دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

بررسی مشخصات فنی آمیکو آسنا و ارزش خرید این پیکاپ چینی

  • شیوا فهیمی
  • ۵ خرداد ۱۴۰۰
  • ۰

آمیکو آسنا یک پیکاپ غول پیکر تمام عیار می باشد که از سال ۱۳۹۷ توسط شرکت ارس خودرو (از گروه صنعتی آمیکو) وارد بازار کشور شده  است. این خودرو می تواند گزینه مناسبی برای افرادی که به دنبال یک پیکاپ قدرتمند با قابلیت آفرود مطلوب هستند، باشد. در این مطلب به بررسی آمیکو آسنا می پردازیم تا با مشخصات و قابلیتهای بیشتر خودرو آشنا شوید.

پیکاپ غول پیکر آمیکو آسنا با ظاهری جسور و قدرتمند پس از ورود به بازار کشور از سال ۱۳۹۷ توانست بسیار مورد توجه قرار بگیرد و به خاطر قابلیت آفرود مطلوب می تواند انتخاب مناسبی برای علاقمندان به آفرود باشد. ضمنا آمیکو آسنا نخستین پیکاپ تولید داخل با قابلیت حمل بار ۳ تن به شمار می رود.

بررسی پیکاپ غول پیکر آمیکو آسنا

 

خودروی آمیکو آسنا در سگمنت پیکاپ سایز بزرگ از شرکت چینی Huanghai قرار دارد که در سال ۲۰۱۵ به بازار چین با نامی متفاوت ارائه شد و از سال ۱۳۹۷ توسط شرکت ارس خودرو از گروه صنعتی آمیکو به بازار کشورمان وارد شد. این خودرو با چهره ای جسور و قدرتمند توجهات زیادی را به خود جلب کرد و به دلیل قابلیت آفرود مطلوب علاقمندان به آفرود از آن استقبال خواهند کرد. آمیکو آسنا دو کابین بوده و اولین پیکاپ فول سایز شرکت آمیکو است که ظاهر مجذوب کننده ای دارد. در بسیاری از نقاط جهان مانند استرالیا یا ایالات متحده بازار خودروهای پیکاپ به خاطر دشت های وسیع و خیابان های پهن و مسیرهای آفرودی بسیار پر رونق می باشد ولی در کشور ما با وجود شرایط مناسب برای این ماشین ها ولی بازار پیکاپ ها چندان پرورونق نیست.

قبل از حضور گسترده خودروهای چینی به کشور شاخص ترین خودروها در کلاس وانت پیکاپ به تولیدات شرکت های ژاپنی نیسان و تویوتا بخصوص مدل های نیسان پیکاپ و تویوتا هایلوکس محدود می گشت که سال ها در کشورمان ارائه می شدند. اما پس از ورود خودروسازان چینی، این سگمنت جان تازه ای گرفت و عرضه خودروهایی ماند کاپرا، کاپرا ۲ توسط ایران خودرو دیزل انتخاب های بیشتری پیش روی خریداران قرار گرفت البته عرضه آن ها تداوم نیافت.

در این راستا شرکت آمیکو که تجربه همکاری با خودروسازان چینی را در زمینه تولید ماشین آلات سنگین داشت با همکاری کمپانی Huanghai Auto به تولید وانت پیکاپ N2 تحت برند آمیکو با اسم آسنا اقدام کرد. در نهایت گروه خودروسازی ارس با نام تجاری آمیکو از سال ۱۳۹۷ به عرضه پیکاپ آمیکو آسنا اقدام کرد که فاکتورهایی چون بزرگترین و تنها پیکاپ ساخت داخلی را با خود همراه ساخته است.

فاکتور مهم دیگر فاصله قیمتی زیاد آن با پیکاپ پیشرو به نام تویوتا هایلوکس می باشد که موجب شده برخی آفرودرها یا طبیعت گردها از آن استقبال کنند. ضمنا مواردی که موجب تمایز آمیکو آسنا از پیکاپ های معمول بازار شده اند، شامل استفاده از فاصله محوری بسیار بیشتر (رسیدن کمتر سر و صدا به کابین)، ترمزهای ۴ پیستونه و ضربه گیر ۴ مرحله ای شاسی خودرو می باشد. در ادامه به بررسی پیکاپ غول پیکر ۵.۵ متری آمیکو آسنا می پردازیم.

پیش از ان قابل ذکر است، مزیت طول بسیار زیاد پیکاپ آمیکو آسنا، فضای بزرگ و کابین جادار آن می باشد ولی عیب این موضوع سختی رانندگی با خودرو در معابر مختلف از جمله فضاهای شهری و برخی آفرودها می باشد. در فضای درون شهری رانندگی با آمیکو آسنا دردسر ساز بوده و از آنجا که خودرو زاویه شکست مناسبی ندارد امکان گیر کردن کف آن در تپه ها و بلندی ها وجود دارد از این رو می توان گفت طول زیاد آمیکو آسنا موجب کاربردی تر شدن آن برای سازمان ها شده و به همین اندازه استفاده شهری و بعضی آفرودها اندکی سخت تر می شود.

ظاهر جسور و قدرتمند

سال ها به ظاهر خودروهای پیکاپ چندان اهمیتی داده نمی شد و بیشتر به کارایی آن توجه می شد ولی با تمایل مشتریان به خرید خودروهای زیبا طراحی ظاهر پیکاپ ها نیز با تغییراتی همراه شد. با توجه به بررسی ها می توان گفت طراحی ظاهر جسورانه و قدرتمندی دارد و هر چند به نسخه فورد سری F بسیار شبیه هست و یک کپی برداری چینی به شمار می رود ولی ماحصل کار طراحی ظاهر قابل قبولو عامه پسندی است. همانطور که پیشتر اشاره شد نکته اصلی اینجاست که در واقع آمیکو آسنا همان خودروی Huanghai چین می باشد که با تغییرای روی پلتفرم آن توسط آمیکو به بازار ارائه می شود. در هر روی ظاهر غول پیکر و جسورانه آن موجب شده آفرودرها از آن استقبال کنند.

بعد از اینکه تویوتا نسل هفتم پیکاپ محبوب هایلوکس را روانه بازار نمود ظاهر بسیاری از وانت پیکاپ های برندهای کوچکتر از زبان طراحی این خودرو پیروی داشتند و محصولاتی مشابه ولی با قیمت کمتر به بازار عرضه شد. بررسی ها نشان می دهد آمیکو آسنا در نمای جانبی ، طرح ستون و محفظه بار از هایلوکس الهام گرفته که طراحی زیبایی را ارائه داده است. بخصوص در شیب ستون ها و طرح پنجره ها شباهت زیادی با هایلوکس دارد. به طور کلی نمای جانبی به عنوان یک پیکاپ آفرود طراحی خوبی داشه و فاصله مناسب از سطح زمین، رکاب های عضلانی و رینگهای ۱۷اینچی آلومنیومی همه بیان می کنند با پیکاپ غول پیکری روبرو هستیم که همه اجزا آن برای سواری در جاده های ناهموار و دل طبیعت طراحی شده اند.

اما در بررسی نمای جلویی شاهد طراحی متمایزی هستیم که در خودروی دیگری دیده نشده و ویژه این محصول می باشد. با این حال طرح جلوپنجره ای و چراغ ها خیلی ساده به نظر می رسد و هیجان خاصی را القا نمی کند. در این نما چراغ های تیره رنگی که در بین آن ها جلوپنجره ای توری حضور دارد دیده می شود و در وسط این جلوپنجره ای بزرگ نشان شرکت آمیکو خودنمایی می کند که در حاشیه آن هم یک نوار کرومی استفاده شده و این امر بر زیبایی این نما افزوده است. سپر جلو هم با حجم قابل قبول و به لطف الگوبرداری سرتاسری در تلفیق مجرای هواکش با جایگاه مه شکن ها جلوه ای نسبتا ساده اما متناسب را برای ظاهر آمیکو آسنا فراهم ساخته است.

در نمای عقب آمیکو آسنا فضای بار، ابعادی در حدود ۱۸۰ سانتی متر طول، ۵۲ سانتی متر عمق و ۱۵۰ سانتی متر عرض دارد که برای یک پیکاپ دو کابین، مناسب به نظر می رسد. قابل ذکر است این خودرو می تواند ۱۴۰۰ کیلوگرم بار خالص را حمل نموده و در مجموع قدرت حمل ۳۲۰۰ کیلوگرم بار ناخالص(وزن بدنه و بار) را دارد. به این ترتیب آمیکو آسنا نخستین پیکاپ تولید داخل با قابلیت حمل بار ۳ تن به شمار می رود.

در قسمت عقب ماشین محل قرارگیری دستگیری محفظه بار، طرح چراغ ها، فرم طراحی سپر از فورد F150 الهام گرفته شده که موجب زیبایی دو چندان این نما شده است. به طور کلی نمای عقب آمیکو آسنا چهره ای مشابه با بیشتر وانت پیکاپ های شهری دارد که در نوع خود متناسب دیده می شود. ضمنا دستگیره کروم روی درب صندوق شاخص ترین مورد این نما می باشد. در مجموع طراحی آمیکو آسنا متفاوت از محصولات موجود در بازار کشور می باشد و نمره قبولی دریافت می کند و به نظر می رسد اگر نسخه فیس لیفت خودرو چهره ای تهاجمی تر و جوان پسندانه تر داشت به مراتب استقبال از آمیکو آسنابیشتر می شد. البته با اولین نگاه به خودرو ابهت و بزرگی آن مجذوب کننده خواهد بود.

فضای داخلی خوب

از مزایای آمیکو آسنا در مقایسه با رقبای چینی فضای داخلی خوب آن می باشد و در بررسی ها مشخص شد کابین خودرو حتی برای سرنشینان عقب هم فضای راحتی را فراهم می آورد. درب ها، آب بندی خوبی دارند و از این نظر موقع عبور از روخانه های عمیق نگرانی وجود ندارد. فضای داخلی و بخصوص طراحی خاص داشبورد خودرو نسبت به پیکاپ آفرودهای قدیمی نسبتا به روز و زیبا می باشد و قسمت کنسول میانی و تونل جعبه دنده که با تریم آلومنیوم رنگ مزین شده اند به این بخش نمایی مدرن و زیبا بخشیده اند.

پلاستیک براق اطراف پنل نمایشگر بر کیفیت ظاهر کابین افزوده است و طرح پردازی پنل کیلومتر شمار به شیوه سیلندری سه گانه است که تاحدودی مشابه هایلوکس به نظر می رسد. برعکس داشبورد ، فرم غربیلک فرمان چندان هیجانی را القا نمی کند بخصوص حالت سه شاخه آن بسیار قدیمی احساس می شود. جنس داشبورد از پلاستیک خشک بوده ولی کیفیت قابل قبولی دارد. صندلی ها به همراه رویه دربها و غربلیک فرمان از چرم مصنوعی بهره می برند که به سرنشینان کابین حس بهتری را القا می کند. ردیف عقب نسبتا جادار بوده و از فضای کافی پا برای سرنشینان برخوردار است. ضمنا صندلی های جلو و عقب تا حدودی راحت طراحی شده اند و از ارگونومی خوبی بهره می برند.

با توجه به بررسی ها می توان گفت هر اندازه در طراحی ظاهر آمیکو آسنا الگوبرداری از فورد سری F دیده می شود ، طراحی داخلی با الگوبرداری از تویوتاهایلوکس ۲۰۱۰ همراه شده است. ولی نکته خوب در کابین آمیکو آسنا ارگونومی مناسب آن برای افرود می باشد. به طور معمول در خودروهای آفرود دکمه های روی داشبورد طراحی بزرگ و جداگانه ای دارند تا دسترسی راحتی برای راننده ای که احتمالا دستکش به دست دارد داشته باشد. ضمنا فرم صندلی ها به گونه ای است که دید خوب راننده به جاده را فراهم آورده و در استفاده از دسته دنده مشکلی وجود ندارد.

تجهیزات و امکانات رفاهی

آمیکو آسنا از تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی نسبا خوبی بهره میبرد که از جمله ان ها می توان به سیسم ضد سرقت یا ایمبوللایزر، صندلی چرمی، رکاب، گارد ایمنی اتاق، دوربین دید عقب، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، فرمان هیدرولیک، نمایشگر لمسی چند رسانه ای،بلووث، تهویه مطبوع، آینه و شیشه های برقی، دو کیسه هوا، سیستم های ترمز ABS,EBD,DRP ، سنسور نور، چراغ روشنایی روز، تریم داخلی چرمی و … بهره می برد.

پیشرانه ۲.۴ لیتری

بررسی ها نشان می دهد آمیکو آسنا بعد از کاپرا ۲ و فوتون تونلند سومین پیکاپ یچینی مونتاژ داخل است که به پیشرانه سری ۴G69S4N میتسوبیشی مجهز شده است. با توجه به تکنولوژی قدیمی این پیشرانه ۲.۴ لیتری نباید از آن توقع قدرت و گشتاور فوق العاده ای دشت از این رو در مواقعی که از لحاظ قدرت و گشتاور در مضیقه باشید به قفل دیفرانسل نیاز پیدا خواهید کرد. البته این پیشرانه توانسته استاندارد یورو ۵ را دریافت کند و در آمیکو با تغییرات اعمال شده استانداردهای ۸۸گانه را نیز کسب کرده است.

هر چند استفاده از پیشرانه بزرگتر و ۶ سیلندر جذابیت فنی پیکاپ را بیشتر می ساخت ولی با توجه به وضعیت تولید در حال حاضر امکان بهره گیری از موتور بزرگتر فراهم نبوده و این نسخه بهترین گزینه تنفس طبیعی آمیکو برای آسنا می باشد. مهندسان آمیکو مدعی هستند که پیشرانه آمیکو آسنا تا حدود زیادی متفاوت بوده و قابلیت گازسوز نیز به آن اضافه شده است. تا استفاده خودرو راحت تر و ارزان تر شده و موتور میتسوبیشی نصب شده روی آن قابلیت استفاده از سوخت گاز را هم دارد.

پیشرانه ۲.۴ لیتری(سری ۴G69 ) حداکثر قدرت ۱۴۳ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه و گشتاور ۲۰۰ نیوتن متر را در ۳۵۰۰ دور در دقیقه تولید می کند. نیروی تولیدی از طریق جعبه دنده ۵ دنده دستی به چرخ های جلو عقب منتقل می شود. این گیربکس به سفارش آمیکو توسط قطعه سازان اروپایی سفارشی سازی شده است. ضمنا راننده می تواند به توجه به نیاز خود هدایت قدرت را به شکل الکتریکی به محور عقب، هر دو محور و با ضریب سنگین به چرخ ها ایجاد کند.

جمع بندی

به طور کلی و با توجه به بررسی ها می توان گفت آمیکو آسنا یک پیکاپ سایز بزرگ با ظاهر نسبتا زیبا و جسورانه است که از قابلیت های آفرود مطلوبی هم بهره می برد و قادر است نیازهای شهری، بیرون شهری و علاقمندان به آفرود را به نحو قابل قبول و مطلوبی تامین کند. با این حال عرضه محدود و عدم اعتماد مشتریان به خدمات پس از فروش خودرو موجب شده علاقمندان برای خرید خودرو با تردید اقدام کنند. و اکثرا نمونه های دست دوم تویوتا هایلوکس را ترجیح می دهند در نتیجه آمیکو آسنا در حال حاضر فروش پر رونقی را تجربه نمی کند. البته در بازار نابسامان خودرو توانایی بیشتر مصرف کنندگان برای خرید حتی ارزانترین خودروها کاهش پیدا کرده است. به هر روی آمیکو آسنا مناسب آفرود طراحی شده و در این کلاس تویوتا هایلوکس جزو حریف اصلی آن محسوب می شود که رنج قیمتی بالاتری هم دارد. همچنین هزینه قطعات یدکی و هزینه نگهداری پیکاپ غول پیکر آمیکو آسنا در مقایسه با تویوتا هایلوکس تاحدودی کمتر است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *