دسته ها
پنج شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴

بررسی هیوندای ورنا سدان اقتصادی سایز کوچک با ۳ ستاره ایمنی

  • شیوا فهیمی
  • ۱ شهریور ۱۴۰۰
  • ۰

سدان هیوندای ورنا خودروی اقتصادی سایز کوچکی است که در ابتدا با اسم هیوندای اکسنت روانه بازارهای جهانی شد. این خودرو تاکنون ۵ نسل را پشت سر گذاشته و نسل دوم آن را کرمان موتور در سال ۱۳۸۳ به بازار ارائه کرد. در این مطلب با بررسی هیوندای ورنا همراه ما باشید.

هیوندای ورنا سدان جمع و جور و اقتصادی است که با مصرف سوخت پایین و استهلاک کم در این رنج قیمتی، خودروی خانوادگی بی دردسری محسوب می شود. در سال ۱۳۸۳ گروه کرمان خودرو در دو نسخه دستی و اتومات هیوندای ورنا را به بازار ارائه کرد. در ادامه با بررسی هیوندای ورنا با مشخصات و قابلیت های مختلف این خودرو بیشتر آشنا می شوید.

آشنایی و بررسی هیوندای ورنا

خودرو هیوندای ورنا سدان اقتصادی سایز کوچک شرکت کره ای هیوندا است که در ابتدا با اسم هیوندای اکسنت روانه بازارهای جهانی شد. این سدان نخستین بار در سال ۱۹۹۴ به بازار ارائه شد و تاکنون ۵ نسل را پشت سر نهاده است. گروه کرمان خودرو نسل دوم ورنا را در سال ۱۳۸۳ در دو نسخه اتومات و دستی به بازار عرضه کرد. هیوندای ورنا در نسل های جدید ابعاد بزرگتر و طراحی بروزتری دارد.

هیوندای اکسنت یا ورنا در سال ۱۹۹۴ جایگزین اکسل شده و در ایران بیشتر به نام ورنا شناخته می شود که پس از توقف تولید دوو سیلو روی خط تولید خودروسازی راین(زیر مجموعه کرمان خودرو) قرار گرفت. در اوایل دهه۸۰ به همراه این خودرو هیوندای آوانته نیز وارد کشور شد که در بازار جهانی به اسم النترا شناخته می شود. این خودروها در بازار کشور با استقبال خوبی روبرو شدند.

اگر به دنبال خودروی خانوادگی کوچک، مناسب برای تردد شهری، با مصرف سوخت پایین و البته استهلاک کم هستید هیوندای ورنا انتخاب مناسبی خواهد بود که در حال حاضر نسخه های دست دوم آن در بازار کشور از مدل ۱۳۸۳-۱۳۹۰ موجود است. می توان گفت این ویژگی ها برای مصارف خانوادگی کافی بوده البته خانواده ای که به سرعت و شتاب بالا نیاز نداشته باشد. و در بین ورنا و آوانته، ورنا به عنوان خودروی خانوادگی اقتصادی تر محسوب می شود.

قابل ذکر است کرمان خودرو یک سال قبل از اینکه خودرو آوانته را به بازار وارد کند سدان دوست داشتنی ورنا را با کمک خودروسازان راین به کشور عرضه کرد. ورنایی که در ایران روی خط مونتاژ قرار گرفت، نسل دوم این کره ای بوده که در سال ۲۰۰۳ با فیس لیفت روبرو شد و بلافاصله به کشور ما وارد شد. همانطور که پیشتر اشاره شد آغاز مونتاژ ورنا دقیقا با توقف تولید دوو سیلو مصادف شد و سبب شد آوازه کرمان موتور به همه جا برسد.

ارائه خودرو ورنا به همراه برادرش آوانته در کشور با استقبال خوبی روبرو شد و فروش خوبی را تجربه کرد و ورنا به خاطر قیمت اقتصادی تر و استهلاک کمتر، مورد توجه طرفداران زیادی قرار گرفت. این خودرو در نسخه دنده ای با موتور ۱.۵ لیتری و قدر ۹۱ اسب بخار در بازار حضور دارد و مدل اتومات از پیشرانه ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۰۵ اسب بخار بهره می برد. البته هر دو خودروهای آرامی هستند و نباید از آن ها انتظار شتاب و سرعت بالایی داشت. در ادامه مطلب به بررسی بیشتر ویژگی ها و قابلیت های هیوندای ورنا می پردازیم. همراه ما باشید.

طراحی ساده

بررسی ها نشان می دهد هیوندای ورنا طراحی بسیار ساده و قدیمی دارد که در زمان خودش نیز جذابیت چندانی نداشت. این خودرو با اهداف اقتصادی تولید شده و از آن انتظار زیادی نمی رود. در نمای روبرو شاهد جلو پنجره ای بسیار کوچک با نوارهای کرومی هستیم که در قسمت بالا به لوگوی هیوندای مزین شده است. در ضمن چراغ های بزرگ و بدون جذابیت خاص در این نما چهره ای آرام و خمار به خودرو بخشیده است.

در قسمت پایین نیز سپر و چراغ های مه شکن به صورت کاملا ساده طراحی شده اند. در بررسی نمای کناری هیوندای ورنا، شاهد امتداد شیب سقف تا شیشه عقب و خطوط روی بدنه درب ها با هدف حجم دهی هستیم. در نمای عقب هم چراغ های مثلثی شکلی در لبه صندوق عقب جای گرفته و سپر برجسته و صندوق عقب مستطیلی شکل از دیگر اجزای این نما هستند.

ناگفته نماند در طراحی هیوندای ورنا خطوط تیز و زاویه دار نیز استفاده شده و چراغ های جلو اندکی برآمده هستند و از سطح کاپوت کمی بالاتر می باشند. این ویژگی در چراغ های عقب و نمای پشتی خودرو نیز دیده می شود. البته چراغ های عقب نیز طراحی عمودی و کاملا ساده ای دارند. در ادامه بررسی ظاهر هیوندای ورنا باید به برجستگی طرفین کاپوت و سطح غیر صاف درب صندوق عقب نیز اشاره نمود. اما جلو پنجره کوچک بین چراغ های بزرگ جلو و اندازه بزرگ مه شکن سپر عقب و جانمایی مبهم آن هماهنگی ظاهری ورنا را با انتقاد روبرو ساخته است.

قابل ذکر است چرخ های هیوندای ورنا به طور فابریک به رینگ آلومینیومی اسپرت مجهز نبوده و همانند خودروهای هم دوره اش مانند آوانته، مزدا ۳۳۳ و زانتیا دارای رینگ فولادی و قالپاق هستند.

کابین ساده اما با کیفیت

در این بخش فضای داخلی و کابین سدان هیوندای ورنا را مورد بررسی قرار می دهید. طراحی کابین این سدان نیز همانند بدنه بسیار ساده و به دور از هر نوع جذابیتی می باشد. گویا تنها رسالت این خودرو رساندن شما به مقصد است و هیچ المان زیبا یا سرگرم کننده ای برای سرنشینان در کابین در نظر گرفته نشده است. متریال استفاده شده در اکثر بخش ها جنس پلاستیکی خشکی دارند، ولی بسیار بادوام هستند.

با توجه به ابعاد جمع و جور این خودرو، فضای کابین آن برای یک خانواده ۴ نفره مناسب به نظر رسیده و می توان آن را هم اندازه کابین پژو ۲۰۶ ارزیابی کرد. ولی به لطف صرفه جویی بیشتر در فضای کابین، سرنشینان عقب راحتی بیشتری احساس می کنند. ابعاد ورنا به ترتیب ۴۲۶۰ میلی متر طول، ۱۶۸۰ میلی متر عرض، ۱۳۹۵ میلی متر ارتفاع می باشد که در رده سدان های کوچک جای می گیرد ولی به لطف فاصله محوری عقب و جلو ۲۴۴۰ میلی متر کابین فضای منطقی در اختیار سرنشینان قرار می دهد.

در بررسی ها مشخص شد پشت فرمان خودرو هیوندای ورنا، تسلط کافی به محیط اطراف خواهید داشت. آینه ها بزرگ بوده و میدان دید مناسبی در اختیار شما قرار می دهد. از طرف دیگر پنجره های جانبی بزرگ موجب شده تا نقطه کوری در دید طرفین ورنا ایجاد نشود. این در حالی است که با نشستن پشت فرمان خودرو به آسانی می توانید کاپوت جلو را دیده و آشکار بودن برجستگی لبه کاپوت می تواند در تنظیم فاصله با خودروی جلویی کمک حال راننده باشد.

ناگفته نماند از آنجا که یک خودرو ارزان قیمت و اقتصادی را مورد بررسی قرار داده ایم که بیش از ۱۰ سال از عمرش می گذرد به این ترتیب از کابین آن انتظار کیفیت دلچسبی نباید داشت ولی ورنا علی رغم این موارد از لحاظ کیفیت راضی کننده ارزیابی شده و داشبورد با کیفیتی را ارائه می دهد که در بین خودروهای ایرانی تنها رنو i90 به پای ورنای مورد بحث ما می رسد.

شاید پلاستیک های طوسی رنگ و خشک کابین بی کیفیت به نظر برسند ولی دقت در مونتاژ سبب شده کابین هیوندای ورنا برخلاف اکثر خودروهای وطنی پس از گذشت چندین سال هنوز هم سر و صدای اضافی نداشته  و حس خوبی را به سرنشین القا کند.

دو نوع پیشرانه

بررسی ها نشان می دهد هیوندای ورنا در بازار کشور در دو نسخه دستی و اتومات عرضه می شود. نسخه دستی دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر و ۱۲ سوپاپ می باشد که قدرتی برابر با ۹۱ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۲۹ نیوتن متر را تولید می کند. این نیروی تولیدی توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود. شتاب صفر تا صد ورنا حدود ۱۰.۹ ثانیه اعلام شده و حداکثر سرعتی که می تواند به آن دست پیدا کند ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت است. مقدار مصرف سوخت این پیشرانه در سیکل شهری ۷.۶ لیتر و  در سیکل ترکیبی و بیرون شهری به ترتیب ۶.۶ و ۵.۷ لیتر است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری قدرتی برابر با ۱۰۵ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۴۳نیوتن متر را در ۳۰۰۰ دور در دقیقه تولید می کند. این نیروی تولیدی توسط گیربکس ۴ سرعته اتومات به چرخ های جلو منتقل می شود و این خروجی با ورن ۹۳۴ کیلوگرمی خودرو توازن داشته و این سدان اقتصادی اصلا تنبل نبوده و در عین مصرف سوخت کم، کشش مناسبی را ارائه می دهد.

ورنا توانست در تست تصادفات مرکز استاندارد و ایمنی اروپا ۳ ستاره ایمنی را کسب کند که نسبت به خودروهای داخلی که فاقد ستاره ایمنی هستند ایمنی بالاتری ارائه می دهد. درباره قابلیت های فنی هیوندای ورنا باید گفت این خودرو هر چند در نگاه اول ساده و معمولی به نظر می رسد ولی کافی رانندگی با آن را تجربه کنید.

بر خلاف تصورتان، رانندگی آرام با هیوندای ورنا، خودرو را برای شما دلنشین می سازد. هیوندای ورنا با پیشرانه ۱.۶ لیتری مصرف سوخت کمی دارد و در هر صد کیلومتر به صورت ترکیبی حدود ۶.۵ لیتر بنزین مصرف دارد که میزان کمی می باشد. مصرف سوخت ورنا نسبت به بیشتر رقبا خیلی کم است و به همراه مصرف سوخت پایین، پیشرانه آن قدرت خوبی هم ارائه می کند. از این رو می توان گفت هیوندای ورنا برای تردد شهری بسیار خوب بوده و این اعداد و ارقام پیشرانه در مقابل رقبای ایرانی خوب ارزیابی می شود.

از مواردی که هیوندای ورنا با ورد به بازار به آن معروف شد کم استهلاک بودن خودرو است. پیشرانه و سیستم فنی کم دردسری داشته و از نظر فنی مشابه کیا ریو است. افرادی که در سال های اولیه ورود ورنا به بازار آن را خریداری کرده اند بیان نموده اند که تاکنون جز روغن موتور و بنزین هزینه دیگری برای موتور خودرو نپرداخته اند. البته این موضوع به رانندگی فرد بستگی داشته و قطعا با یک خودروی کم درسر روبرو هستید که در صورت رسیدگی مداوم تا سال ها به تعمیرگاه رفتن نیاز پیدا نمی کنید.

در پایان قابل ذکر است هم هیوندای ورنا و هم برادرش آوانته نسبت به رقبایشان سواری نرم تر و آرام تری ارائه می دهند. سیستم تعلیق ورنا خیلی دقیق عمل کرده و در جاده های پر دست انداز سودمند واقع می شود. ضمنا کیفیت سواری ورنا چند پله ای بالاتر از خودروهای ایرانی قرار می گیرد.

آپشن های نه چندان چشمگیر

در بررسیها مشخص شد آپشن های هیوندای ورنا چندان چشمگیر نیستند و فقط به چند مورد رایج محدود شده اند. این خودرو فاقد کنسول وسط بوده ولی برای راحتی، صندلی راننده به زیر آرنجی تجهیز شده است که این مورد بسیار کاربردی به نظر می رسد. در مدل اتومات ورنا آینه های جانبی دارای تنظیمات برقی هستند و هر ۴ شیشه هم برقی هستند. برای ورنا سیستم صوتی با پخش سی دی در نظر گرفته شده ولی بخاطر کوچک بودن جای ضبط جایی برای نصب مانیتور در کنسول جلو وجود ندارد.

سدان ورنا از کولر مناسبی برخوردار بوده و کیفیت زیاد سیستم کولر موجب شده تا روشن بودن آن بر عملکرد خودرو تاثیر فاحشی نگذارد ولی تنظیمات سیستم تهویه به فرم دیجیتالی نیست. به طور کلی ورنا در قسمت امکانات رفاهی بضاعت کمی داشته و حرف زیادی برای گفتن ندارد. از این امکانات می توان به تنظیم دستی فرمان، مه شکن های جلو و عقب، شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب، تنظیم دستی صندلی های جلو و قابلیت تاشوندگی صندلی های عقب اشاره کرد.

۳ ستاره ایمنی

در این بخش ایمنی سدان هیوندای ورنا را مورد بررسی قرار می دهیم. احتمالا عجیب به نظر برسد که هیوندای ورنا از نظر ایمنی نسبت به بیشتر خودروهای چینی با قیمت متوسط ایمنی بیشتری را ارائه می دهد. ولی شاسی خودرو مقاوم سازی شده و ورنا توانسته در تست تصادفات موسسه یوروانکپ ۳ ستاره ایمنی و در تست های NHTSA به ۴ ستاره ایمنی دست پیدا کند.

قطعا این امتیازات به سال ها قبل مربوط بوده و قابل مقایسه با خودروهای امروزی که تحت ارزیابی قرار می گیرند، نیست. ولی نسبت به خودروهای چینی که به جز موسسات چینی توسط هیچ موسسه ایمنی بین المللی دیگری مورد ارزیابی نبوده اند شرایط مطلوب تری دارد. هیوندای ورنا در قسمت جلو به ترمز دیسکی و در بخش عقب به ترمز کاسه ای مجهز است. ترمز این خودرو از سیستم ABS هم بهره می برد و ورنا به دو ایربگ راننده و سرنشین مجهز است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *