دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

شرایط نگهداری غذاهای اضافه و مدت ماندگاری مناسب غذاها

  • ملیحه بال افکن
  • ۱ دی ۱۴۰۰
  • ۰

در واقع نگهداری غذاهای اضافه چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با اصول و راهکارهایی که در این مقاله شرح داده ایم به اندازه غذا درست کنید و به هیچ وجه غذای دور ریز و اضافه نداشته باشید.

بهتر است بدانید که در صنعت تولید غذا، نگهداری طولانی مدت غذاهای اضافه و سایر مواد غذایی به فرآیندی اطلاق می شود که در طی آن مواد غذایی محیط یخچال نگهداری می کنند و پس از مدتی مجددا آن را مصرف خواهند کرد.

اصول نگهداری غذاهای اضافه

به طور کلی انسان ها در کل دنیا باید به این واقعیت و درک برسند که بایستی کمترین اندازه از هر نوع غذایی به سطل زباله ها ریخته شود. همچنین باید یک تجدید نظر مهم در این زمینه انجام گیرد تا با توجه به شیوع چاقی در میان کودکان و سایر اعضای خانواده میزان تولید غذا به حدی برسد که حتی یک دانه برنج دور ریز هم مشاهده نشود.

با وجود اینکه امروزه راهکارهای مختلفی برای نگهداری غذاهای اضافه در مهمانی وجود دارد اما نتیجه در نهایت اسراف مقدار زیادی در مواد غذایی خواهد بود. مواد غذایی که بسیاری از افراد ممکن است به آن نیاز داشته باشند و در دسترس شان نباشد.

چگونگی نگهداری غذاهای اضافه

دلیل اضافه آمدن غذاها:

به صراحت می توان گفت که ما در کشورمان از دوران کودکی یاد نگرفته ایم که درست خرید کنیم و درست مصرف کنید و حتی گاهی اوقات هم میزبان همیشه نگران این است که ناگهان غذا کم بیاید. در واقع ما انسان ها زیاد بودن و تنوع زیاد غذا را به منظور حفظ آبرو انجام می دهیم چون آبرو به خاطر چیزی های زیادی که اصلا ربطی به آبرو هم ندارد در معرض خطر است.

به همین خاطر توصیه می شود که در نگاهتان نسبت به غذاها یک تجدیدنظر کنید و با توجه به شیوع چاقی در کودکان و سایر اعضای خانواده میزان تولید غذا را به حدی برسانید که حتی یک دانه برنج هم دور ریز نداشته باشید. همچنین به اعضای خانواده نیز یاد بدهیم همان اندازه که میل دارند برای خودشان غذا بکشند تا غذای دورریز در بشقاب ها باقی نماند.

همانطور که می دانید غذا برکت خداوند است و بایستی قدر این برکت را بدانید. توجه داشته باشید که گاهی اوقات علت چاقی اعضای خانواده همین اضافه های غذایی است که چون نمی خواهند دور ریخته شود، آن را می خورند و بدنشان را در معرض خطر قرار می دهند.

دلیل اضافه آمدن غذاها

چگونگی نگهداری غذای اضافه:

به طور کلی برخی از خانواده ها غذای اضافی را در بسته بندی های کوچک درون فریزر قرار می دهند و بعدها مصرف می کنند که البته بایستی روی بسته ها نوع و تاریخ غذا حتما نوشته شود تا بیش از حد در فضای فریزر باقی نماند. با این حال مهم است بدانید که مواد اولیه به ویژه گوشت ها در رستوران ها و خانه ها در فضای فریز نگهداری می شوند و اجزای غذای پخته شده یک مرتبه در فریزر مانده بنابراین اگر این غذا مجددا در فضای فریزر قرار گیرد دیگر ارزش و طعم غذای تازه خود را نخواهد داشت.

مدت زمان ماندگاری مناسب برای غذاهای اضافه:

دقت داشته باشید که حداکثر غذاهای اضافه با نگهداری درون یخچال برای دو الی سه وعده خواهد بود که در این مدت زمان بایستی حتما مصرف گردد تا به فریزر نرسد. گاهی اوقات که غذای دست نخورده زیاد می آید شاید بهتر باشد دوستان صمیمی تان را برای یک وعده دعوت کنید و از آن ها بخواهید برای حفظ ارزش غذایی و بیشتر در کنار هم بودن اگر شرایط مشابهی داشتند شما را هم دعوت کنند.

نگهداری طولانی مدت غذاها در یخچال

نکات قابل توجه در نگهداری مواد غذایی:

بهتر است بدانید که برای نگهداری مواد غذایی اصول و نکات قابل توجهی وجود دارد که نباید نسبت به آن ها بی تفاوت باشید. با این حال در ادامه برخی از نکات حائز اهمیت را شرح داده ایم:

اگر قصد دارید غلات را نگهداری کنید بایستی آن ها را درون ظرف دربسته قرار دهید به گونه ای که امکان عبور و مرور وجود نداشته باشد تا درصد انتقال آلودگی به صفر برسد. همچنین این ظروف باید بر روی پالت قرار گیرند و در فضایی خنک و کاملا خشک نگهداری شوند.

با وجود اینکه بهتر ست نان مصرفی را به صورت روزانه تهیه کنید اما اگر برایتان مقدور نیست باید نان را به شکل اصول پیش از قرار دادن درون نایلون تمیز و خنک شود که در غیر اینطور نان داغ درون نایلون عرق کرده و با توجه رطوبت ناشی از تعریق ممکن است زودتر کپک بزند. پس از اینکه نان ها خنک شدند می توانید آن را درون نایلون تمیز قرار دهید و در فضای فریزر نگهداری نمایید.

توصیه می شود که از پیچاندن انواع نان درون روزنامه یا قرار دادن ان در داخل کیسه نایلون سیاه به اصطلاح بازیافتی خودداری نمایید.

نکات مهم در نگهداری غذاهای مختلف

همچنین بهتر است اضافات نان حتما درون یک ظرف جدا نگهداری شوند و در سریع ترین ممکن از فضای آشپزخانه دور شوند.

بهتر است آرد را نیز در محیطی بسیار خنک و یا درون بسته بندی های مناسب به صورتی که رطوبت جذب آن نشود در یخچال نگهداری نمایید.

از آنجایی که قرار دادن نان درون یخچال، روند بیات شدنش را تسریع می کند بنابراین بهتر است آن را داخل یخچال قرار ندهید.

برای نگهداری برنج نیز می توانید آن را با نمک نیم کوب ترکیب کنی و به دور از آفتاب برنج را به دقت پاک کنید. از آنجایی که برنج بسیار جاذب بو است بایستی آن را در مکانی سرد، خشک و به دور از پیاز و سیر نگهداری غذا نمایید.

برای نگهداری میوه ها و سبزیجات در فضای یخچال حتما آن ها را بشویید و پس از خشک کردن در یخچال نگهداری کنید.

بهتر است همیشه میوه ها را بازبینی کنید و در صورت مشاهده میوه خراب یا له شده آن را در سایرین جدا نمایید.

دقت داشته باشید که میوه و سبزیجات پس از شستشو باید حتما در فضای یخچال نگهداری شوند.

در صورت مشاهده میوه کپک زده حتما آن را از یخچال خارج کنید زیرا آلودگی را در تمام یخچال انتشار خواهد داد. همچنین بهتر است ظرف میوه کپک زده را نیز خارج کنید و به خوبی بشویید و ضدعفونی نمایید.

اصول نگهداری از مواد غذایی

از آنجایی که قرار دادن سبزی و میوه با نایلون، امکان فساد شدن آن ها را بیشتر خواهد کرد بهتر است آن ها را از نایلون خارج کنید.

همچنین در ادامه آشنایی با شرایط نگهداری غذاهای اضافه می توانید با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب چگونگی فریز کردن غذای پخته و همچنین مطلب جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *