خرید اینترنتی این روزها حسابی بین مردم رایج شده است و هر کسی دستکم یک مرتبه روش خرید اینترنتی را به کار برده. بنابراین حتما همهی شما میدانید که یکی از ابزارهای مورد نیاز در فرآیند خرید اینترنتی، درگاه پرداخت آنلاین است. در واقع منظور ما آن صفحهی نهایی است که بعد از انتخاب گزینهی پرداخت واردش میشوید و در آنجا با ارائهی اطلاعات حسابتان اقدام به واریز وجه میکنید. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که اغلب کلاهبرداریهای اینترنتی، آنجا و درست شبیه صفحهی پرداخت انجام میشوند. بنابراین انتخاب درگاه اینترنتی معتبر که از امنیت بالایی برخوردار باشد و به ویژه خدمات پشتیبانی مطلوبی را در اختیار شما بگذارد، از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است. حالا در همین راستا میخواهیم ماجرای یک کلاهبرداری اینترنتی به وسیلهی درگاه پرداخت اینترنتی شخص دیگری را که برای یکی از کاربران درگاه پرداخت رایان پی اتفاق افتاده است، با هم مرور کنیم و از این رهگذر به اهمیت امنیت و پشتیبانی مطلوب شرکت پرداختیار رایانپی اشارهای نماییم.
ماجرای یک کلاهبرداری به کمک درگاه پرداخت
روزی ناگهان کاربر هراسانی با دفتر پشتیبانی شرکت رایان پی تماس میگیرد و ماجرای عجیبی که برایش اتفاق افتاده را اینگونه شرح میدهد:
او در همان ابتدای مکالمهاش با اپراتور شرکت رایان پی، بیان میکند که به اشتباه! مبلغ ۲۹ میلیون تومان را از طریق درگاه پرداخت واریز کرده است. اما ماجرا از چه قرار بوده است؟ برای کشف حقایق، لاجرم باید کمی به پشتپردهی داستان رجوع کنیم. مدتی قبلتر شخصی تصمیم میگیرد برای جذب مخاطب بیشتر در صفحهی تجاری اینستاگرامش، خدماتی را از متخصص این امر دریافت کند. بنابراین به کمک یک واسطه که در ظاهر مختصص این امر را میشناخته است، وارد مذاکره میشود و دستآخر قراردادی میان آنها منعقد میشود. حالا آقای واسطه که همان کلاهبردار ماجرای ما است، تصمیم میگیرد به اصطلاح دو سره بار کند! پس نقشهای طراحی میکند تا علاوهبر اینکه از خریدار خدمات، پول را دریافت میکند و به متخصص میدهد، یک بینوای دیگری را به شکلی وارد ماجرا کند و از طریقی از او هم پول بگیرد. حالا فکر میکنید نقشهی او چه بوده است؟ بله؛ کلاهبردار اینطور برنامهریزی میکند که نفر چهارم را به شیوهای وادار کند تا مبلغ خدمات ارائه شده را از طریق درگاه پرداخت شخص متخصص، به حساب او واریز نماید، آن وقت او هم با خیالی آسوده، پول دریافتی از خریدار را بگذارد تویش جیبش. سرِ آخر هم نه خانی آمده و نه خانی رفته! اگر هم پای کسی گیر باشد آن آقای متخصص است. پس بعد از اینکه لینک درگاه پرداخت متخصص را که از قضا درگاه اینترنتی رایانپی بوده است، از او میگیرد، لینک را به همراه پیامکی جعلی برای شخصی که از پیش میدانسته در وضعیت روحی مناسبی قرار ندارد و گرفتار یک کشمکش دادگاهی است ارسال میکند. این پیامک جعلی حاوی پیغامی با این مضمون بوده است که شخص گیرنده باید برای پیگیری و پیشرفت روند شکایت خود در سامانهی ثنا، مبلغی را از طریق لینک زیر به حساب مورد نظر واریز نماید. شخص مورد نظر هم با توجه به فشار ذهنی و روحی که در لحظه داشته است، با کمدقتی تمام لینک پرداخت رایانپی را لمس کرده و وارد صفحهی پرداخت میشود. آنگاه آنجا نیز به گمان اینکه مبلغ مذکور، بیست و نه هزار تومان است، به اشتباه! ۲۹ میلیون تومان به حساب آقای متخصص واریز مینماید. کلاهبردار نامحترم هم بلافاصله مبلغ تعیین شده در قرارداد را از خریدار خدمات دریافت کرده و به جیب مبارک سرازیر میکند. اما این پایان ماجرا نیست! شما فکر میکنید چه چیزی در نهایت منجی آن ۲۹ میلیون تومان پول بیزبان میشود؟ در ادامه این موضوع را شرح خواهیم داد.
استفاده از درگاه پرداخت معتبر، راهی برای جلوگیری از کلاهبرداریهای اینترنتی
اگر یادتان باشد، در میانهی داستان گفتیم که درگاه پرداخت مورد استفادهی متخصص داستانمان، درگاه پرداخت رایانپی بود. شرکت رایانپی یکی از پرداختیارهای معتبر ایرانی است. این شرکت سرویسهای متنوع درگاه پرداخت واسط را ارائه میدهد و از خدمات پشتیبانی بسیار مطلوبی نیز برخوردار است. از طرف دیگر سازکار درگاههای پرداخت واسط به این صورت است که پس از انجام تراکنش، مبلغ واریزی توسط کاربر، ابتدا به حساب شرکت پرداختیار واریز میشود و بعد از مدتزمان معین و کوتاهی، و پس از کسر کارمزد به حساب شخص گیرنده واریز خواهد شد. همین سازکار به علاوهی خدمات پشتیبانی دقیق و پاسخگوی شرکت رایانپی، در واقع عوامل امنیت پرداختها و نجات آن ۲۹ میلیون تومان کذایی هستند. حالا بشنوید از آخرماجرا؛ پشتیبانی درگاه پرداخت رایانپی پس از اطلاع از ماجرای کلاهبرداری، روند واریز پول به حساب آن متخصص را متوقف مینماید و از این طریق تمام نقشههای کلاهبردار قصه را نقش بر آب میکند.
با این اوصاف، شاید بهترین نتیجهگیری از ماجرایی که روایت کردیم، این دو نکتهی اساسی باشد که اولا هنگام انجام تراکنشهای مالی اینترنتی، همواره دقت فراوانی را به کار ببندید و ثانیا برای تضمین امنیت فرآیند پرداخت آنلاین، تا حد امکان از درگاههای پرداخت اینترنتی معتبر استفاده نمایید.
منبع : rayanpay.com