دسته ها
پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳

بازدید از روستای کندر و آشنایی با زیبایی های این منطقه

  • محدثه خاکشور
  • ۶ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

روستای کندر و دشت لاله های بیشمار رنگ آن، می تواند دقیقا یکی از تصویرهای ذهنی شما از یک سرزمین رویایی باشد که با همت علاقه مندان و برخی طراحان در این روستا به واقعیت پیوسته است. این آبادی از جاذبه های توریستی کرج و تهران محسوب می شود.

کرج در زیر مجموعه خود روستاهای بسیاری را شامل می شود که هر یک از این آبادی ها به دلیل دارا بودن آب و هوای سالم و چشم اندازهای بکر و زیبا، به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری محسوب می شوند. این آبادی که شهرت و محبوبیت خود را مدیون «دشت لاله ها» می باشد، به تازگی در صنعت توریسم توانسته جایی برای خود باز کند. در سطور بعدی بیشتر به معرفی روستای کندر می پردازیم.

همان طور که می دانید در اطراف تهران روستاهای توریستی زیادی از جمله روستای برگ جهان، روستای ایگل، روستای افجه و … وجود دارند که گزینه های ایده آل و مناسبی برای داشتن یک روستاگردی حسابی به حساب می آیند. و اما تعدادی از آبادی و مناطق ییلاقی شناخته شده در گردشگری داخلی، واقع در نزدیکی استان البرز و مرکز آن کرج هستند. برای اجتناب از طولانی شدن مطلب، مستقیم به سر اصل موضوع و مختصر سخن اینکه به آشنایی شما با روستای کندر می رویم.

آشنایی با آبادی کندر معروف با دشت لاله های رنگارنگش

آشنایی با روستای کندر

این روستا در فاصله ی ۲۴ کیلومتری شهر کرج جاخوش کرده است که از لحاظ وضعیت جغرافیایی بخشی از تهران محسوب می شود، اما به دلیل تقسیمات کشوری و همچنین کم بودن فاصله اش با کرج (مرکز استان البرز) از توابع و بخشی از استان البرز به شمار می رود. پیش از «کندر» نام این آبادی «کهنه در» بوده است که به مرور زمان تغییر یافنه و به شکل کنونی اش در آمده است. این روستا که به تازگی مطرح و شناخته شد، تا حد زیادی با دشت لاله هایش شناخته می شود. البته علاوه بر این دشت، جاذبه های دیدنی دیگری نیز دارد.این آبادی بر اساس آخرین آمار انجام شده در سال ۱۳۹۵ (۲۴۹۸ نفر) بود. اهالی این آبادی بیشتر به باغداری فعالیت دارند که از محصولات آن نیز می توان گیلاس، گلابی، انگور کندری را نام برد. همچنین اهالی آبادی به زبان تاتی سخن گفته و به مذهب تشیع گرایش دارند.

اگر علاقه مند به سفر و گردش در طبیعت و مناظر طبیعی می باشید، پیشنهاد می کنیم تا حتما سری به روستای کندر و آبشار زیبای واقع در آن بزنید. با سفر به این آبادی شاهد مناظر سرسبز و بکر، به همراه گوناگونی شرایط آب و هوایی خواهید بود. جاذبه ها در این منطقه تمامی ندارد، غیر از دست لاله های زیبا و طبیعی، و آبشار چشم نواز؛ چشمه های داخل صخره ها، گورستان زرتشتیان و فرهنگ اصیل و قدیمی روستای کندر در حال حاضر آماده ی میزبانی از شما می باشند. اگر جهت سفر در طبیعت به این آبادی رفتید، عکاسی را از خاطر نبرید.

آشنایی و معرفی روستای زیبای کندر

 سوغات روستا و اشتغال مردمان آن

روستای کندر دارای آب و هوایی خوب و عالی می باشد که انتخابی ایده آل برای سفر، به ویژه تهرانی ها محسوب می گردد. قرار گرفتن در فاصله ی کمی از تهران و کرج، علت به حساب آمدن یک جاذبه ی گردشگری تهران و کرج است. و اما مردمان این آبادی به زراعت و باغداری فعالیت دارند که عدس، جو و گندم از فرآورده های زراعی مهم این آبادی به شمار می آید. قالیبافی از هنرها و فعالیت های سابق بانوان این منطقه بوده که در حال حاضر به خاطر بالا بودن قیمت پشم، که وجود ندارد مگر تنها در حد ۳ – ۴ دار قالی در تمامی آبادی. با توجه به اینکه باغداری در این روستا به عنوان یک  شغل حسابی رونق داشته و مورد توجه می باشد، می توانید از میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، انبه و خرما برای تهیه سوغاتی بهره ببرید.

همچنین می توانید تابلو فرش های بافته شده با دست گرانبها، محصولات حصیر بافی، زری بافی، بافت پری خرما، بافت سواس و غیره را به عنوان سوغات تهیه نمایید. واژه ی «کندر» در حقیقت مفهوم «کهن دور» را می رساند که برگرفته از تاریخچه طولانی آن مربوط به دوران صفویان می باشد. در گذشته روستای کندر با نام های «کن فاز» و همچنین «قلعه شاه خسرو» شناخته می شده است.

معرفی روستای کندر کرج

چه موقع به روستای کندر برویم بهتر است؟

برای سفر به این روستا نمی توان زمان دقیقی را به عنوان زمان مناسب تعیین کرد. چرا که بسته به سلیقه ی شما عزیزان و همچنین منحصر بودن زیبایی و جذابیت هر فصل می توانید زمان متفاوتی را جهت مسافرت و بازدید از این منطقه انتخاب نمایید. قطعا بهار و تابستان هوا دلچسب تر و مطلوب تر بوده و همچنین میوه ها و گیاهان دارویی، مشاهده قد برافراشته شدن گل ها بر دامان کوه مناسب است. اما در فصول پاییز و زمستان می توانید تجربه ی سفری با هزینه مقرون به صرفه و سکوت و آرامش بیشتر به همراه آب و هوایی سالم تر داشته باشید.

معرفی آبادی کندر کرج البرز

محل قرارگیری روستای کندر و مسیر دسترسی به آن

کندر روستایی واقع در فاصله ی ۶۰ کیلومتری تهران و ۲۲ کیلومتری شمال شرقی – بخش آسارای شهر کرج، و در ۷ کیلومتری جاده ی کرج – چالوس است. در مابین کوههای البرز و صخره های مرتفع آبادی زیبایی به اسم «کندر» جاخوش نموده است. به طوری که پس از رانندگی یکساعته از تهران می توانید به این آبادی برسید. و اما فاصله ی این آبادی تا امامزاده داوود تقریبا ۶ ساعت راه و از کندر تا روستاهای وارنگه، واریج و کنسلقان  ساعت راه می باشد.

و اما جهت دسترسی به این روستا می توانید از طریق ۲ جاده ی قدیمی و تازه اقدام کنید:

مسیر اول:

ایم مسیر جاده ای قسمتی خاکی می باشد که بالای آبادی یورکان قرار گرفته است.

مسیر دوم:

این راه جاده ای آسفالته واقع در اول جاده ی جاده چالوس، ۱ کیلومتر پس از تونل و همچنین پل «بیلقان» می باشد. پس از گذشتن از روی یک پل آهنی (بر روی رودخانه کرج) و نیز پس از پشت سر گذاشتن مسافتی به اندازه ۱۱ کیلومتر می توانید به آبادی کندر برسید.

آشنایی با آبادی کندر واقع در نزدیکی تهران و کرج

جاذبه های گردشگری روستای کندر

این آبادی دارای  جاذبه ها و دیدنی های متنوع بسیای می باشد که از جمله ی آنها می توان آبشار کندر، گورستان زرتشتیان، دشت لاله های کندر، سد کندر، کوه های پهنسار، رودخانه دره گدا، قله لیز،منطقه چهل دختر، گل چشمه و سایر چشمه های داخل صخره ها، امامزاده ها اشاره داشت. اما ما در این مطلب تنها به معرفی چند مورد از آنها بسنده می کنیم.

آشنایی با روستای کندر واقع در 22 کیلومتری کرج

دشت خیره کننده لاله ها

این دشت که نخستین بار در اولین ماه سال ۱۳۹۹، پرده از روی زیبای خود برداشت، همانطور که از نام آن پیدا است تماما پوشیده از گل های جذاب و عاشق لاله می باشد. این دشت در دامنه ی کوه  و در سمت غربی آبادی، بخش آسارا واقع در شهر کرج و استان البرز منتظر پذیرایی از نگاه های مهربان و مشتاق شما می باشد. برای دسترسی به دشت لاله های کندر، لازم است از آبادی «کندر» اقدام کنید که به بیانی مشرف بر این آبادی قرار گرفته است.

جالب است بدانید ابتدا برای اولین بار با دنبال کردن دو هدف کاهش و جلوگیری از واردات گل لاله و همچنین صادرات این گل، زراعت گیاه های درمانی محلی کوههای کندر و نیز برگزاری فستیوال لاله ها اقدام به ایجاد این دشت نمودند. کاشتن گل لاله در این روستا دارای قدمت می باشد که دشت لاله ها ایده ای از سوی کسی به فامیل «پهلوانی» بود. اما عملی شدن این طرح توسط گروه «گل الف» و آقای مصطفی صورت گرفت.

دشت ملبس شده به گل های لاله زیبا و مدهوش کننده در زمینی تقریبا ۳/۵ هکتاری واقع در ناحیه بوم گردی «لزور» ۲ میلیون وصد هزار پیاز گل آلیوم و سنبل در ۳۰ گونه واریته لاله کاشته گردیدند. فستیوال گل لاله با عمر ۴۰ ساله علاوه بر اجرا شدن در کرج و البرز، در پارک چمران و همچنین گچسر نیز دایر می گردد. این دشت بزرگترین باغ لاله در کشور ایران و از بزرگترین های آسیا محسوب می گردد.

آشنایی با آبادی زیبا و گردشگرپرور کندر

آبشار کندر

در آبادی کندر، آبشار زیبایی با اسم «کندر» وجود دارد که از جاذبه های دیدنی این منطقه به شمار می رود. برای رسیدن و بازدید از این آبشار لازم است تا مسیر جاده ی کندر به آبشار را پیاده روی کنید. همچنین می توانید راهی کم مسافت را برای رسیدن به قسمت های بالایی آبشار پشت سر بگذارید.

روستای کندر طبیعتی شفگت انگیز و دوست داشتنی

رودخانه دره گدا (درسیلگ)

این رودخانه از جمله رودخانه های فصلی آبادی کندر می باشد که از دامنه کوهی به نام «لیز» نشات می یابد. پس از گذر از ناحیه باغهای تنگه و جنوب آبادی به رودخانه ی کرج متصل اضافه می گردد.

معرفی آبادی کندر در نزدیکی تهران و کرج

چشمه های آب کندر

در آبادی کندر چشمه های آب بسیاری جاری است که یکی از آنها چشمه گل و یا گل چشمه واقع در نقطه ی شروع رودخانه دره گدا می باشد. یکی دیگر چشمه بالا محل می باشد که در زمان های دور فقط خانم ها اجازه داشتند از آن آب برداشت نمایند. در صورتی که یک مرد می خواست از آن آب برداشت کند؛ لازم بود با کمک و همراهی یک زن به این کار اقدام می کرد.

آشنایی با آبادی زیبا و جذاب کندر

امامزاده های عبدالله و ناصر

مرقد امامزاده عبدالله و همچنین امامزاده ناصر از جمله جاذبه های مذهبی روستای کندر به شمار می رود. این آبادی با قدمتی متعلق به قرن ۷ هجری قمری سنگ قبرهایی حکاکی شده و باستانی (دارای قدمت ۱۸۰ سال قبل) را در خود جای داده است. حکاکی های انجام شده مربوط به حرفه، شرایط اجتماعی و مرد و یا زن بودن متوفی می باشد.

ناحیه چهل دختر

این ناحیه که به منطقه «چهل بی بی» نیز شناخته می شود، روایت های بسیاری را به خود اختصاص داده است. بر اساس نظر عده ای, دلیل نامگذاری این منطقه مربوط به زیارت کردن ۴۰ تا دختر و مفقود شدن هر ۴۰ دختر می باشد. دخترخانم های جوان برای باز شدن بخت و ازدواج خود، همچنین حل شدن سایر مشکلات به این منطقه آمده و حاجت می خواستند.

آشنایی با روستای کندر در نزدیکی تهران

از همراهی شما عزیزان علاقه مند تا انتهای این مطلب و تا این لحظه متشکریم. امیدواریم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشد. دشتی پر از گل های رنگی، آن هم گل لاله به قدری خیره کننده است که چشم می بیند و زبان نمی تواند توصیف کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *