنان امام علی (ع) و دیگر ائمه اطهار درباره صبر
حضرت علی(ع) فرمودند: اگر صبر کنی، به خاطر صبر خودبه مقامات ابرار و نیکوکاران می رسی و اگر بی صبری کنی، این بی صبری تو را در عذاب دوزخ وارد می کند. (غرر الحکم،ح ۳۷۱۳)
*****
امام هادی(ع) فرمودند: یکی از اصحاب از امام هادی (ع)پیرامون معنای حِلم و بردباری سؤال نمود؟ حضرت در پاسخ فرمود:این که در هر حال مالک نَفْس خود باشی و خشم خود را فرو بری و آن را خاموش نمائی و این تحمّل و بردباری در حالی باشد که توان مقابله با شخصی را داشته باشی. (مستدرک الوسائل، ج۲، ص۳۰۴، حدیث ۱۷)
*****
امام جواد(ع) فرمودند: در زندگی، صبر را تکیه گاه خود، فقر و تنگ دستی را همنشین خود قرار بده و با هواهای نفسانی مخالفت کن. و بدان که هیچگاه از دیدگاه خداوند پنهان و مخفی نخواهی ماند، پس مواظب باش که در چه حالتی خواهی بود. (بحارالأنوار، ج۷۵، ص ۳۵۸، حدیث ۱)
*****
صبر در احادیث اهل بیت
امام کاظم (ع) فرمودند: بر طاعت خدا صبر کن و در ترک معاصی او شکیبا باش؛ زیرا دنیا لحظه ای بیش نیست. آنچه گذشته جای شادی و غم ندارد و از آنچه نیامده نیز خبری نداری. پس لحظه ای را که در آن به سر می بری، صبور باش چنان که گویی خوشبخت و خوشحالی. (بحارالأنوار، ج. ۷۵، ص ۳۱۱، ح ۱)
*****
امام باقر (ع) فرمودند: بهشت آمیخته به سختیها و صبر و بُردباری است، پس هر کس در دنیا بر سختی ها شکیبا و صبور باشد، وارد بهشت می شود، و جهنّم آمیخته به شهوات و خوشگذرانیهاست. پس هر کس خواسته ها و شهوات نفس خود را تأمین کند، وارد آتش می شود. ( اصول کافی، ج۷۳، ص۲ ، حدیث ۷)
*****
امام علی (ع) فرمودند: صبر بر طاعت خدا ، از صبر بر عذاب او آسانتر است. (غررالحکم، ج۲،حدیث ۱۷۳۱)
*****
جهت مشاهده انواع حدیث در مورد موضوعات مختلف می توانید روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا