مدتی است که زمزمه ورود سدان لوکس هونگچی H5 به بازار کشورمان از سال ۱۴۰۱ شنیده می شود. از این رو تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی هونگچی H5 این خودرو چینی می پردازیم تا با مشخصات و امکاناتی که ارائه می دهد، آشنا شوید.
بررسی هونگچی H5 و تجهیزات این خودروی چینی
سدان هونگچی H5 جدیدترین محصول چینی می باشد که زمزمه های ورود آن از سال ۱۴۰۱ به بازار کشورمان شنیده می شود. این خودرو لوکس و گران قیمت هر چند با چسب چینی همراه است ولی تا حدودی می تواند خلاء خودروهای ژاپنی با کیفیت بازار ایران را پر نماید.
هونگچی H5 در رده سدان های سایز متوسط لوکس دسته بندی می شود. در واقع شرکت هونگچی یک برند لوکس ساز می باشد که در سال ۱۹۵۸ تاسیس شد و از این رو یکی از قدیمی ترین تولید کننده های خودروهای سواری در چین محسوب می شود.
این برند که زیر مجموعه کمپانی خودروسازی فاو می باشد، سابقا صرفا به تولید خودروهای لوکس ویژه مقامات دولتی چین مشغول بود ولی در سال های اخیر این رویه را تغییر داده و به سمت افزایش تولید و گسترش بازار فروش حرکت خود را شروع کرد.
قابل ذکر است اسم هونگچی در زبان چینی به معنی پرچم قرمز می باشد که نمادی از حزب کمونیست چین به حساب می آید. هونگچی H5 بر روی پلتفرم نسل سوم مزدا ۶ توسعه پیدا کرده و اولین بار در نمایشگاه گوانگجو سال ۲۰۱۷ رونمایی شد تا حریفی برای محصولات کره ای مانند سوناتا و اپتیما گردد.
هونگچی H5 با وجود مولفه هایی مانند پرچم زینتی قرمز رنگ روی کاپوت، جلو پنجره ای بزرگ مخصوص هونگچی و المان های براق روی سپر چهره ای اسپرت به خود گرفته و بررسیها نشان داد که این خودرو یک فیس لیفت جزئی هم تجربه نموده و به امکانات رفاهی و سرگرمی مدرنی تجهیز شده است.
در حقیقت این خودرو نسخه نهایی از خودرو کانسپت هونگچی B محسوب می شود. طراحی این خودرو برند هونگچی را به مسیر جدیدی در طراحی هدایت خواهد کرد. با توجه به حضور احتمالی هونگچی H5 از سال ۱۴۰۱ در ایران در این مطلب تصمیم گرفتیم به بررسی ظاهر و امکاناتی که ارائه می دهد بپردازیم. قابل ذکر است محصولات هونگچی به هیچ وجه در ردیف محصولات ارزان قیمت و اقتصادی قرار ندارند و خودروهای تولیدی آن بسیار گران قیمت می باشند.
طراحی ظاهر لوکس
بررسیها نشان می دهد که هونگچی H5 با طراحی ظاهر سیال و مواج خود تاکنون نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کرده و جذابیت آن به حدی است که شرکت مانیان خودرو وابسته به پرشیا خودرو تصمیم گرفتند تا آن را به صورت مونتاژ داخل به بازار کشور روانه کنند. البته هنوز این موضوع در حد احتمال مطرح است.
با نگاهی به ظاهر هونگچی H5 چهره لوکس این خودرو؛ محصولات آلمانی و کره ای را در ذهن تداعی می کند. از سویی هونگچی H5 معرفی کننده زبان طراحی محصولات شرکت هونگچی می باشد زیرا این الگوی طراحی بعد از معرفی آن در بیشتر محصولات هونگچی به کار گرفته شد.
می توان گفت کلمه لوکس کاملا برازنده و زیبنده چهره جذاب هونگچی H5 می باشد که دماغه کشیده و طول کوتاه درب صندوق عقب هم نشان دهنده تمایل طراحان این خودرو به اسپرت جلوه دادن آن می باشد و خطوط حجمی روی بدنه هم جلوه ای عضلانی به ظاهر این خودرو چینی بخشیده است.
در بررسی نمای جلویی هونگچی H5 شاهد جلوپنجره ای بسیار بزرگ با خطوط عمودی و تزئینات کرومی هستیم که سبب شده این خودرو ظاهری بسیار اسپرت و خشن بگیرد. پیش از این مشابه این طراحی را در محصولات بورگوارد شاهد بودیم. از سویی چراغ های طویل جلو با فرمی اخمو حالت خشن و هجومی خودرو را بیشتر نموده اند و جزئیات سپر بر اسپرت شدن هونگچی H5 افزوده است.
به این ترتیب حضور چند خط برجسته و فرورفتگی های اطراف آن ها، موجب شده که هونگچی H5 اندکی حجیم تر به نظر برسد. ضمنا آینه های جانبی هم شبیه مزدا ۶ روی درب ها جایگذاری شده اند.
می توان گفت طراحان این خودرو تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا با تلفیق المان های بصری مجلل با معیارهای جوان پسند و اسپرت، یک خودرو زیبا، خوشایند و چشم نواز ارائه دهند. به بررسی نمای جانبی هونگچی H5 می پردازیم. در این نما زرق و برق زیادی دیده نمی شود ولی استفاده از خطوط نرم و ساده و بسیار شکیل بیشتر مشهود است.
البته برگ برنده خودرو نسبت به رقبای هم وطنش به همین موضوع نیز بر می گردد. در این قسمت رینگ های ۱۸ اینچی کرومی ۱۰ پر حضور دارند که بسیار متناسب با خودرو بوده و زیبایی آن را دوچندان کرده اند. به طور کلی هونگچی H5 در اولین نگاه عضلانی و اسپرت دیده می شود که تاحدودی این تصور درست می باشد ضمنا خودرو وزن نسبتا زیادی(۱۵۷۸ کیلوگرم) هم دارد.
در بررسی نمای عقب هونگچی H5 باید گفت که شیب زیبای سقف بخصوص در انتهای عقب خودرو جلوه ای چشم نواز و آیرودینامیک ایجاد کرده که به همراه طول نسبتا کوتاه درب صندوق، سدان های فست بک را تداعی می کند. همچنین باله صندوق عقب خودرو طراحی شکیل و زیبایی دارد. در ضمن دماغه کشیده این خودرو هیبت و جسارت باطنی آن را برجسته تر می نماید.
استفاده مناسب از خطوط حجمی در بخش های مختلف بدنه طوری است که ظاهری ورزیده به خودرو بخشیده است. در ضمن المان هایی مانند چراغ های دو تکه، نمای دلنواز درب صندوق با لبه برجسته و تزئینات روی سپر، زیبندگی چشم نوازی را در نمای پشت هونگچی H5 به ارمغان آورده اند. ضمنا گرافیک داخلی چراغ های عقب خودرو و شیوه روشن شدن آن ها هم در نوع خود منحصر به فرد و خوشایند می باشد.
ابعاد خودرو در طول و عرض و ارتفاع به ترتیب ۱۴۵۰، ۱۸۴۰، ۴۸۷۰ سانتی متر است و فاصله محوری آن ۲۸۳۰ سانتی متر می باشد. به این ترتیب می توان گفت هونگچی H5 خودرو بزرگ و جاداری است. در مجموع و با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی ظاهر هونگچی H5 از نقاط قوت آن به شمار می رود و در صورت ورود این خودرو به بازار کشورمان، به عنوان یک سدان لوکس زیبا قطعا مورد توجه قرار می گیرد.
طراحی داخلی نسبتا مدرن
با توجه به بررسی ها می توان گفت با ورود به کابین هونگچی H5 طراحی نسبتا خوشایند و اسپرتی دیده می شود و متریال استفاده شده آن هم دارای کیفیت ساخت مطلوبی بوده و اجزای بکار رفته جنس تقریبا مطلوبی هم دارند. البته کابین به اندازه نمای بیرونی خودرو لوکس به نظر نمی رسد.
طراحی فضای داخلی متناسب با زبان طراحی داخلی مدرن انجام شده و حضور نمایشگر دیجیتال در بالای داشبورد همراه با پنل تهویه لمسی در بخش جلوی اهرم تعویض دنده و همچنین صفحه کیلومتر شمار دیجیتال پشت فرمان تصویری فناورانه را ارائه می دهد. خطوط سیال در این بخش کمتر دیده می شود با این حال در طراحی داشبورد و رودری ها ظرافت خاصی صورت گرفته که به آسانی می تواند نظر مشتریان را جلب نماید.
کیفیت متریال و روکش صندلی ها هم نسبت به دیگر خودروهای چینی مانند چری آریزو ۶ بهتر به نظر می رسد و فاصله محوری کشیده خودرو نیز فضای فضای وسیعی را در اختیار سرنشینان عقب قرار می دهد. صفحات مدرج پشت فرمان به سبک قدیم بوده و نمایشگر حدودا ۸.۹ اینچی بالای کنسول میانی در کابین خودنمایی می کند که بسیار شبیه محصولات بی ام و می باشد.
به واسطه نمایشگر بالای داشبورد و پنل لمسی سیستم تهویه جلوی یک اهرم تعویض دنده جذاب، طراحی کابین نسبتا مدرن شکل گرفته است. کیلومتر شمار دیجیتال و غربیلک فرمان خوش دست از شاخصه های مثبت طراحی فضای داخلی به شمار می رود.
در اینجا خطوط سیال کمتری به کار رفته ولی اشکال هندسی امروزی و مدرن زیادی در آن دیده می شود که در عین سادگی نسبی، چهره ای تقریبا مجلل و لوکس را نمایش می دهند. اصول ارگونومی در طراحی ادوات داشبورد رعایت شده و همه اجزا به راحتی در دسترس کاربر می باشد.
همانطور که اشاره شد ابعاد مناسب خودرو و فاصله محوری آن سبب شده کابین برای حضور چهار یا پنج سرنشین بزرگسال کاملا جادار باشد و محدودیتی از نظر فضای پا و زانو برای ردیف عقب احساس نشود. با این وجود ممکن است افراد قد بلند به خاطر شیب انتهایی سقف تاحدی از لحاظ فضای سر با معذوریت مواجه شوند.
تاکید می شود که داشبورد به صورت راننده محور طراحی شده و همه کلیدها و ادوات در دسترس راننده می باشد و صندلی های جلو با روکش چرمی ، فرم مناسبی هم دارند. از لحاظ امکانات ایمنی و سرگرمی بررسی ها نشان می دهد هونگچی H5 فیس لیفت کابین بهتری دارد.
این خودرو به سیستم اطلاعات و سرگرمی بهبود یافته، کنترل صوتی پیشرفته و شارژ بی سیم مجهز است. در مجموع طراحی فضای داخلی هونگچی H5 تداعی کننده خودروهای میان رده اروپایی می باشد و می توان آن را نسبتا مدرن و جذاب قلمداد کرد.
مشخصات فنی
بررسی ها نشان داد که هونگچی H5 تاکنون با سه نوع پیشرانه بنزینی و هیبریدی به مشتریان چینی و غیر چینی تحویل شده است. یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو شارژر و موتور ۱.۸ لیتری توربو جزو پیشرانه های بنزینی آن می باشند و سیستم ۴۸ ولت هیبریدی به همراه موترو ۱.۸ لیتری هم به عنوان قوای محرکه هونگچی H5 در نظر گرفته شده است.
در این میان احتمال می رود هونگچی H5 با پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوشارژر به کشورمان وارد شود هر چند که پیشرانه ۱.۵ لیتری هم شانش زیادی برای حضور در ایران را دارد. پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو با توان ۱۷۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر هم قدرت خود را به یک گیربکس شش دنده اتومات تحویل می دهد.
پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ هم توان ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۸ نیوتن متر با جعبه دنده هفت دنده دوکلاچه کوپل شده و سیستم انتقال قدرت آن دیفرانسیل جلو است. شتاب صفر تا صد این خودرو با موتور ۱.۵ لیتری و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه حدود ۹.۲ ثانیه گزارش شده ولی نسخه ۱.۸ لیتری به خاطر عملکرد خانوادگی گیربکس ۶ سرعته اتومات ، شتابی کندتر حدود ۹.۷ ثانیه ارائه می دهد.
متوسط مصرف سوخت پیشرانه ۱.۵ لیتری معادل ۶.۴ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده و پیشرانه ۱.۸ لیتری نیز حدود ۷.۱ لیتر در صد کیلومتر گزارش شده است. احتمالا هونگچی H5 با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به ایران وارد شود زیرا مطابق اطلاعات مندرج در وب سایت رسمی شرکت هونگجی فعلا تنها گزینه فنی برای این خودرو، سامانه هیبریدی متشکل از پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوشارژ و سیستم برقی ۴۸ ولت می باشد که ممکن است به خاطر پیچیدگی های فنی این امر روی ندهد.
احتمال دیگر این است که هونگچی H5 با پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو با توان ۱۷۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن با گیربکس شش سرعته اتومات روانه کشور مان شود.
آپشن ها و ایمنی
در حال حاضر مشخص نیست که هونگچی H5 به چه تریمی روانه بازار شود. ولی این احتمال وجود دارد که امکانات رفاهی مانند نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی روی داشبورد، نمایشگر ۷ اینچی کیلومتر شمار، تهویه مطبوع اتومات دو کاناله با صفحه کنترل دیجیتال، صندلی راننده با تنظیمات ۶-۸ حالته برقی، سانروف، دوربین عقب ۳۶۰ درجه، حسگر پارک، استارت و ورود بدون کلید، کروز کنترل هوشمند، حسگر پارک، آینه های جانبی تاشونده برقی، صندلی سرنشین با تنظیمات برقی ۴ حالته، استارت دکمه ای، سقف پانوراما، در نسخه وارداتی به کشور روانه شود.
از لحاظ تجهیزات ایمنی هم قابل ذکر است هونگچی H5 توانسته ۵ ستاره ایمنی را از موسسه سی انکپ دریافت کند و احتمالا با تجهیزاتی مثل کیسه هوای جلو و جانبی، ترمزهای ABS, EBD، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل کشش و پایداری، رادار هشدار نقطه کور و تصادف از جلو، در اختیار مشتریان ایرانی قرار بگیرد.
ضمنا بررسیها نشان دارد سدان هونگچی H5 از لحاظ ایمنی در سال ۲۰۱۸ به عنوان ایمن ترین خودروی تولیدی و مونتاژی در کشور چین شناخته شد و این ایمنی بالا را مدیون ۹ کیسه هوا و سیستم های ایمنی به روز مانند ترمز خودکار، بدنه تقویت شده، رادارهای ایمنی مانند سامانه تشخیص عابر پیاده، سامانه های کنترل کشش و پایداری و … می باشد. در ضمن بهره گیری از پلتفرم مزدا ۶ نسل سوم می تواند به ایمنی این خودرو بسیار امیدوار شد.
به این ترتیب افرادی که قصد خرید یک سدان لوکس چینی با امکانات مناسب و قیمتی پایین تر از خودروهای کره ای می باشند، با اطمینان خاطر می توانند هونگچی H5 را در فهرست انتخاب های خود قرار دهند.
منبع : آرگا