سردرد یکی از بیماری های شایع در دنیاست که عوامل مختلفی باعث ایجاد این مشکل خواهد شد. بسیاری از افراد دنیا از این مشکل رنج می برند. برای برطرف شدن این بیماری ابتدا باید ریشه بروز آن را پیدا کرد. یک از عواملی که باعث ایجاد این درد می شود مشکلات گوارشی خواهد بود. در ادامه بیشتر در مورد این مطلب و درمان سردرد های گوارشی اطلاعاتی را بیان خواهیم کرد.
درمان سردرد گوارشی و شناخت علت های بروز آن
همانطور که گفتیم یکی از عوامل بروز سردردها مشکلات گوارشی است پس ابتدا با این مشکلات آشنا شده و سپس راهکارهای درمان آن را مطالعه بفرمایید. این سردردها ممکن است منشا آن تجمع صفرا در معده، سوء مزاج گرم ساده معده و یا ضعف دهانه معده باشد که به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.
سردردهایی ناشی از سوء مزاج گرم ساده معده
دسته از افرادی هستند که حرارت معده ی آن ها یالا می باشد. این اشخاص بدون اینکه تجمع صفرا در معده خود داشته باشند، هر زمان که احساس گرسنگی کنند به سردرد دچار خواهند شد. علت این امر افزایش غلبه حرارت بر معده در زمان گرسنگی می باشد. افرادی که این بیماری را دارند معمولا دچار خشکی دهان و تشنگی می شوند و هم چنین از دیگر علامت های این افراد، آروغ آن ها است که بوی دود دارد. چنین سردردهایی هنگام گرمی هوا و خوردن غذاهای گرم شدت می یابد.
این بیماران برای رفع سردرد های خود باید در غذا های خود از گشنیز تازه، کدو، سماق، غوره، زرشک و کاهو مصرف نمایند. هم چنین توصیه می شود که از شربت لیمو، دوغ، شربت انار، آب سیب و آب به برای رفع این مشکل استفاده کنند.
سردردهایی ناشی از ضعف دهانه معده
این شکل از سردردها زمانی که با گشنه شدن و بیدار شدن از خواب شدت پیدا می کنند. در این موارد برای رفع این مشکل اگر معده بیمار گرم است از در غذا های خود از سماق، آب انار و آبغوره کمک بگیرید. چنانچه این بیمار سرفه داشت و یا خوردن ترشیجات برای او مضر بود، باید از جلاب برای حل این مشکل کمک گرفت. در ضمن افرادی که معده سرد دارند باید با مصرف زنیان، زیره، زعفران و انیسون این مشکل را برطرف کنند.
سردردهای ناشی از تجمع صفرا در معده
- اشخاصی که مشکلات گوارش و معده آن ها، به تجمع صفرا در معده ی آن ها باز می گردد، زمان گرسنه شدن علامت های مانند تلخی دهان، تشنگی، سردرد، پیچش معده و حالت تهوع دارند. اینگونه افراد با رعایت نکات زیر از سردرد های ناشی از این مشکل در امان خواهند ماند و توصیه می شود از غذاهایی نظیر آش عدس، آش انار، آش آلو و آش ماش استفاده نمایند.
- خوردن میوه هایی مانند عناب، خیار، انار، آلو، مویز، سیب، گلابی، تمر هندی، نارنج، بالنگ، به، زالزالک و زردآلو برای آن ها مفید می باشد. هم چنین برای معده های صفراوی سبزیجاتی از قبیل کاهو و ریحان پیشنهاد می شود.
- مصرف شربت هایی همانند ماءالشعیر، شربت یالنگ، شربت آلو، شربت لیمو و شربت نارنج برای این دسته افراد که سردرد های آن ها ریشه در تجمع صفرا دارد، تاثیر گذار خواهد بود.
- استفاده از خوراکی هایی مانند پیاز خام، شنبلیله، باقلا، غذاهای مانده و یا کارخانه ای، تره، سیر، کرفس، گردو، خرما، خردل، شیرینی های مصنوعی و بادمجان برای آن ها مفید نبوده و باید از این دسته مواد پرهیز داشته باشند. هم چنین حمام داغ و قرار گرفتن در برابر نور خورشید نیز برای این گروه مناسب نخواهد بود.
جهت درمان سردرد خوشه ای و درمان سردرد سینوسی می توانید کلیک نمایید.
منبع : آرگا