دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

 علت جیغ زدن کودکان چیست؟ چطور با جیغ کودکان برخورد کنیم؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۱ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب به شما خواهیم گفت که علت جیغ زدن کودکان چیست و چگونه می توانید آن ها را آرام کنید بدون این که تربیت شما تغییر کند. برای یافتن اطلاعات بیش تر تا پایان این بخش همراه ما باشید.

علت جیغ زدن کودکان بسیار متفاوت می باشد و هر کودکی ممکن است با توجه به نیاز هایی که دارد جیغ زدن را انتخاب کند. بهتر است قبل از این که واکنشی نسبت به این کار کودک نشان دهید ابتدا با او حرف بزنید و یا مشکلش را بجویید. در صورتی که بتوانید مشکل کودک را پیدا کنید می توانید در ساده ترین حالت ممکن راه حل مناسبی برایش پیدا کنید در غیر این صورت اگر با لج و لج بازی با آن ها برخورد کنید قطعا نمی توانید آن طور که باید آن ها را تربیت کرده و در نهایت مشکلات بسیار زیادی برایتان ایجاد خواهد شد.

 علت جیغ زدن کودکان

علت جیغ زدن کودکان

بیش تر جیغ ها و گره هایی که کودکان بالای ۳ سال انجام می دهند برای این است که بتوانند والدین خود را متقاعد کنند تا کاری که خودشان می خواهند را انجام دهند. البته اگر برای اولین بار با این مشکل رو به رو شدید بی توجهی را در پیش بگیرید این رفتار کودک به عنوان یک عادت در نمی آید و شما می توانید این رفتار را کنترل کنید در غیر این صورت با ما هما همراه شوید تا روش هایی را برای رفع این مشکل به شما آموزش دهیم.

ناتوانی در برقراری ارتباط

یکی از دلایلی که کودک شما را وادار به جیغ زدن و گربه کردن می کند این است که او نمی تواند نیاز برقراری ارتباط خود را با دیگران رفع کند از این رو سعی می کند با استفاده از این راه والدین خود را وادار کند تا به او توجه کرده و در نهایت با همین روش می تواند این نیاز را رفع کند. البته این مشکل بیش تر در کودکان با سنین پایین وجود دارد و زمانی که کودک شما بزرگ تر می شود می تواند صدای خود را تنظیم کرده و با افزایش مهارت هایش می تواند به راحتی این مشکل را از بین برده و در نهایت جیغ زدن را از یاد خواهد برد.

تخلیه کردن انرژی

بسیاری از کودکان نمی توانند با استفاده از واژه ها احساسات خود را بیان کنند بنابراین شروع به جیغ زدن می کنند و سعی می کنند از این طریق انرژی خود را تخلیه کنند. در نظر داشته باشید که گاها جیغ زدن کودکان می تواند نشان دهنده احساسات آن ها باشد و هیچ چیز دیگری را بیان نمی کند بنابراین بهتر است به دنبال ناراحتی و خوشحالی آن ها باشید تا بتوانید دلیل درست این کار آن ها را بیابید.

سردرگمی یکی از دلیل جیغ زدن های کودک

سردرگمی

بسیاری از جیغ زدن های کودکان به این دلیلی می باشد که نمی دانند باید چه کاری انجام دهند و به اصطلاح سردرگم هستند. برای این که والدین یا دیگران آن ها را تایید کنند از این روش استفاده می کنند و سعی می کنند که بابت کاری که می خواهند انجام دهند مطمئن شوند.

حسادت

علت جیغ زدن کودکان می تواند حسادت باشد.در واقع این جیغ ها زمانی رخ می دهد که شما به کودک دیگری بیش تر از کودک خودتان اهمیت می دهید.بهتر است جلوی چشم کودک خود این کار را انجام ندهید زیرا این کمار می تواند آسیب های بسیار زیادی به کودکتان وارد کرده و در نهایت منجر به جدا شدن او از شما شود.

مشکل فیزیکی

در برخی از موارد جیغ زدن کودکان می تواند به دلیل درد ها و مشکلات جسمی می باشد. در واقع زمانی که کودک شما جیغ می زند به دلیل این است که نمی تواند مشکل خود را بیان کند از این رو سعی می کند با این روش مشکل خود را بیان کند. بهتر است برای ساکت کردن کودک خود به او توجه کرده و سعی کنید مشکل فیزیکی و جسمی که برای ایجاد شده است را از بین ببرید.

مشکل قیزیکی و جیغ زدن کودک

نیاز های مختلف

در برخی از مواد کودک شما برای بیان گرسنگی و تشنگی خود سعی می کند جیغ بزند تا بتواند توجه شما را به خود جلب کند. بیش ترین دلیل این کار کودک تکامل نیافتن زبان آن ها برای بیان کردن احساسات مختلفشان می باشد. اگر بتوانید واکنش خوب نشان دهید می توانید به کودک آموزش دهید که جیغ نکشد تا بتوانید مشکل او را رفع کنید.

جیغ زدن در حین بازی

یکی دیگر از علت جیغ زدن کودکان هیجاناتی می باشد که به علت بازی کردن به سراغ آن ها می آید. احساسات مختلفی مانند هیجان و خشم و ناراحتی را کودکان با جیغ زدن نشان می دهند زیرا نمی توانند آن ها را آن طور که دوست دارند بیان کنند بنابراین سعی می کنند با استفاده از این روش دیگران را متوجه حالات خود سازند.

اضطراب

زمانی که کودکان در محیط های ناآشنا قرار منی گیرند دچار اضطراب می شوند و سعی می کنند این اضطراب خود را با جیغ زدن نشان دهند. بیش تر زمانی که در مکان های ناآشنا قرار می گیرید و کودکان نمی توانند مشکل خود را بیان کنند و بازی کنند برای این که بتوانند شما را تحت تاثیر قرار بدهند تا زود تر از آن جا بروید شروع به جیغ زدن می کنند.

برخورد با کودک جیغ جیغو

تکنیک های برخورد با کودک

حال که علت جیغ زدن کودکان را متوجه شدید در ادامه تکنیک های برخورد با آن ها را برایتان بررسی می کنیم تا بتوانید با ساده ترین کار ها از پس کودک خود بر بیایید و او را در کسری از ثانیه آرام کنید.

بی اعتنایی

یکی از ساده ترین روش هایی که می تواند کودک را متوجه سازد که جیغ زدن های او نمی تواند شما را راضی کند تا به خواسته اش برسد بی اعتنایی به او می باشد. البته در همه موارد نباید این کار را انجام دهید و باید با توجه به موقعیتی که در آن قرار گرفته اید تصمیم بگیرید که به کودک خود توجه کنید یا خیر. در واقع زمانی که نیاز های اساسی کودک مطرح می شود نباید نسبت به او بی اعتنا باشید زیرا ممکن است مشکلات بسیار زیادی برای کودک ایجاد شود.

نگاه کردن کودک

یکی از سریع ترین راهکار هایی که می توانید مانع از جیغ زدن کودک خود شوید این است که به او نگاه کنید و با این کار به او بفهمانید که متوجه او هستید و برای این که نیاز های خود را بگوید نیازی به جیغ زدن ندارد. زمانی که کودک متوجه شود کسی صدای او را می شنود دیگر جیغ نمی زند.

 علت جیغ زدن کودکان

آرام بودن

بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید زیرا کودک شما برای رفع نیاز هایش این کار را انجام داده است و اگر شما بتوانید به موقع آن ها را رفع کنید چنین مشکلی ایجاد نخواهد شد. بهتر است به جای عصبانی شدن و دعوا کردن با کودک آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.

تغییر موقعیت

زمانی که کودک شما بی دلیل جیغ می زند می توانید با تغییر دادن موقعیت و حواس پرتی او را آرام کنید. این کار بسیار موثر می باشد و. شما می توانید در کسری از ثانیه کودک را ساکت کرده و موقعیت قبلی او را از یاد ببرید.

سرگرم کردن

زمانی که کودک شما جیغ می زند بهتر است او را با روش هایی که بلد هستید سرگرم کنید. با این کار می توانید افکار کودک خود را به سمت دیگری بکشانید و اجازه دهید که سرگرم کار دیگری شود.

وقتی کودکان جیغ می زنند به آن ها توجه نکنید.

برطرف نکردن خواسته ها

اگر کودک شما برای این که خواسته هایش را برآورده کنید در هر مکانی شروع به جیغ زدن می کند باید بیشتر مراقب او باشید و سعی کنید خواسته هایش را برآورده نکنید تا بتوانید از پس او بر بیایید و به او یاد بدهید که با جیغ کشیدن نمی تواند به خواسته هایی که دارد برسد. البته کودکانی که شیر خوار هستند باید نیاز هایشان رفع شود ولی کودکان دو سال به بالا که برای رسیدن به خواسته هایشان جیغ می زنند بهتر است به آن ها اعتنا نکنید.

پافشاری نکردن

هر والدی از فرزند خود یک سری انتظاراتی دارد با این حال زمانی که متوجه شدید که کودک شما نمی تواند آن ها را برآورده کند بهتر است پافشاری نکنید. اگر دیدید که روش های گفته شده نمی تواند مانع از جیغ زدن کودک شما شود می توانید در جایی مناسب با او حرف بزنید. اگر دیدید که کودک شما به هیچ راهی مستقیم نمی شود و باز هم کار خود را تکرار می کند باید در خانه بیش تر بر روی تربیت او کار کنید.

تسلیم نشدن

اگر در یک مکان عمومی حضور دارید که کودک شما شروع به جیغ زدن می کند بهتر است به صورت کاملا مودبانه به او بگویید که با این کاری که انجام می دهد بله اهدافش نمی رسد و تا زمانی که حرف هایش را به صورت آرام و مودبانه بیان نکند به حرف هایش گوش نمی دهید. بهتر است به دلیل افکار دیگران تسلیم خواسته های کودک نشوید زیرا این کار شما می تواند کودک را ترغیب کند تا بار دیگر این کار را انجام دهد.

 علت جیغ زدن کودکان

توضیح دادن

بهتر است رفتاری که دوست دارید کودک شما از خود نشان بدهد را به صورت کاملا واضح و قابل درک برای کودک بیان کنید. بهتر است به کودک خود با رفتار های خوب نشان دهید که جیغ زدن او هیچ تاثیری در مورد تصمیمات شما نخواهد داشت.

توجه کردن

بهتر است خواسته های عقلانی کودک را برطرف کنید. همیشه نباید بی اعتنایی را در پیش بگیرید زیرا در برخی از موارد خواسته کودک بسیار عقلانی است و جواب رد دادن به او می تواند منجر به افزایش لجبازی در کودکان شود. در برخی از موارد بهتر است علت مخالفت شما با خواسته هایشان را برای کودک بیان کنید.

توجه به نیاز های اساسی کودک

برای این که بتوانید کودک خود را کنترل کنید باید سعی کنید خواب کافی داشته باشد، گرسنه و تشنه نباشد. در واقع یکی از اصلی ترین دلیلی که کودکان بهانه گیری می کنند یکی از این سه مورد گفته شده می باشد. بهتر است قبل از این که کودک را از خانه بیرون ببرید این سه نیاز اساسی او را رفع کنید.

نیاز های اساسی کودک خود را رفع کنید.

یادتان باشد که شما برای فرزندان خود الگو هستید و اگر دوست دارید جزء والدین موفق باشید باید سعی کنید ویژگی هایی که دوست دارید در فرزند خود ببینید را ابتدا در رفتار های خود نمایان کنید. اولین و مهم ترین الگوی زندگی هر کودکی والدین او می باشند بنابراین رفتار مناسب والدین تاثیر بسیار زیادی در تربیت او دارد. در ادامه می توانید با کلیک بر روی لینک های زیر مطالبی را در مورد بیش فعالی در کودکان و بی خوابی کودکان را مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *