در واقع قرص لتیزن یک نوع آنتی هیستامین نسل دوم محسوب می شود که عمدتا جهت تسکین علائم آلرژیک مورد استفاده قرار می گیرد به گونه ای که با مسدود نمودن مقدار هیستامین در بدن واکنش های آلرژیک را کنترل خواهد کرد.
آشنایی با قرص لتیزن
به طور کلی حساسیت ها چه فصلی باشند و چه غیر فصلی بسیار کلافه کننده خواهند بود. همانطور که می دانید عطسه و آبریزش بینی یکی از نشانه های حساسیت هستند که در اغلب مواقع با مصرف داروی های آنتی هیستامین کاهش پیدا می کنند. معمولا برخی از افراد هنگام استشمام بوی یک گل خاص دچار آلرژی می شوند که در این مواقع می توانید به منظور برطرف شدن علائم آن از دارو ها و قرص های ضد حساسیت که قرص لتیزن نیز یکی از آن ها است استفاده کنید.
بهتر است بدانید که این دارو در واقع از دسته آنتی هیستامین هایی محسوب می شود که اغلب به منظور درمان حساسیت، خارش و همچنین برطرف کردن علائم حساسیت مانند آبریزش بینی، قرمزی و خارش چشم، عطسه و خارش بینی تجویز خواهد شد. این دارو گاهی اوقات در درمان تب یونجه، خارش های پوستی و کهیر ناشی از آلرژی ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد و پس از یک ساعت از مصرف اثر آن ظاهر خواهد شد.
موارد مصرف دارو:
لتیزن یکی از داروهای ضد حساسیت است که در ادامه سعی داریم برخی از موارد مصرفی آن را شرح دهیم:
- کاهش آبریزش بینی
- رفع خارش چشم
- رفع خارش بینی
- درمان عطسه
- رفع کهیر و خارش های پوستی
مقدار و نحوه مصرف:
دقت داشته باشید که مصرف این قرص برای بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال به صورت یک قرص ۱۰ میلی گرمی در طول روز است و نباید بیشتر از این مقدار در طول ۲۴ ساعت مصرف نمایید.
می توانید لتیزن را همراه با غذا و یا حتی پیش از غذا مصرف کنید. با این حال توصیه می شود به همراه مصرف سیتریزی یک لیوان پر از آب میل کنید.
چنانچه بیش از مقدار توصیه می شود دارو مصرف کرده اید ممکن است با علائمی مانند خواب آلودگی شدید، مشکلات بینایی، احساس بی قراری، اضطراب شدید، ضربان قلب سریع و خواب آلودگی و خستگی مواجه شوید که پس از گذشت چند ساعت رفع خواهند شد.
تداخل های دارویی با لتیزن:
به طور کلی این دارو ممکن است با برخی از داروها تداخل ایجاد کند و همچنین مصرف همزمان آن با سایر دارو عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشد. در ادامه برخی از دارو هایی که با این قرص تداخل دارند را بیان کرده ایم:
- چنانچه هر نوع داروی آرام بخش یا دارو خواب مصرف می کنید حتما این مورد را پیش از استفاده از لتیزن به پزشک اطلاع دهید.
- این دارو ممکن است با داروی تنوفلین جی تداخل داشته باشد و چنانچه با یکدیگر مصرف شوند ممکن است روند دفع لتیزن طولانی شود.
- مصرف همزمان لتیزن با داروهایی که باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی می شود باعث افزایش خواب آلودگی شدید می شود و عملکرد روانی و عصبی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
- دارو لتیزن با داروهای خواب آور و ضد اضطراب مانند قرص آلپرازولام، کلونازپام، تریازولام و کلوبازام تداخل دارد و نباید این داروها را به صورت همزمان مصرف نمایید.
عوارض جانبی مصرف لتیزن:
لتیزن را می توان یک آنتی هیستامین نسل دوم دانست که بر خلاف آنتی هیستامین های نسل اول عوارض جانبی کمی داشته و ممکن است عوارض جانبی بسیار خفیفی ایجاد نماید. با این حال در ادامه برخی از عوارض جانبی شایع این دارو را بیان خواهیم کرد:
عوارض جانبی این دارو ممکن است شامل خواب آلودگی، خشکی دهان، گرمای بیش از حد، تاری دید، اسهال و استفراغ و گرمای بیش از حد باشد. چنانچه با عوارض شدیدتری مواجه شدید بلافاصله مصرف دارو را قطع و به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
البته این موارد در مورد عوارض جانبی لتیزن کامل نیست و چنانچه علائم دیگری هم مشاهده کردید بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.
به طور کلی اگر این دارو را پزشک برایتان تجویز کرده مطمئن باشید که وی از عوارض احتمالی لتیزن مطلع است و می داند که سود آن بیشتر از عوارض جانبی است. با این حال دارو لتیزن در بسیاری از افراد عوارض جانبی ندارد.
اصول مهم در مصرف دارو لتیزن:
- در صورتی که باردار هستید بهتر است تنها با مشورت و تجویز پزشک این دارو را مصرف کنید.
- اگر مبتلا به بیماری های صرع، کبد یا تشنج هستید به هیچ وجه از لتیزن مصرف نکنید.
- چنانچه با مصرف لتیزن دچار عوارض ناخواسته ای شدید بهتر است از ادامه مصرف آن پرهیز نمایید.
- در دوران شیردهی به هیچ وجه از دارو لتیزن مصرف نکنید زیرا ماده موجود در این دارو وارد شیر مادر شده و بر سلامت نوزاد تاثیر خواهد گذاشت.
- دقت داشته باشید که مصرف دارو همراه با غذا میزان اثرگذاری آن را به شدت کاهش می دهد.
- مصرف این دارو ممکن است فرد را دچار خواب آلودگی کند که به همین خاطر توصیه می شود پس از مصرف از انجام فعالیت هایی مانند رانندگی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری نمایید.
- توصیه می شود که داروی لتیزن را تنها در صورت تجویز و دستور پزشک مصرف نمایید.
- چنانچه یک نوبت از دارویتان را فراموش کردید بهتر است به محض یادآوری مصرف نمایید. اما اگر زمان دوز بعدی فرا رسیده بود باید دوز فراموش شده را کنار بگذارید و از دو برابر کردن دوز مصرفی به شدت خودداری نمایید.
منبع : آرگا