دسته ها
سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

بررسی شیائومی ۱۲ اسمارتفون پرفروش با تراشه قوی و نمایشگر باکیفیت

  • شیوا فهیمی
  • ۱ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

آخرین روزهای سال ۲۰۲۱ گوشی پرچمدار شیائومی ۱۲ به بازار معرفی و عرضه شد. این اسمارتفون با طراحی زیبا از نمایشگر ۶.۲۸ اینچی و تراشه اسنپدراگون ۸Gen1 بهره می برد. با بررسی کاملتر شیائومی ۱۲ همراه این مطلب از آرگا باشید.

گوشی پرچمدار شیائومی ۱۲ در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ معرفی و در سه روز بعد به بازار عرضه شد. مشخصات بالای این اسمارتفون به همراه قیمت مناسب می تواند آن را به پرفروش ترین گوشی های شیائومی تبدیل نماید. این مطلب به بررسی شیائومی ۱۲ می پردازد.   

بررسی شیائومی ۱۲ پرچمدار قیمت مناسب و پرفروش

گوشی شیائومی ۱۲ را می توان به عنوان نخستین پرچمدار این شرکت برای سال ۲۰۲۲ تلقی کرد. مشخصات بالای این اسمارتفون به همراه قیمت مناسب می تواند آن را به پرفروش ترین گوشی های شیائومی تبدیل نماید. طی مراسمی در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ شیائومی از سه گوشی جدید خود به صورت رسمی رونمایی کرد.

این گوشی ها شامل شیائومی ۱۲، شیائومی ۱۲ ایکس و ۱۲ پرو بودند که به خانواده اسمارتفون های این برند اضافه شدند. ضمنا در این رویداد، شیائومی از رابط کاربری جدید شرکتش به اسم MIUI 13، ساعت هوشمند S1 و هندزفری بادز ۳ پرو نیز رونمایی کرد. در این مطلب قصد داریم شیائومی ۱۲ را مورد بررسی قرار دهیم که در ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ به بازار عرضه شده است.

از آنجا که هرسال شیائومی یک فناوری جدید را رونمایی می کند و تاکنون پرچمداران قدرتمندی را تولید کرده است، انتظارات کاربران به شدت بالا رفته و همه منتظر بودند که سری پرچمدار ۲۰۲۲ این غول چینی با چه امکاناتی ارائه می شود. در حال حاضر سری ۱۲ شیائومی در بازارهای مختلف برای خرید در اختیار کاربران می باشد.

یکی از مواردی که سبب می شود افراد بتوانند بین یک گوشی میان رده و پرچمدار تفاوت را احساس نمایند، کیفیت ساخت می باشد. بررسی ها نشان می دهد شیائومی ۱۲ در این زمینه موفق شده توجه کاربران را به خود جلب نماید و با استفاده از توان سخت افزاری بالا و نمایشگر با کیفیت نگاه علاقمندان به تماشای فیلم و اجرای بازی با گرافیک بالا را به خود مجذوب نماید. با بررسی کاملتر شیائومی ۱۲ همراه ما باشید.

طراحی زیبا

با توجه به بررسی ها می توان گفت آنچه توجه بیشتر کاربران را به گوشی شیائومی ۱۲ جلب می کند، بخش طراحی آن می باشد. منظور از طراحی ؛ کیفیت ساخت، حاشیه های کم نمایشگر و وزن دستگاه است. بیشتر گوشی های پرچمدار وزنی بیشتر از ۲۰۰ گرم دارند و فقط گوشی های میان رده به گونه ای طراحی می شوند که وزنی کمتر از ۲۰۰ گرم داشته باشند.

به این ترتیب شیائومی ۱۲ با وزن ۱۷۹ گرم کاربرپسند بوده و استفاده از آن برای طولانی مدت، سبب خستگی دست کاربر نخواهد شد. چرا که این پرچمدار در دسته اسمارتفون های سنگین وزن جای نمی گیرد. در ضمن کیفیت ساخت جذاب این گوشی موجب شده افراد هنگام وب گردی، اجرای بازی یا تماشای ویدیو از در دست گرفتن آن حس خوشایندی داشته باشند.

به طور کلی نخستین موردی که کاربر را به انتخاب گوشی سوق می دهد، طراحی و حس اولیه ای است که به شخص انتقال می دهد. از این رو استفاده از متریال با کیفیت و ابعاد مناسب ، یکی از اولویت های پرچمداران به حساب می آید. بررسی ها نشان داد شیائومی ۱۲ با فریم آلومینیومی و پنل پشتی شیشه ای ، حداکثر توان خود را در جلب نظر مشتریان به کار بسته است.

ضمنا قاب شیشه ای گوشی با گوریلاگلس ویکتوس محافظت می شود. انتظار می رفت در دوربین سلفی شیائومی شاهد حالت پاپ آپ باشیم ولی باز هم هول پانچ برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده است و از نمایشگر یکپارچه خبری نیست. سنسور اثر انگشت هم به حالت اپتیکال زیر نمایشگر تعبیه شده و از جک هدفون ۳.۵ میلی متری خبری نیست.

اسپیکرهای استریو بکار گرفته شده در شیائومی ۱۲ بنا به گفته کارشناسان، یکی از بهترین ها بوده و وضوح و شفافیت موسیقی را به اجرا می گذارند. قابل ذکر است این گوشی با رنگ های مشکی، سبز ، آبی و صورتی در اختیار کاربران قرار می گیرد. در مجموع شیائومی ۱۲ ظاهر ظریف و زیبایی دارد که نسبت به نسل قبلی کوچک تر شده و وزن آن کاهش یافته است.

همانطور که اشاره شد پنل نمایشگر دارای حاشیه های کم است و دوربین سلفی در بالا و وسط نمایشگر خودنمایی می کند. در پشت گوشی نیز چینش دوربین ها تغییر یافته و در آرایشی مستطیل شکل ۳ دوربین به همراه فلش ال ای دی مشاهده می شود. در برخی از تصاویر در رنگ سبز، پنل پشت چرمی دیده می شود که بسیار جذاب است.

در سمت راست گوشی شاهد حضور کلیدهای ولوم و پاور هستیم و در بالا میکروفون دوم، بلندگوی استریو، فرستنده اینفرارد، دیده می شود. در قسمت پایین نیز اسپیکر ، میکروفون اصلی و پورت یو اس بی سی تعبیه شده است. از دیگر مشخصات شیائومی ۱۲ می توان جی پی اس، بلوتوث نسخه ۵.۲، وای فای و فرستنده اینفرارد اشاره نمود.

نمایشگر ۶.۲۸ اینچی

شرکت بزرگ شیائومی بنا به درخواست کاربران نمایشگاه این گوشی را به یک پنل ۶.۲۸ اینچی مجهز نمود که از نوع اولد می باشد. اکنون در سال ۲۰۲۲ کاربران به استفاده از گوشی های با نمایشگر بزرگتر از ۶ اینچ متمایل شده اند و این صفحه نمایش ها برای اجرای بازی دست آن ها را بازتر می گذارد. به عبارتی راحتی کار را افزایش می دهد.

ضمنا وب گردی، گشت و گذار در فضای مجازی و تماشای ویدیوهای مختلف با یک نمایشگر ۶.۲۸ اینچی برای کاربران بسیار جذاب است. بررسی ها نشان داد پنل نمایشگر شیائومی ۱۲ از فناوری های مطلوبی هم پشتیبانی می کند که از جمله آن ها می توان به دالبی ویژن و HDR10+ اشاره نمود.

به لطف این فناوری ها شیائومی ۱۲ در فهرست گجت های تجهیز شده به نمایشگر باکیفیت قرار گرفته است و یک رقیب جدید برای گوشی گلکسی اس ۲۱ اولترا یا حتی پرچمدار آینده سامسونگ یعنی اس ۲۲ اولترا محسوب می شود. این نمایشگر قادر است یک میلیارد رنگ را به تصویر کشیده و این موضوع سبب کیفیت بالای تصاویر نمایش داده آن می شود. در ضمن کاربران می توانند توسط این صفحه نمایش، بازی های باکیفیت را با رنگ های طبیعی تر تجربه نمایند.

همانطور که می دانید اخیرا یکی از مشخصات گوشی های پرچمدار وجود نرخ نوسازی تصویر زیاد می باشد. شیائومی هم برای این که از رقابت با سایر پرچمداران شرکت های مختلف عقب نماند تصمیم گرفت نمایشگر این گوشی را به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی مجهز نماید.

حضور این فناوری در اسمارتفون های مختلف سبب ایجاد یک تمایز بزرگ شده که بیشتر شرکت ها برای شکست دادن رقبای خود در بازار گوشی های میان رده ، چنین فناوری جذابی را به کار می گیرند. از نقطه ضعف های بزرگ شیائومی در بازار گوشی های میان رده این است که نمایشگر روشنایی پایین دارد ولی این شرکت برای دستگاه های پرچمدار این ضعف را برطرف کرده و در بررسی ها مشخص شد گوشی شیائومی ۱۲ از روشنایی ۱۱۰۰ نیت بهره می برد.

کاربران از طریق این روشنایی حداکثری می توانند در زیر نور مستقیم خورشید و فضای باز به راحتی محتوای نمایشگر را مشاهده نمایند. زیرا روشنایی زیاد وضوح بالایی از محتوا را به نمایش می گذارد. همانطور که پیشتر اشاره شد، طراحی نمایشگر برای بیشتر کاربران جذاب است و حاشیه های آن سبب حواس پرتی کاربر هنگام استفاده از گوشی نمی شود.

بررسی ها نشان داد نمایشگر گوشی شیائومی ۱۲ حدود ۸۹.۲ درصد پنل جلویی را به خود اختصاص داده در حالی که بیشتر گوشی های موجود در بازار حدود ۸۵ درصد پنل جلویی را در دست دارند. ضمنا حاشیه های کم نمایشگر این گوشی نظر کاربران را به خود مجذوب نموده است.

وضوح تصویر نمایشگر شیائومی ۱۲ برابر با ۱۸۰۰*۲۴۰۰ پیکسل می باشد و افراد توسط آن می توانند محتواهای با کیفیتی را شاهد باشند. علیرغم این موضوع ، تراکم پیکسلی ۴۱۹ پیکسل در هر اینچ نمایشگر نیز سبب طبیعی تر شدن رنگ های آن می شود. به این ترتیب کاربران می توانند از نمایشگر تجربه لذت بخشی داشته باشند و محتواها را با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز تماشا کنند.

در مجموع باید گفت نمایشگر استفاده شده در گوشی شیائومی ۱۲ فاقد مشکلی بوده و از جدیدترین فناوری های موجود بهره می برد ولی اگر دوربین سلفی زیر نمایشگر تعبیه می شد می توانست فضای بیشتری را برای استفاده کاربران به همراه داشته باشد و ضمنا بیشتر از ۹۰ پنل جلویی را پوشش دهد.

نرم افزار و سخت افزار

در این بخش ابتدا به بررسی نرم افزاری گوشی شیائومی ۱۲ می پردازیم. سیستم عامل این گوشی بر پایه اندروید ۱۲ می باشد که جدید ترین نسخه ارائه شده توسط گوگل است. در ضمن رابط کاربری مخصوص شیائومی به نام MIUI 13 برای مدیریت گوشی در اختیار کاربران قرار می گیرد.

رابط کاربری مذکور بسیار جدید است و استفاده از آن یقینا برای کاربران بسیار جذاب خواهد بود. چرا که رابط کاربری ساده بوده و کاربر هنگام استفاده از آن با مشکلی مواجه نمی شود. در ادامه بخش سخت افزاری شیائومی ۱۲ را مورد بررسی قرار می دهیم.

شرکت کوالکام اخیرا تراشه جدیدی به اسم اسنپدراگون ۸Gen1 را به بازار ارائه نموده و موفق شد نخستین پردازنده ۴ نانومتری اسمارتفون را تولید کند. این تراشه توان سخت افزاری بالایی داشته که پشتیبانی از آن می تواند به راحتی بیشتر رقبای مختلف را در بازار گوشی های پرچمدار کنار بزند.

از این رو می توان شیائومی ۱۲ را یک گوشی گیمینگ هم تلقی کرد چرا که توان سخت افزاری آن بسیار بالا بوده و ضمنا نمایشگر جذاب گوشی هم سبب راحتی کاربر هنگام استفاده از صفحه نمایش خواهد شد. ولی یکی از نکات بخش سخت افزاری که ممکن است برای بیشتر کاربران ناخوشایند به نظر برسد عدم حضور درگاه میکرو اس دی در گوشی است.

این موضوع یعنی امکان افزایش حافظه در شیائومی ۱۲ وجود ندارد و افراد باید هنگام خرید بسته به نوع استفاده خود یکی از حافظه های رم ۸/۱۲ گیگابایتی را انتخاب نمایند. ضمنا شیائومی دو گزینه انتخابی حافظه داخلی ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت را هم در اختیار کاربران می گذارد. قابل ذکر است این حافظه ها کم مصرف بوده و سبب افزایش دوان باتری گوشی می شوتد.

نسخه اول با حافظه داخلی ۱۲۸ و رم ۸ گیگابایت برای اجرای بازی مناسب می باشد ولی نباید بازی زیادی روی آن نصب شود. ضمنا فضای مورد نیاز برای کاربران علاقمند به عکاسی زیاد نیست زیرا امکان فیلمبرداری با کیفیت ۴K,8K وجود دارد. گرفتن ویدیو با این کیفیت و نرخ فریم ۲۴ یا ۳۰ فریم بر ثانیه سبب می شود فضای دستگاه به سرعت فول شود.

نسخه دیگر با رم ۱۲ و حافظه ۲۵۶ گیگابایت برای علاقمندان به بازی و فیلمبرداری و تماشای ویدیو مناسب می باشد. ضمنا افراد با این فضا داده های متعدد زیادی را ذخیره نمایند. نسخه سومی هم وجود دارد که با رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۲۵۶ ارائه می شود. این نسخه برای افرادی مناسب است که قصد اجرای بازی های سنگین را دارند و رم ۸ گیگابایتی می تواند در مدیریت این فضا کمک کننده باشد.

دوربین سه گانه

در پنل پشتی گوشی شیائومی ۱۲ یک ماژول دوربین مستطیل شکل تعبیه شده که سه دوربین برای تصویربرداری در اختیار کاربر می گذارد. دوربین اول سنسور ۵۰ مگاپیکسلی داشته که تصویربرداری واید را ارائه می دهد. این سنسور بسیار بزرگ است و به گفته شیائومی تصاویر باکیفیتی را به ثبت می رساند.

دوربین دوم دارای سنسور ۱۳ مگاپیکسلی از نوع اولتراواید می باشد. این سنسور از زاویه ۱۲۳ درجه بهره می برد و تصاویر را با جزئیات بالایی به ثبت می رساند. دوربین سوم کیفیت ۵ مگاپیکسل داشته و قادر است در حالت تله فوتو و ماکرو به کاربران در تصویربرداری کمک کند.

به همراه این سنسور ها یک فلش ای ای دی دوال نیز استفاده شده که به لطف آن کاربران در نور کم قادر به تصویربرداری خواهند بود. پشتیبانی از قابلیت HDR به افراد در هنگام فیلمبرداری بسیار کمک می کند. سنسور اصلی گوشی با کیفیت ۸K و نرخ فریم ۲۴ فریم بر ثانیه فیلمبرداری می کند ضمنا از قابلیت HDR10+ هم پشتیبانی دارد. همچنین امکان فیلمبرداری در کیفیت ۴K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه هم فراهم شده و در این حالت نیز قابلیت HDR10+ به کاربر بسیار کمک می کند.

دوربین سلفی گوشی شیائومی ۱۲ دارای یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی می باشد که می تواند در حالت واید تصویربرداری داشته باشد. این دوربین قادر است با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری نماید. گوشی به دو اسپیکر مجهز است از این رو کاربر می تواند با استفاده از آن ها صدا را به صورت استریو پخش نماید.

از آنجا که جک هدفون در گوشی تعبیه نشده کاربران باید برای استفاده از هدفون از تبدیل استفاده نمایند. قابل ذکر است حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر حضور دارد و وجود آن حس مدرن بودن را انتقال می دهد. با این سنسور افراد در کوتاه ترین زمان ممکن قفل گشایی و به منوی برنامه ها دسترسی می یابند.

آداپتور ۶۷ واتی

شیائومی ۱۲ با باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی به بازار ارائه می شود. این باتری برای یک روز استفاده کاربر نسبتا مناسب بوده و علت مصرف پایین باتری تراشه قوی گوشی است. نکته قابل توجه در این جا حضور آداپتور با توان بالای ۶۷ واتی می باشد که در مدت ۳۹ دقیقه باتری را فول شارژ می کند.

این آداپتور یک وجه تمایز بزرگ بین گوشی شیائومی ۱۲ و سایر گوشی های پرچمدار ایجاد کرده است. ضمنا با استفاده از شارژر بی سیم ۵۰ واتی هم در عرض ۵۳ دقیقه باتری از شارژ صفر به صد می رسد. ناگفته نماند شیائومی ۱۲ از شارژ معکوس ۱۰ واتی نیز پشتیبانی دارد که کاربر می تواند از آن برای شارژ باتری سایر گجت ها نیز به صورت بی سیم استفاده کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *