دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

درد و دل کردن چه فوایدی دارد؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۵ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

درد و دل کردن با دیگران یکی از شیوه هایی است که می توانید احساسات خود را بیان کنید. شما با بیان احساسات خود با دیگران می توانید از فشارهای روانی خود در بحران ها کم کنید. همچنین شما می توانید شیوه های جدید و راه حل های درستی برای مشکل خود پیدا کنید. اما باید توجه کنید که رازهای خود را با فردی رازدار در میان بگذارید.

همه ما در زندگی نیاز داریم تا با دیگران صحبت کنیم و  ناراحتی و نگرانی های خودمان را با کسی درمیان بگذاریم که بتواند ما را تسکین دهد. همانطور که می دانید همدردی کردن نوعی انتقال احساسات و بیان عواطف است که موجب می شود آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. اما آیا همدردی و درد و دل کردن همیشه درست است و به نتیجه مطلوب ختم می شود؟ اگر شما نیز در شرایطی قرار دارید که نیاز به بیان احساسات خود دارید، باید ابتدا فردی را انتخاب کنید که می دانید به صحبت های ما گوش می دهد و بدون هیچ قضاوتی سعی در کمک به شما دارد. شما نیاز دارید تا کسی شما را راهنمایی کند و به این شکل احساسات درونی خود را بیان کنید.

همانطور که می دانید نیاز همه افراد به هم صحبتی یک نیاز طبیعی است و بسیاری از روانشناسان ان را یک نیاز روانی برای هر انسان می دانند. این نوع از برقراری ارتباط نیز نیاز به مهارت دارد و شما باید بدانید که چگونه به شکل موثر احساسات خودتان را بروز دهید و بیان کنید و در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.

آیا درد و دل کردن خوب است؟

درددل کردن از جمله کارهایی است که فرد در زمان برخورد با مشکلات به آن فکر می کند در واقع او سعی دارد از این طریق مشکلات خود را با دیگران بازگو کند و راهنمایی لازم را در این زمینه کسب کند این موضوع برای خیلی از افراد یک بحث چالش انگیز است زیرا موجب می شود تا ترس از بازگو کردن مشکلات و احساسات با دیگران را تجربه کنند بی شک شما در این شرایط فشار روانی زیادی را تحمل می کنید و تصمیم گیری درست در این زمینه برای شما مشکل است.

شیوه درد دل با دیگران

یکی از علت هایی که موجب می شود شما احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید این است که دیگران می توانند مشکلات را از زاویه ای دیگر بررسی کنند که شاید شما در شرایط بحرانی توانایی فکر کردن به آن را نداشته باشید و تجربه نشان می دهد که در میان گذاشتن مشکلات با دیگران می تواند به ایجاد راه حل هایی منجر شود که شاید تا به حال به آن فکر نکرده اید.

با چه کسی درد و دل کنیم؟

درددل کردن می تواند نتایج سودبخشی بر روی افراد داشته باشد زمانی که شما احساسات خود را با دیگران در میان می گذارید باید فرد مناسبی را برای این کار انتخاب کنید یکی از ویژگی های بارز در یک فرد همدرد قضاوت نکردن است شما باید بدون قضاوت شدن احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید زیرا زمانی که از سوی دیگران مورد قضاوت قرار می گیرید هیچ نتیجه مثبتی در حال شما ایجاد نمی شود.

بهتر است احساسات خود را با کسی در میان بگذارید که احساس همدلی به شما می دهد او باید خود را در شرایط شما قرار دهد و شرایط را از دیدگاه شما نیز نگاه کند رازداری یکی دیگر از ویژگی های بارز در این دسته از افراد است که باید به آن توجه کنید شما باید مطمئن باشید که صحبت های شما به جای دیگری درز پیدا نمی کند.  اگر دچار ترس از قضاوت از سوی دیگران دارید می توانید در لینک می توانید مطالعه کنید که چطور ترس از قضاوت دیگران را از بین ببریم.

درد دل با دیگران درست است

افرادی که می توانند از شما حمایت کنند و در هر شرایط راه حل درست را پیش روی شما قرار می دهند افراد مناسبی برای درد و دل کردن هستند اگر فکر می کنید که درددل کردن تنها موجب بیشتر شدن دردسرها می شود سخت در اشتباه هستید طبق نظر روانشناسان گاهی حرف زدن با یک فرد مطمئن حتی اگر به راه حلی اساسی ختم نشود می تواند از میزان فشارهای روحی شما بکاهد و به شما این امکان را می دهد تا با ذهن آرام تر تصمیم گیری بکنید.

گاهی یک روانشناس نیز می تواند یک شنونده خوب و بدون دردسر باشد که شما می توانید به راحتی به او اعتماد کنید یک روانشناس خوب باید فردی فعال باشد و بدون قضاوت به شما گوش دهد اغلب مشاوران می توانند راه حل های درست و منطقی را پیش روی شما قرار دهند بنابراین اگر به کسی اعتماد ندارید می توانید به یک مشاور مراجعه کنید به ویژه زمانی که گفتگوهای شما حضوری است بسیار موثرتر خواهد بود.

درد با دیگران

نکات مهم در درد و دل کردن مهم است؟

بهتر است بدانید که درد و دل کردن نیز دارای مهارت های خاص است به عنوان مثال شما نمی توانید به یک باره تمام آنچه در دردلتان است را بیرون بریزید شما باید برای احساسات خود و نگرانی هایتان به یک فرد دیگر باید شرایط و زمان مناسب را انتخاب کنید باید آن فرد را بررسی کنید که شنونده خوبی باشد. همچنین گلایه کردن نباید به یک عادت همیشگی تبدیل شود که شما مدام در حال غر زدن و انتقال ناراحتی ها به دیگران باشید اما نکات مهم دیگری در این زمینه وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • بی شک در فضای مهمانی نمی توانید به راحتی احساسات خود را بیان کنید بنابراین مکان و زمان مناسب را انتخاب کنید.
  • توجه کنید که حرف زدن شما به یک غر زدن همیشگی تبدیل نشود.
  • بررسی شرایط روحی فرد مقابل نیز دارای اهمیت است اگر فرد مقابل بی حوصله باشد نمی تواند به خوبی به شما گوش دهد.
  • از دیگران تشکر کنید که به شما گوش می دهند زیرا یک فرد با صبوری به حرف های شما گوش می دهد و در واقع درگیر مشکلات شما می شود.
  • اگر توقع دارید دیگران به حرف های شما گوش دهند شما نیز باید یک فرد شنونده برای دیگران باشید این رابطه باید دو طرفه باشد.
  • توجه کنید که درددل کردن گاهی گاهی یک کار ممنوعه است شما نباید در فضای کاری با همکاران درددل کنید.
  • افرادی که با شما همدلی نمی کنند گزینه مناسبی برای این کار نیستند.

درد و دل کردن

افرادی که با دیگران درددل نمی کنند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند به همین منظور برای درمان افسردگی می توانید صحبت های خود را با دیگران در میان بگذارید بنابراین این شیوه از شیوه های درمان افسردگی مزمن می باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *