دسته ها
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

نحوه تشخیص ماهی فاسد و ناسالم

  • ملیحه بال افکن
  • ۱ دی ۱۴۰۰
  • ۰

اگر از دسته افراد علاقه مند به مصرف ماهی هستید توصیه می شود که هنگام خرید حتما به تازه بودن آن دقت داشته باشید و همچنین می توانید از راهکار های این مطلب برای تشخیص ماهی فاسد و تازه کمک بگیرید.

با وجود اینکه امروزه ماهی یک از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در میان مردم محسوب می شود اما مشکل اساسی آن تشخیص ماهی تازه از ماهی کهنه و فاسد است. در واقع دانستن اینکه چه زمانی باید ماهی خریداری شود می تواند شما را از بیماری و مریض شدن دور نگه دارد و همچنین در مصرف محصول تازه و بهتر کمک کننده باشد.

آشنایی با نحوه تشخیص ماهی فاسد

توجه داشته باشید که در حقیقت تفاوت میان ماهی تازه و فاسد خیلی پیچیده تر از آن چیزی است که شما فکر می کنید. در واقع این موضوع بدین خاطر است که اکثریت مردم برای خرید ماهی نیاز به راحتی دارند و به همین ماهی را سربریده و فیله شده تهیه می کند. همچنین خوردن این ماهی ها بدون اینکه بدانید تازه هستند یا نه به مراتب راحت تر خواهند بود.

معمولا آنچه که به عنوان فسار در ماهی ها رخ می دهد به خاطر آثار آن در بخش های مختلفی از بدن ماهی و تغییرات حاصل از آن با حواست پنجگانه انسان ها قابل تشخیص خواهد بود. دقت داشته باشید که دقت به پوست ماهی آبشش ها، چشم ها، باله ها و دم و نحوه کنده شدن فلس های ماهی می تواند به شما در انتخاب یک ماهی سالم کمک کند.

چگونگی تشخیص ماهی فاسد

دقت داشته باشید که خوردن ماهی فاسد و بد می تواند باعث مسمومیت غذایی در شما شود پس حتما در هنگام ارزیابی تازگی ماهی احتیاط زیادی داشته باشید. همانطور که می دانید ماهی به خاطر ارزش غذایی بالا و هضم آسان امروزه یکی از غذاهای اصلی به شمار می آید و به همین خاطر راه های مختلف برای حفظ و انتقال ماهی را باید بدانید. البته که گاهی اوقات این روش ها جواب نخواهند داد و شما باید بدانید که چگونه ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهید.

با این حال لازم است بدانید که ماهی اغلب در فضای یخچال و فریزر زنده می ماند و می توانید آن را تا زمان مصرف درون هر یک از این ها نگهداری نمایید. البته از این نکته غافل نشوید که گوشت و ماهی پس از مدتی فاسد خواهند شد و دیگر نمی توانید از آن ها استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید به راحتی ماهی تازه را از ماهی کهنه و ناسالم تشخیص دهید بایستی به موارد مختلفی از جمله تاریخ مجاز فروش روی بسته بندی، محل نگهداری ماهی و بافت و بوی آن توجه کنید. همچنین به منظور جلوگیری از مسمومیت غذایی بهتر است در صورت مشاهده هر گونه علائمی که نشان دهد ماهی ناسالم است بلافاصله آن را دور بیندازید.

خصوصیات ماهی تازه

راهکارهای شناخت ماهی ناسالم

همانطور که متوجه شدید برای تشخیص ماهی تازه از فاسد روش ها و راهکار های متفاوتی وجود دارد که در ادامه سعی داریم برخی از آن ها را شرح دهیم.

  • بوی ماهی:

اولین نکته در شناخت ماهی فاسد بوی آن است زیرا ماهی تازه به هیچ وجه بوی بد و تند نمی دهد و اصلا بویی ندارد و اگر هم بویی داشته باشد به هیچ وجه تند نخواهد بود. توجه داشته باشید زمانی که ماهی می میرد این آنزیم به باکتری های موجود کمک می کنند تا به دیواره معده ی ماهی نفوذ کنند. این نفوذ باعث می شود تا گوشت ماهی شروع به فاسد شدن کند و در نتیجه بوی بد ماهی در اثر ماندن به خاطر وجود آمونیاک خواهد بود.

به صراحت می توان گفت که هر چقدر ماهی بیشتر بماند و از تازه بودن آن بگذرد میزان آمونیاک منتقل شده از خون آن به گوشت بیشتر شده و در نهایت گوشت ماهی بوی بد و تند آمونیاک را به خود خواهد گرفت. چنانچه هنگام خرید ماهی با بوی بد و تند آن مواجه شدید باید بدانید که ماهی به خاطر شرایط نامناسب فریز شدن مانده و فاسد شده است.

روش های تشخیص ماهی فاسد

  • چشم های ماهی:

یکی از راهکارهای شناخت ماهی ناسالم چشم های آن است زیرا چشم ماهی تازه اغلب روشن، شفاف و براق است. اما اگر ماهی بماند پس از گذشت مدتی چشمش مات شده و رنگ آن به خاکستری متمایل خواهد شد و به هیچ وجه قابل استفاده نخواهد بود.

  • پوست و بدن ماهی:

توصیه می شود که هنگام خرید ماهی حتما به پوست بدن آن توجه کنید زیرا به صورت طبیعی بدن ماهی بایستی براق و یا به اصطلاح متالیک باشد. همچنین بدن ماهی تازه روشن است و نور را به راحتی منعکس خواهد کرد و دارای یک ظاهر فلز مانند خواهد بود. اما در مقابل ماهی فاسد دارای پوستی کدر، بی حال و بی رنگ خواهد بود. به همین خاطر بهتر است در هنگام خرید دقت زیادی به خرج دهید و یا از فروشگاه های معتبر خرید کنید. برخی از فروشندگان ماهی آن را درون یک ماده شیمیایی به نام فرمالین نگهداری می کنند تا شکل ماهی تازه به خود بگیرد.

ویژگی های ظاهری ماهی تازه

  • گوشت و دم ماهی:

معمولا ماهی تازه دارای گوشتی سفت و اگر انگشت خود را در بدن او فرو کنید انگشت به راحتی در آن فرو نمی رود. اما اگر ماهی ناسالم را فشار دهید جای انگشت به راحتی روی آن باقی مانده و قابل مشاهده خواهد بود. دقت داشته باشید که گوشت ماهی تازه نباید از استخوان جدا باشد و همچنین دم آن نیز بایستی کاملا سفت باشد. توصیه می شود که هنگام خرید حتما به فلس های ماهی دقت کنید زیرا فلس ماهی تازه به راحتی از آن جدا نخواهد شد.

  • باله و آبشش ماهی:

همچنین یکی دیگر از راهکار های تشخیص ماهی ناسالم از تازه آبشش های ان است. بهتر است هنگام خردی آبشش های ماهی را باز کنید و داخل آن را نگاهی بیندازید. داخل آبشش ماهی تازه کاملا به رنگ قرمز خونی است اما آبشش ماهی کهنه رنگ پریده و روشن خواهد بود.

همچنین باله ی ماهی نیز بایستی کاملا مقاوم دست نخورده و مرطوب باشد و همچنین به راحتی کشیده نشود. با مواردی که بیان شده می توانید به راحتی ماهی تازه را از ماهی فاسد تشخیص دهید و در نهایت از مصرف ماهی مانده و ابتلا به مسمومیت غذایی پیشگیری نمایید.

چگونگی تهیه ماهی تازه

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با آناتومی ماهی و تشخیص ماهی تازه آشنا خواهید شد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *