آبسه ریه یکی از بیماری های بسیار شدید ریوی می باشد و اگر نتوانید آن را مداوا کنید مشکلات بسیار زیادی را برایتان به وجود می آورد. در ادامه شما را با درمان آبسه ریه آشنا خواهیم کرد.
روش های درمان آبسه ریه
آبسه ریه به نکروز ریه ها معروف می باشد و در آن بافت پارانشیم ریه آسیب می بیند و سوراخ هایی پر ز چرک را برایتان ایجاد خواهد کرد. این بیماری بعد از بیماری ذات الریه برایتان ایجاد می شود و به عبارت دیگر می توان گفت این بیماری متعاقبا با بیماری ذات الریه بروز می کند و عامل اصلی این بیماری باکتری ها هستند. در واقع این بیماری می تواند حالت بسیار بدی را برای شما ایجاد کند. در ادامه شما را بیش تر با این بیماری آشنا خواهیم کرد.
نشانه های آبسه ریه
یک سری از نشانه ها هستند که اگر ۴ مورد یا بیش تر در آن ها وجود داشته باشد شما مبتلا به آبسه ریه هستید. این نشانه ها عبارتند از :
- سرفه شدید به همراه خلط
- خلط چرکی و بد بو
- بوی بد تنفس
- تعریق زیاد
- تب بالای ۳۸ درجه
- لرز شدید
- کاهش وزن
- درد در قفسه سینه
عوامل تشدید کننده بیماری
یک سری از عوامل هستند که می توانند بیماری شما را تشدید کنند و وضعیت شما را بد تر سازند. این عوامل عبارتند از :
- بیماری ذات الریه
- اعتیاد شدید به الکل
- بیهوشی عمومی
- بیهوشی بر اثر صدمات
عوارض آبسه ریه
آبسه ریه یکی از بیماری های عفونی می باشد و می تواند عارضه های بسیار زیادی برای شما به همراه داشته باشد. عوارض احتمالی این بیماری که ممکن است برای شما بروز پیدا کند عبارت است از :
- کاهش شدید وزن
- کم خونی
- بیماری مزمن ریه
- خونریزی شدید ریه
- گسترش عفونت
- ایجاد عفونت مغزی
تشخیص آبسه
برای تشخیص یک بیماری باکتریایی روش های بسیار زیادی وجود دارد که شما می توانید یکی از روش های آن را انتخاب کنید و اگر نشانه های این بیماری را دارید از وجود آن اطمینان پیدا کنید. روش های تشخیصی این بیماری عبارت است از :
- آزمایش خون
- کشت عفونت برای تعیین نوع آنتی بیوتیک مصرفی
- عکس از ریه ها
- اسکن ریه
- برونکوسکوپی ریه
پیشگیری و مداوای آبسه ریه
برای پیشگیری از این بیماری مهلک نیاز است تا اگر به بیماری ذات الریه دچار شدید باید سعی کنید سریع تر برای مداوا اقدام کنید و با رعایت بهداشت دهان و دندان هایتان از تکثیر عفونت هایی که منجر به ایجاد آبسه می شوند پیشگیری کنید.
درمان های پزشکی
یکی از روش هایی که معمولا پزشک به شما پیشنهاد می دهد این است که از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده کنید. این روش ها طولانی مدت می باشد و باید حداقل تا ۶ ماه آنتی بیوتیک مصرف کنید.
درمان های غیر پزشکی
یکی از درمان هایی نیز هستند که به منظور تغییر سبک زندگی می باشند و شما باید سعی کنید آن ها را وارد زندگی خود کرده تا بتوانید از پس این بیماری مهلک در امان بمانید. این درمان ها توسط یک سری از محققان پیشنهاد شده است که برایتان به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
- اولین درمان غیر پزشکی برای درمان این بیماری، ترک دخانیات به خصوص سیگار می باشد.
- سعی کنید تمرینات ورزشی داشته باشید و نفس عمیق کشیدن را فراموش نکنید. در واقع این کار می تواند به تقویت ریه های شما کمک کرده و در نهایت منجر به بهبودی شما شود.
- ریه های خود را تخلیه کنید.
نکته : در برخی از مواد ممکن است نیازمند عمل جراحی برای برداشتن یک بخشی از عفونت گسترش یافته در ریه ها شوید بنابراین بهتر است خود را برای هر شرایطی آماده کنید.
استفاده از آب
یادتان باشد که علاوه بر استفاده از روش های پزشکی و غیر پزشکی می توانید از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید و درمان خود را سریع تر کنید. سعی کنید در رژیم غذایی خود ۸ لیوان آب را در طی روز میل کنید. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید بخشی از سموم بدن را خارج کرده و در نهایت بهبودی را تسریع کنید.
زمان مراجعه به پزشک
افراد معمولا تا یک سری شرایط بدی برایشان ایجاد نشود حاضر نیستند به دکتر مراجعه کنند بنابراین لازم است زمان مراجعه به پزشک را برای این بیماری بدانید. در واقع اگر یکی از نشانه های زیر در شما وجود داشت باید به پزشک مراجعه کنید.
- تب شدید و بالای ۳۸ درجه
- ترشحات بسیار زیاد و غلیظ با وجود استفاده از دارو
- تغییر در خلط از نظر رنگ و قوام
- احساس بدی که پس از درمان به سراغ شما می آید می تواند نشان دهنده عود کردن بیماری باشد.
نکته : بهتر است قبل از این که زمان طلایی درمان را از دست بدهید برای درمان مشکل خود مراجعه کنید در غیر این صورت باید هزینه های بیش تری را بابت سلامتی خود بپردازید و گاها ممکن است بیماری شما بد تر شده و دیگر نتوانید درمانی برای آن پیدا کنید.
منبع : آرگا