سندرم فرزند میانی کاملا واقعی می باشد و به دلیل این که رفتار والدین با هر فرزند متفاوت می باشد ایجاد می شود. در واقع والدین هر چقدر هم که بخواهند نمی توانند رفتار های یکسانی داشته باشند. در واقع فرزندان میانی کاملا حق دارند که رفتار های متفاوتی داشته باشند زیرا والدین معمولا آن ها را نادیده می گیرند و به تر و خشک کردن فرزندان اول و آخر می پردازند.
سندرم فرزند میانی
معمولا فرزندان میانی محروم تر می باشند و بیش تر نادیده گرفته می شوند از این رو سعی می کنند در خلوت خود فرو روند و معمولا شخصیت آنچنان پیچیده ای ندارند. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است معمولا ترتیب فرزندان به چگونگی رشد آن ها تاثیرات بسیار زیادی دارد و باعث می شود تا شخصیت هر فرد متفاوت شود. در واقع فرزندان اول مستقل تر و فرزندان آخر و به اصطلاح ته تغاری ها لوس هستند و فرزندان میانی معمولا به حاشیه رانده می شوند. در ادامه شما را با ویژگی های روانشناختی فرزندان میانی آشنا می کنیم و سعی می کنیم تمامی چیز هایی که باید در مورد این کودکان بدانید برایتان بازگو کنیم.
شخصیت فرزند وسط
فرزند وسط معمولا شخصیت های خواهر و برادر های دیگر خود را برای خود انتخاب می کند و می توان گفت شخصیت مستقلی ندارد. در واقع به راحتی می توان گفت شخصیت این افراد چیزی بین فرزندان بزرگ تر و کوچک تر خانواده می باشد. برخی از شخصیت هایی که این افراد برای خود انتخاب کرده اند توسط خواهر و برادر ها دیگر خود کم رنگ تر می شود بنابراین این کودکان معمولا ساکت و آرم جلوه می دهند در صورتی که ممکن است اصلا اینگونه نباشند.
روابط کودکان میانی
یادتان باشد که اگر کودک میانی دارید بیش تر به او توجه کنید. در نظر داشته باشید که فرزندان بزرگ تر شما بنا بر شخصیت مستقلی که دارند می توانند روی پای خودشان بایستند و نیازی نیست توجه خود را به آن ها معطوف کنید و بیش ترین افرادی که نیازمند توجه شما هستند کودک میانی تان می باشد. در واقع این توجه نکردن های شما می تواند مشکلات بسیار زیادی برای فرزند میانی تان ایجاد کند بنابراین بهتر است بیش تر مراقب آن ها باشید.
رقابت کردن با دیگر فرزندان
فرزند میان شما ممکن است با دیگران به رقابت بپردازد. در نظر داشته باشید که اگر نتوانید تعادل را بین آن ها برقرار کنید باید منتظر رقابت های سرسختانه بین فرزندان خود باشید. صلح پذیری در این فرزندان بسیار کم است و اگر دعوایی بین آن ها و فرزندان دیگر رخ دهد معمولا تا چند روز قهر را به دنبال خواهد داشت.
عدم تعلق خاطر
یکی دیگر از ویژگی هایی که این فرزندان دارند این است که احساس می کنند به خانواده تعلق ندارند و می توانند بدون خانواده نیز به راحتی به زندگی خود ادامه دهند زیرا احساس می کنند فرند مورد علاقه خانواده خود نیستند و برای این که بتوانند خود را به دیگران ثابت کنند شخصیتی این چنین برای خود می سازند.
خلاقیت بیش تر
معمولا فرزندانی که میانه هستند سعی می کنند رفتاری بسیار متفاوت تر از دیگران داشته باشد و سعی می کند دقیقا بر خلاف فرزند اول خانواده رفتار کند. در واقع اگر فرزند اول شما علاقه مند به درس و دانشگاه باشد احتمال این که فرزند میانی شما هنر را انتخاب کند بسیار زیاد است. به زبان دیگر می توان گفت رفتار هایی که فرزند میانی از خود نشان می دهد در برابر واکنش هایی می باشد که والدین به رفتار فرزند ارشد خانواده دارند.
کمبود اعتماد به نفس
سندرم فرزند میانی باعث می شود که فرزند شما اعتماد به نفس کافی نداشته باشد. در واقع تمام احساس های بدی که در این فرزندان ایجاد می شود روی یک دیگر جمع می شوند و مشکلاتی مانند کمبود اعتماد به نفس و انزوا طلبی را در آن ها افزایش می دهد. کودکانی که به این سندروم دچار می شوند در موارد بسیار کم ممکن است بسیار ضد اجتماعی و جمع گریز شوند و بیش تر وقت خود را به تنهایی می گذرانند و ممکن است افسردگی ماژور در آن ها شدت بگیرد و عوارض این بیماری در آن ها نمایان خواهد شد.
عدم اعتماد به دیگران
کودکانی که به عنوان کودک وسطی شناخته می شوند معمولا احساس ناخواسته بودن از سمت خانواده را دارند زیرا والدین بر فرزندان دیگر بیش تر اهمیت می دهد و این فرزندان معمولا نادیده گرفته می شوند. کودکانی که دچار سندرم فرزند میانی می شوند معمولا مشکلات بی شماری را تجربه خواهند کرد. در واقع این فرزندان نمی توانند به دیگران اعتماد کنند و فکر می کنند که دیگران به دنبال سوء استفاده کردن از آن ها می باشند.
تاثیرات این سندروم بر روی آینده
جالب است بدانید که این سندروم می تواند بر آینده فرزندان شما تاثیراتی داشته باشد. این تاثیرات آنچنان خوب نمی باشند و بهتر است فرزندان خود را طوری بار نیاورید که حساس ناکافی بودن داشته باشند و نتوانند به خود باوری برسند. در واقع این مشکلات می تواند بر روی زندگی شخصی و کاری آن ها تاثیر داشته باشد بنابراین برای این که فرزندان بهتر و با روان سالم تری را به اجتماع تحویل دهید سعی کنید جزء والدین موفق باشید و فرزندان خود را درست تربیت کنید.
بیماری های روحی دیگر
یک سری از مشکلات دیگری که بیش تر فرزندان میانی با آن ها درگیر می شوند شامل وسواس فکری، اسکیزوفرنی، افسردگی، اوتیسم و بی اشتهایی عصبی می باشد. البته فرزندان دیگر خانواده نیز ممکن است به این مشکلات دچار شوند با این حال میزان شیوع این بیماری ها در فرزندان میانی بیش تر از سایرین می باشد. برای این که بتوانید از فرزندان خود در برابر این بیماری ها مراقبت کنید بهتر است وقت خود را بین آن ها تقسیم کنید و سعی کنید به آن ها یادآوری کنید که همه آن ها را دوست دارید و برای همه آن ها ارزش زیادی قائل هستید. البته می توانید این کار ها را با خرید هدیه و تشویق کردنشان و همچنین پیگیری کردن کار ها و درس هایشان انجام دهید.
منبع : آرگا