دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

معرفی کاخ سعد آباد تهران با معماری زیبا و باشکوه

  • سمیه نیک فرجام
  • ۵ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

کاخ سعد آباد یکی از مجموعه بناهای تاریخی است که از زمان پهلوی و قاجار باقی مانده است. بخش های مهمی از این کاخ در زمان پهلوی بازسازی شده اند و یا بخش های جدید به آن اضافه شده است. این کاخ دارای معماری باشکوه ایرانی اروپایی می باشد. در این مقاله نیز با بخش های مختلف در این کاخ آشنا می شوید.

اگر از علاقه مندان به جاذبه های تاریخی و باستانی در ایران هستید، می توانید سری به کاخ سعد آباد بزنید. این کاخ یک مجموعه تاریخی و فرهنگی بسیار ارزشمند به شمار می آید. این مکان تاریخی بسیار برجسته و شناخته است. همانطور که می دانید، ایران در دوران پهلوی و قاجار بناهای تاریخی زیادی را برپا کرده است. به همین دلیل در گوشه و کنار ایران کاخ های گوناگونی را می بینید. در دوران قاجار و در زمان پهلوی بسیاری از این کاخ ها محل زندگی پادشاهان بوده است. این کاخ نیز با وجود نوع معماری باشکوه خود یکی از مجموعه کاخ های باستانی باقی مانده می باشد.

آشنایی با عمارت سعد آباد

درباره کاخ سعد آباد چه می دانید؟

این کاخ یکی از مجموعه های تاریخی و فرهنگی ارزشمند است که در تهران قرار دارد. این کاخ یکی از اقامتگاه های ییلاقی در زمان پهلوی و قاجار بوده است که پادشاهان زمان در آن سکونت داشته اند. این کاخ از سه مجموعه زیبا و باشکوه تشکیل شده است. این کاخ در مجموعه شمیرانات قرار دارد.  این بنا یکی از دیدنی های تاریخی تهران است.

اطراف این مجموعه پوشیده از باغ های سرسبز و انبوه است. داخل مجموعه نیز درختانی بلند و متنوع دیده می شود. این کاخ یکی از مجموعه های اختصاصی بی نظیر است که می توانید از آن دیدن نمایید. کاخ اختصاصی بخش اصلی در این بنا به شمار می آید. به مرور زمان رضاخان بر تعداد این کاخ ها افزوده است. این مجموعه کاخ ها متعلق به خاندان سلطنتی پهلوی می باشند. آخرین کاخی که در این مجموعه می بینید، متعلق به لیلا پهلوی است.

جاذبه های سعد آباد

آشنایی با تاریخچه کاخ:

این کاخ که در زمان حکومت قاجاریان پایه گذاری شده است، بعد از کودتای ۱۲۹۹ به دستور رضاخان برای به قدرت رساندن بیشتر خاندان پهلوی بازسازی شد. بخش هایی از این مجموعه نیز در زمان رضاخان و برای قدرت گیری بیشتر او ساخته شده اند. اولین بناهایی که در این مجموعه وجود داشت، فضایی با وسعت ۸۰۰۰ متر مربع داشت. کاخ ملکه مادر یکی از اولین بناهای این مجموعه بوده است.

کاخ سعد آباد را بشناسید

کاخ سعد آباد در حال حاضر یکی از مجموعه های عظیمی است که در دوران پهلوی و قاجار ساخته شده است. این کاخ در تهران و در کوهپایه های توچال واقع شده، این منطقه یک منطقه ییلاقی به شمار می آید. دره های سرسبز، چشم اندازهای زیبا و شرایط آب و هوایی معتدلی که در این مناطق حاکم است، موجب شده تا این مجموعه ارزشمندی بیشتری برای گردشگران داشته باشد.

آشنایی با معماری کاخ:

این مجموعه تاریخی در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار قرار دارد. نیمی از آن را عمارت ها و مجموعه کاخ ها تشکیل می دهند و بخش های مهم دیگر آن شامل قنات ها و باغ ها می باشد. در ساخت این عمارت باشکوه تلفیقی از معماری های ایرانی و اروپایی به کار رفته است. طراحی این ساختمان یکی از برجسته ترین معماری های اصلی ایرانی می باشد و در ساخت آن نیز از معماران مجرب داخلی و خارجی استفاده شده است. باغ های این کاخ همانند باغ دولت آباد یزد می باشند.

نمای بیرونی سعد آباد

مهندس بوریس از روس و مهندس خرسندی از ایران از مجرب ترین معمارانی هستند که در این بنا طراحی انجام داده اند. گچ کاری های این بنا نیز به وسیله ماهر ترین هنرمندان انجام شده است. از معروف ترین گچ کاران آن زمان می توان به غلامرضا پهلوان، حسین کاشی، استاد لرزاده، رضا ملائکه و عبدالکریم شیخان اشاره نمود. یکی از بخش های این بنا بخش ورودی آن است که به سبک رومی ساخته شده است.

بنای فرهنگی سعد آباد

کاخ سبز:

در مقابل کاخ سعد آباد مجسمه ای از چکمه های رضاخان قرار گرفته است. این مجسمه کامل بوده، اما در زمان انقلاب شکسته شد و به این کاخ انتقال یافت. مجسمه آرش کمانگیر نیز یکی از آثار برجسته ای است که در این کاخ یافت می شود. معمار بنای کاخ سبز در این مجموعه میرزا جعفر کاشی است. در ساخت این کاخ سبز تلاش بسیاری از معماران و هنرمندان دیده می شود. سنگ های سبز معدنی، سنگ مرمر و … از مهم ترین سنگ های زینتی به کار رفته شده در این بنا است.

مجموعه سعد آباد

درون کاخ سبز که مملو از آینه کاری های ظریفی می باشد، می توانید توجه هر بازدیدکننده ای را به خود جلب کند. در این کاخ کاشی کاری ها و گچبری هایی نیز دیده می شود. درون این کاخ توسط استاد حسین بهزاد و شاگردان ماهر او تزئین و معماری شده است. رو به روی تالار آیینه این کاخ اتاق رضا پهلوی قرار دارد. شما می توانید چشم اندازهای زیبایی را رو به روی آن مشاهده نمایید.

معماری عمارت های سعد آباد

کاخ شمس:

کاخ شمس نیز یکی دیگر از کاخ های واقع شده در این مجموعه است. ساخت این بنا از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ به طول انجامیده است. این کاخ دارای مساحت ۲۶۰۰ متر مربع می باشد. این کاخ در دو طبقه زیرین ساخته شده است. معماری این کاخ نشان دهنده سبک هایی از معماری اروپایی می باشد. معماری آلمانی و ایرانی نیز در بخش هایی از این بنا دیده می شود. این مجموعه نیز دارای ویژگی های معماری خاصی است.

آشنایی با کاخ سعد آباد

کاخ اشرف پهلوی:

یکی دیگر از بخش های این کاخ که می تواند با معماری باشکوه خود مورد توجه باشد، کاخ اشرف پهلوی است. کاخ اشرف پهلوی فضایی با وسعت ۱۸۰۰ متر مربع است. این کاخ در بخش شرقی کاخ واقع شده، دستور ساخت این بنا نیز توسط رضا شاه و مهندسان ماهر انجام گرفته است. در سال ۱۳۵۰ طبق دستور اشرف پهلوی نمای بیرونی از این کاخ با استفاده سنگ مرمر تزئین شده است. بخش های دیگر از این بنا نیز در زمان پهلوی مورد بازسازی قرار گرفته اند.

عمارت باستانس سعد آباد

موزه ها نیز یکی دیگر از بخش های کاخ سعد آباد هستند. شما در بخش موزه می توانید گالری عکس هایی از خاندان پهلوی مشاهده کنید. در حال حاضر این کاخ و مجموعه عظیم آن به یک موزه تبدیل شده اند. در بخش های مختلفی از این کاخ می توانید با آثار و مجموعه آن آشنا شوید. ساختمان این کاخ از بخش های مختلفی تشکیل شده است. همانطور که می دانید کاخ نیاوران نیز یکی از کاخ های تاریخی از زمان پادشاهان است که در لینک با آن آشنا خواهید شد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *