دسته ها
پنج شنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

معرفی پارچه سوییت و مزیت های استفاده از آن

  • ملیحه بال افکن
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۰
  • ۰

امروزه پارچه سوییت به خاطر لطافت و زیبایی فراوانی که دارد طرفداران زیادی پیدا کرده و با این حال در این مطلب سعی داریم شما را با خصوصیات و اصول تهیه این پارچه فوق العاده آشنا نماییم.

به طور کلی پارچه سوییت یکی از پارچه های نازک ناشی از مرحله پایانی پرداخت چرم است که عمدتا به عنوان سوییت چرم شناخته می شود. سوییت که پارچه ای نرم و شبیه لیف است امروزه انواع مختلفی را شامل خواهد شد.

آشنایی با پارچه سوییت

بهتر ست بدانید که واژه سوییت در واقع از عبارت فرانسوی gants de suede به معنای دستکش های سوئدی خواهد بود که اشاره به نوع خاصی از دستکش های بسیار نرم و لطیف تولید شده از سوئد دارد. سوییت را می توان سطح داخلی پوست حیوانات دانست که از ظریف زیرین چرم قابل مشاهده است و معمولا از پرداخت پوست حیوانات تولید می شود.

ویژگی های پارچه سوییت

توجه داشته باشید که استفاده از پوست حیوانات امروزه در زمینه ساخت پوشاک و لوازم خانگی تقریبا به دوران پارینه سنگی برمی گردد. به همین خاطر چرم سوییت را می توان دارای تاریخچه و فرهنگی کهن دانست که در جریان انقلاب صنعتی و همزمان با دسترس قرار گرفتن مواد شیمایی موسوم به تانن و استفاده آن ها در صنعت چرم سازی، تحولی عظیم در استفاده از پارچه چرم صورت گرفت.

همچنین در قرن بیستم نیز این پارچه بیش از گذشته در صنعت مد مورد استقبال قرار گرفت و به خاطر ظرافت و ماهیت مجللی که داشت به عنوان نماد شأن و منزلت شناخته شد.

انواع سوییت:

این پارچه زیبا دارای انواع مختلفی است که تفاوت آن ها تنها در مواد اولیه، کیفیت و ضخامتشان خواهد بود. در ادامه سعی داریم تا انواع سوییت را به صورت کامل شرح دهیم:

انواع مختلف سوییت ها

  • سوییت طبیعی:

این نوع سوییت از پوست حیوانات تولید شده و نوع طبیعی آن عمدتا از پوست بره، بز، گوزن و خوک به دست می آید. دقت داشته باشید سوییتی که از چرم سبک و پوست حیوانات جوان تر به دست می آید سبک تر و لطیف تر است و همچنین سوییت تولید شده از پوست بره و گوسفند لطیف ترین و نرم ترین نوع سوییت خواهد بود.

سوییت های طبیعی پرز بسیار زیادی دارند و در مقایسه با دیگر انواع سوییت بسیار سبک تر است. معمولا سوییت هایی که از پوست گاو تولید می شوند بسیار ضخیم هستند و آن را می توان ضخیم ترین نوع سوییت ها دانست. این سوییت از پوست خوک نیز گاهی اوقات تولید می شود که بسیار ضخیم، بادوام و سنگین خواهد بود.

  • سوییت مصنوعی:

سوییت مصنوعی نیز خود انواع مختلفی را شامل می شود و با وجود اینکه همه ویژگی های سوییت طبیعی را ندارد اما به مراتب ارزان تر و دوام بیشتری خواهد داشت. از مزیت های سوییت مصنوعی می توان به همین ارزان بودن و ماندگاری بالای آن اشاره کرد.

نکته جالب این است که نگهداری از سوییت های مصنوعی در مقایسه با نوع طبیعی آن بسیار راحت است و می توانید آن را با ماشین های لباسشویی نیز بشویید.

مزیت های سوییت مصنوعی

دستورالعمل تهیه سوییت:

با وجود اینکه برای تولید این پارچه می توان از چرم اغلب حیوانات استفاده کرد اما امروزه تنها از چرم بز، گوزن، گاو، گوساله و حیواناتی مشابه ان ها استفاده خواهد شد. دقت داشته باشید که برای تهیه این پارچه با کیفیت عالی قطعا نوع حیوان و شرایط پوست آن اهمیت بالایی خواهد داشت.

چنانچه از حیوانات سن بالا و دارای پوست کلفت برای تهیه این پارچه استفاده می کنید باید بدانید که الیاف آن زبرتر و زمخت تر می شوند و به تدریج پرز بیشتری خواهند داشت. همچنین از چرم حیوانی با پوست نازک تر و لطیف تر استفاده کنید پارچه تهیه شده بسیار نرم و لطیف خواهد شد.

به صراحت می توان گفت که فرآیند تولید سوییت با کشتار دام و جدا کردن پوست آن آغاز می شود که شامل دوش روش مجزا هم خواهد بود:

  • روش اول:

در طی این روش تولیدکنندگان پارچه لایه زیرین پوست را از لایه رویی جدا و سپس آن را وارونه کرده و در تهیه محصولات خود مورد استفاده قرار می دهند. در واقع انجام این عمل باعث می شود تا پارچه ضخامت بیشتری داشته باشد و ظرافت و زیبایی خود را از دست بدهد. به همین خاطر تولید کنندگان این روش را تغییر داده اند تا قادر به تولید پارچه نازک تر و لطیف تر باشند.

دستورالعمل تولید سوییت ها

  • روش دوم:

این روش مناسب ترین راه برای تولید پارچه سوییت است که برای نازک تر شدن بایستی از جایی شروع کنید که چرم ترک خورده و پوسته پوسته شده و سطوح براق و صاف آن نیز از بین رفته باشند. در طول روند تولید پارچه تمامی مواد طبیعی مانند نمک و روغن بایستی هه این چرم افزوده شوند تا در نهایت پارچه ای منعطف و لطیف به دست بیاید.

چگونگی شستشوی سوییت:

از آنجایی که این پارچه نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی دارد بایستی شست و شوی آن را به متخصصان شست و شوی چرم بسپارید. همچنین در ادامه نیز نکاتی را بیان کرده ایم که در صورت لزوم می توانید این پارچه را در منزل با خیالی آسوده تمیز کنید:

  • روی پارچه آب نریزید:

از آنجایی که این جنس پارچه آب را به خود جذب می کند به تدریج آب باعث نابودی آن خواهد شد. در واقع آسیبی که آب به این پارچه وارد می کند قابل ترمیم و بازگشت نخواهد بود.

  • از پودر تالک استفاده نمایید:

معمولا توصیه می شود برای از بین بردن لکه خیس روی این پارچه از پودر تالک استفاده نمایید. همچنین اگر لکه روی پارچه کمی خشن شده است می توانید آن را با اندکی سرکه ی سفید تمیز کنید.

  • استفاده از برس مخصوص:

بهتر است برای زیبا ماندن پرزهای پارچه از برس مخصوص شست و شو استفاده نمایید. در واقع این برش ابزاری بسیار ایده آل برای زدودن لکه های روی وسط پارچه خواهد بود.

چگونگی شستشوی سوییت

مزیت های سوییت:

پیش از خرید این پارچه یا دوخت لباس بهتر است از مزایای آن آگاه شوید و به همین منظور در ادامه مزیت های استفاده از این پارچه را شرح داده ایم:

  • سطح این پارچه ها صاف و کاملا یکدست است و ظاهر فوق العاده ای برای لباس ایجاد خواهد کرد.
  • این پارچه مقاومت و دوام بالایی داشته و به راحتی خراب نمی شود.
  • رنگ بندی این پارچه بسیار متنوع است و مصارف مختلفی را شامل خواهد شد.
  • از آنجایی که سوییت دارای خاصیت ضد حساسیت است برای مصرف کننده ها هیچ آسیبی ایجاد نخواهد کرد.
  • این پارچه ها در تهیه هر محصولی که استفاده می شوند ظاهر زیبا و شیکی به بیننده القا می کند.

روش های تولید پارچه

معایب سوییت:

با وجود اینکه این پارچه مزیت های فراوانی دارد اما فاقد معایب هم نیست و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از معایب استفاده از این پارچه پرداخته ایم:

  • سوییت به راحتی کثیف و لک می شود و نیاز به شستشوی مکرر دارد.
  • این پارچه ها در برابر رطوبت و آب مقاومتی ندارند و آن را به راحتی جذب می کنند.
  • این پارچه ها نسبت به بسیاری از پارچه ها قیمت بالاتری دارند.
  • سوییت به خاطر اینکه خاصیت برگشت پذیری به حالت اولیه خود را ندارند الیاف آن پس از شستشوی مکرر توانایی بازگشت به شکل اولیه خود را از دست خواهند داد.

همچنین در ادامه نیز پیشنهاد می شود با کلیک بر روی لینک مقابل با خصوصیات انواع پارچه نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *