دسته ها
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

نحوه بیرون کشیدن کلید شکسته در قفل

  • مریم صبوری
  • ۲۱ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

در این مقاله با روش های متعدد برای خارج کردن کلید شکسته در قفل آشنا می شوید. ولی اگر شخصی یاد نداشته باشد، امکان این که خسارت های بیشتری را به وجود آورد زیاد است. پس بهترین راهکار خبر دادن به یک کلید ساز است.

یکی از اتفاق هایی که در موقع باز کردن در ممکن است اتفاق بیفتد و با آن مواجه شوید شکستن کلید در قفل است. ابتدا برای این موضوع نکته مهم این جاست که در چه موقعیتی این اتفاق افتاده و شما چه امکاناتی با خود دارید و تا چه حد و اندازه ای کلید در قفل شکسته است. از وسایلی که می توان در این راه کمک گرفت و به کاربرد از قبیل؛ سنجاق سر، سنجاق قفلی، موچین، دریل، تیغه اره مویی، چسب قطره ای، گیره فلزی کاغذ، انبر دست و دم باریک، پین دکمه سر آستین کت یا سردست و یا چاقوی چند کاره یا سفری می باشد.

آموزش بیرون آوردن کلید از قفل

بیرون کشیدن کلید شکسته در قفل

درآوردن و بیرون کشیدن کلید شکسته در قفل یکی از مشکلاتی می باشد که امکان دارد برای هر فردی به وجود آید. شکستگی کلیدها به دلایل متفاوتی امکان دارد که اتفاق بیفتد ترفند های مهمی به کار گرفته می شود تا این خرابی را درست کرد. برای حل این مشکل باید از یک کلیدساز سیار ماهر کمک گرفت که درآوردن آن کار آسانی نیست. ولی اگر بخواهید خودتان با استفاده از اطلاعاتی که دارید و در این مطلب می گوییم اقدام نمایید با مجله آرگا همراه باشید.

با رخ دادن این اتفاق امکان دارد روز شما خراب شود و وضعیت برای شما و اطرافیان تبدیل به یک روز نا آرام گردد که آشفتگی ایجاد کند. خارج کردن کلید می تواند توسط ابزاری صورت گیرد که اغلب در دسترس عموم می باشد. ابزاری مثل انبردست و … می توانند جزو این دسته ها قرار بگیرند که در همه خانه ها یافت می شود. قفل ها با اشکال مختلفی وجود دارند که تا سال های اخیر شاهد کاربرد های فراوانی مثل قفل مکانیکی و دستی در اماکن مختلفی از قبیل مغازه ها، منازل مسکونی و مجتمع های تجاری و غیره هستیم.

روز به روز با تولید و عرضه قفل های دیجیتال و افزایش امنیت مکان های متعددی در صنعت تغییراتی به وجود می آید. اغلب مشکلاتی که در صنعت رخ می دهد مربوط به قفل های مکانیکی بوده که با ساختار به اشکال و معایب مختلفی مثل خراب شدن مغزی قفل و شکستن کلید وجود دارد.

آموزش بیرون آوردن کلید از قفل

توصیه های کاربردی درآوردن کلید شکسته

از مهمترین نکته در هنگام بیرون کشیدن کلید شکسته این است که چه مقدار از کلید به بیرون از قفل جامانده و چه مقدار از آن در داخل قفل شکسته است. در واقع هر چقدر مقدار زیادتری از کلید بیرون بماند خارج کردن آن راحت تر خواهد بود. ولی اگر هر چقدر مقدار زیادتری از کلید داخل قفل بماند باید به خراب کردن مغزی آن بخش بیرون آورید چون مغزی قفل آسیب خواهد دید و باید عوض شود.

ابزار های لازم برای خارج کردن کلید

برای حل این راه توصیه می کنیم از هر چه وسیله و ابزار برای بیرون کشیدن لازم دارید استفاده نمایید. مثل اسپری های روان کننده و یا روغن ها که به مغزی قفل موجب می شود تا کلید راحت تر از قفل بیرون بیاید و نیاز به زحمت کمتری هم دارد.

چطور کلید شکسته را از قفل خارج کنیم؟

  • انبر دست:

با کمک ابزار انبر دست یا دم باریک می توانید برای بیرون کشیدن و خارج کردن کلید شکسته اقدام نمایید. وقتی که بخش اعظم کلید از قفل بیرون می ماند می توان از این راه استفاده کرد و با کمک انبر دست یا دم باریک باقی مانده کلید به جا مانده را در جهت موافق یا مغایر عقربه های ساعت چرخاند تا کلید از مغزی قفل خارج شود. هنگامی که قصد دارید درب را باز کنید مهم است دست خود را بر روی قفل و دستگیره سفت قرار دهید و با دست دیگر تلاش کنید تا به آرامی کلید درون قفل حرکت نماید تا وقتی که کلید در قفل بچرخد و درب باز شود.

در شرایطی که کلید یدک برای باز شدن درب همراه شما بود با تمرکز بر روی درآوردن اقدام به خارج کردن کلید شکسته کنید و سعی خود را بنماید تا این کار صورت گیرد. فقط باید حواستان باشد که مقدار باقی مانده کلید نشکند. همچنین از موچین هم می توان در این راه کمک گرفت که دو طرف باقی مانده کلید را با موچین گرفته و با تکان دادن و حرکت آن را آهسته از قفل خارج نمایید.

درآوردن کلید شکسته در قفل

  • اره مویی:

اره مویی با داشتن تیغه اش که در وسایل منبت کاری مورد استفاده قرار می گیرد می تواند برای بیرون کشیدن کلید شکسته به کار گرفت. تیغه اره مویی با وجود داشتن دندانه های ریز به دندانه های کلید گیر کند و آن را به بیرون بکشد. وقتی که اره مویی بزرگ باشد با بکارگیری انبردست با کمک دم باریک ارتفاع تیغه را کوتاه کرد و از آن کمک گرفت. خیلی از تیغه ها با طول بلند برای وارد شدن به مغزی مناسب نیستند که بهتر است برای درآوردن کلید شکسته در قفل طول آن را کوتاه کرد.

بیرون کشیدن کلید شکسته در قفل

  • پیچ گوشتی:

وقتی که کامل شکسته شده باشد و هیچ چیزی نتواند آن را از قفل بیرون بکشد کار شما می تواند سخت تر باشد. در اینجا دیگر نمی توانید از انبر دست یا موچین برای خارج کردن کلید استفاده نمایید. برای قفل کردن و باز کردن درب می توانید از پیچ گوشتی کمک بگیرید. به این صورت که پیچ گوشتی را مثل زمان باز و بسته کردن یک پیچ وارد شکاف کنید و کمی فشار دهید و سپس آن را بچرخانید.

هنگامی که درب قفل شده باشد و بخواهید قبل این که کلید را دربیاورید درب را باز کنید با توجه به پیچ گوشتی در جهت صحیح شکاف کلید به آرامی آن را تکان دهید. بنابراین شما می توانید با به کارگیری از پیچ گوشتی اقدام به بیرون کشیدن کلید شکسته کنید. چنانچه عجله دارید و باید خیلی زود محل را ترک کنید و نیاز به قفل کردن درب است می توانید از همین روش به طور برعکس استفاده کنید.

درآوردن کلید شکسته در قفل

  • چسب قطره ای:

چسب قطره ای هم از روش های قابل ذکر در این راه می باشد که کار با آن بسیار حساس است و در صورتی که نتوانید ان را صحیح انجام دهید امکان دارد به قفل صدمه بزنید. روش انجام آن به صورتی که سر دم باریک با یک سوزن لحاف دوزی به مقداری چسب قطره ای بزنید. سپس به سر ان یک سوزن فرو قفل کرده و بعد از چند ثانیه تا آخر سوزن به کلید برخورد کرد بچسبانید. حالا آهسته سعی کنید سوزن را خارج کرده و دقت کنید سر سیم یا این که سوزن را بیش تر از حد چسب نزنید چون در این حالت نیز کلید و نیز سیم درون قفل گیر خواهد کرد.

خارج کردن کلید شکسته در قفل

  • دریل:

زمانی که کلید شما در داخل قفل گیر می کند و نمی خواهید کلیدساز بیاورید می توانید از دریل استفاده نمایید. البته با استفاده از این روش قفل شما دیگر قابل استفاده نخواهد بود. مته ای که برای بیرون کشیدن کلید شکسته قرار است استفاده شود باید خیلی نازک باشد. چون شکاف و سوراخ قفل بسیار کوچک بوده و کاربرد از مته بزرگ به بزرگ ترین آسیب را به مغزی آن وارد خواهد کرد.

شما همراهان عزیز مجله آرگا برای آشنایی بیشتر در رابطه با مطالب سبک زندگی در دسته خانه داری درباره چگونگی ترمیم ترک آینه و رفع چکه کردن شیر سماور بر روی هر یک از لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *