دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

دلیل تشنگی زیاد و احساس عطش چیست؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۴ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

توجه داشه باشید که تشنگی عمدتا روال عادی بدن برای جبران کم آبی است اما گاهی اوقات دفعات آن بیشتر خواهد شد و در طول روز تشنگی بیش از حدی را تجربه خواهید کرد که به همین منظور در این مقاله سعی داریم به بیان دلیل تشنگی زیاد بپردازیم با ما همراه شوید.

به صراحت می توان گفت که تشنگی روش بدن برای اعلام کم آبی است زیرا بدن برای حفظ سلامتی و عملکرد مناسب نیاز به آب دارد و با وجود اینکه تشنگی در هنگام گرما و بعد از انجام فعالیت های جسمانی کاملا طبیعی است اما آب خوردن بیش از اندازه و زیاد ربطی به بدن ندارد و می تواند دلیل های دیگری را شامل شود. در ادامه شما با دلیل تشنگی زیاد آشنا خواهید شد.

آشنایی با دلیل تشنگی زیاد

همانطور که می دانید احساس تشنگی امری طبیعی است که ممکن است ناشی از کم آبی بدن، مصرف غذاهای شور و کار زیاد باید البته که گاهی این تشنگی زیاد ممکن است نشان دهنده یک بیماری باشد که به همین خاطر بایستی با در نظر گرفتن اینکه بدن شما رطوبت کافی دارد ولی اما باز هم احساس تشنگی می کنید بایستی سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

علل و دلیل تشنگی زیاد

چنانچه احساس عطش و میل دائمی به نوشیدن مایعات امانتان را بریده به گونه ای که دیگر توانی برای غلبه بر این حالت خود ندارید باید حواستان باشد که حتما پای مشکلی در میان است زیرا علت تشنگی زیاد نمی تواند ناشی از یک تشنگی ساده باشد و امکان دارد زنگ خطری برای بروز یک بیماری جدی محسوب گردد.

توجه داشته باشید که خشک شدن بیش از اندازه دهان یک بیماری نیست اما می تواند نشانه ای از بیماری باشد که بر اساس گفته های پزشکان هر آنچه باعث ایجاد تغییراتی در آب یا الکترولیت در بدن شود می تواند باعث تشنگی در فرد شود. اگر با وجود مصرف زیاد مایعات و کم رنگ بودن ادرار خود برای رفع تشنگی باز هم نیاز به آب دارید این امر قطعا نمی تواند طبیعی باشد و باید بدون تلف کردن وقت با پزشک مشورت نمایید.

چگونگی رفع عطش تشنگی

بیماری هایی که باعث تشنگی می شوند:

به هیچ وجه نباید مواجهه با احساس تشنگی شدید و غیر قابل تحمل را نادیده بگیرید به ویژه اگر با علائم دیگر همراه می شود زیرا این می تواند به بروز مسئله ای جدی در بدن اشاره داشته باشد:

بیماری دیابت:

به صراحت می توان گفت که احساس تشنگی شدید و مداوم اغلب یکی از نخستین نشانه های دیابت خواهد بود زیرا زمانی که بدن به میزان کافی انسولین تولید نمی کند و یا به صورت موثر از آن استفاده نمی کند به تدریج گلوکز بیشتری از بدن جمع خواهد شد. گلوکز در ادرار آب بیشتری را جذب کرده و تکرر ادرار را به همراه دارد که عمدتا این شرایط می تواند باعث کم آبی و احساس تشنگی شود.

بیماری کلیوی:

معمولا کلیه های آسیب دیده نمی توانند به خوبی مایعات را درون خود نگه دارند و به همین خاطر بدن به منظور پیشگیری از بروز کم آبی از طریق ایجاد احساس تشنگی شما را به نوشیدن آب بیشتر تشویق خواهد کرد. با این حال تعادلی کوچک وجود خواهد داشت زیرا اگر به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستید بایستی به تورم یا افزایش فشار خون خود توجه داشته باشید زیرا این عامل می تواند نشان دهنده احتباس آب بیش از حد در بدن و اعمال فشار بیشتر بر قلب باشد.

تاثیر بیماری ها در بروز تشنگی

کم خونی:

در واقع کم خونی یا آنمی به این معنا است که بدن به اندازه کافی گلبول های قرمز سالم در اختیار ندارد و این معمولا می تواند به واسطه تخریب یا از دست دادن بیش از حد گلبول های قرمز یا ناتوانی بدن در تولید آن ها باشد. توجه داشته باشید که کم خونی خفیف چندان در تشنگی زیاد تاثیر ندارد اما در موارد شدیدتر فرد می تواند با احساس تشنگی مداوم مواجه شود و همچنین ممکن است موارد مختلفی مانند سرگیجه، تعریق و ضعف را نیز تجربه نماید.

مشکلات تیروئید:

دلیل دیگر تشنگی زیاد مشکلات تیروئید است. وقتی که غده تیروئید بیش از حد زیاد یا کم هورمون تیروئید تولید می کند که اغلب با عنوان پرکاری و کم کاری تیروئید شناخته می شوند شما می توانید مواردی مانند اضطراب، خشکی دهان و علائم دیگر که به احساس تشنگی منجر می شوند را تجربه نمایید.

دیابت بی مزه:

بهتر است بدانید که در واقع دیابت بی مزه شرایطی نادر است که می تواند باعث احساس تشنگی و تکرر ادرار در فرد شود. در اغلب اوقات کلیه ها حدود یک الی دو کوارت در طول روز دفع می کنند و افرادی که به این مشکل دچار هستند می توانند تا ۲۰ کوارت ادرار بی مزه نیز در طول روز دفع نمایند. عمدتا ادرار دفع شده ظاهر و بویی مشابه ادرار ندارد زیرا اساسا تنها آب است که از بدن دفع می شود.

آشنایی با نحوه رفع عطش تشنگی

موارد دیگری که باعث تشنگی بیش از حد می شوند:

توجه داشته باشید که امروزه برخی انتخاب های سبک زندگی و مصرف داروها می توانند باعث احساس تشنگی زیاد و مداوم در انسان ها شوند که به همین منظور در ادامه دلیل های دیگر از تشنگی زیاد را شرح می دهیم.

مصرف سیگار:

به صراحت می توان گفت که تنباکو می تواند بر میزان بزاق تولیدی در دهان تاثیر بگذارد و مقدار آن را کاهش دهد که این امر می تواند به تدریج باعث خشکی دهان و احساس تشنگی مداوم شود. همچنین مصرف سیگار می تواند باعث غلیظ تر شدن بزاق شود که به همین خاطر حالتی آبکی نداشته و نمی تواند وظیفه خود در زمینه مرطوب نگه داشتن دهان را به درستی انجام دهد.

تاثیر سیگار بر تشنگی بیش از حد

مصرف داروهای ادرارآور:

معمولا داروهای ادرارآور برای درمان فشار خون بالا و همچنین نارسایی احتقانی قلب تجویز می شوند و برای دفع مایع اضافه از بدن طراحی شده اند که وظیفه خود را به خوبی انجام خواهند داد و این شرایط می تواند تشنگی زیاد را نیز به همراه داشته باشد.

مصرف کم کربوهیدرات ها:

توجه داشته باشید که یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات مثبت رژیم غذایی کتو می تواند به تدریج باعث احساس تشنگی در فرد شود زیرا کربوهیدرات ها آب را جذب و در بدن نگه می دارند و بدون آن ها تکرر ادرار افزایش می یابد و فرد اغلب اوقات با احساس تشنگی مواجه خواهد شد.

عوامل موثر بر تشنگی بی اندازه

قاعدگی:

به طور کلی در دوران قاعدگی به ویژه اگر خونریزی شدید باشد فرد دچار تشنگی خواهد شد که عمدتا ارتباط مستقیمی با از دست دادن خون خواهد داشت. علاوه بر این قاعدگی می تواند باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی شود و در حجم مایعات بدن اختلال ایجاد نماید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *