دسته ها
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

عواقب ترک نماز و مصیبت های دنیوی و اخروی آن

  • منصوره رمضان زاده
  • ۱۸ دی ۱۳۹۹
  • ۰

نماز یک فرضیه الهی بوده که باعث پیدایش تقوا و تربیت انسان می شود. این دستور مهم الهی جزء بزرگترین وظایف شرعی به شمار می آید که نباید در انجام و ادای آن کوتاهی کرد چرا که عواقب و مصائب ترک نماز بی شمار بوده و باعث بدبختی و فلاکت انسان در دنیا و آخرت می شود.

یکی از اعمال واجب در دین اسلام مبحث نماز می باشد که رابطه مستقیمی با سعادت مندی فرد در دنیا و آخرت دارد. این امر واجب دینی جز مهمترین عبادات به شمار می آید و در واقع وسیله ارتباطی انسان با خدا می باشد. کوتاهی کردن در انجام امر نماز و سبک شمردن آن در واقع نوعی ناسپاسی و کفران نعمت به شمار می آید که در این مطلب قصد داریم به جهت آگاهی و دانایی شما عزیزان مواردی از عواقب ترک نماز را به صورت کامل شرح دهیم.

آشنایی با انواع عواقب ترک نماز

نماز در واقع پایه و ستون اصلی دین است که با وجود آن دیگر عبادات نیز معنا پیدا می کنند به طوری که در برخی از روایات اشاره شده که در صورتی عبادات دیگر قبول خواهند شد که در وهله اول نماز مورد تایید و قبولیت خداوند قرار بگیرد. همچنین اشاره شده که ترک نماز یکی از بزرگترین گناهان کبیره به حساب می آید و عواقب بزرگی را به دنبال دارد.

معرفی مصائب ترک نماز

نماز باعث پاکی دل و آرامش بخشیدن به روح انسان می شود. کسی که نماز را ترک کند دعایش به هیچ عنوان مستجاب نشده و خیر و برکت از زندگی او دور می گردد. تارک نماز در واقع در هنگام مرگ قبرش تنگ و تاریک شده و در روز قیامت سخت مورد محاسبه قرار خواهد گرفت. از آنجایی که آرامش دل انسان تنها با یاد خدا محقق می شود بنابراین ترک نماز باعث ایجاد استرس و اضطراب و بسیاری از بیمار های روحی می گردد.

حرمت جایگاه نماز و ترک کردن آن در واقع از انجام خیلی از کارهای حرام سنگین تر و بزرگتر است. چرا که انسان در هنگام انجام بعضی از کارهای حرام نیتش بی احترامی به دین و خدای متعال نمی باشد بلکه جنبه حیوانی انسان بر وی مسلط شده و حتی گاهی اوقات بعد از مرتکب شدن گناه دچار ترس از خداوند شده و دست به توبه می زند. بدین ترتیب ترک نماز در اثر غالب شدن شهوت های نفسانی به وجود نمی آید بلکه بخاطر تضعیف ایمان و توجه نداشتن به دستور الهی انجام می پذیرد.

آشنایی با عواقب ترک نماز

نمازی که بدون رغبت و از سر اجبار خوانده شود نه تنها لذتی برای فرد نخواهد داشت بلکه فرد به چشم یک کار بیهوده به آن نگاه می کند. در ادامه به موارد مختلفی از پیامدهای ترک نماز برای اطلاع شما عزیزان اشاره خواهیم کرد.

جدا افتادن از امان خدا و رسولش :

پیامبر خدا می فرماید : کسی که نماز را به طور عمدی و بی هیچ دلیلی ترک کند از امان خداوند و پیامبرش جدا خواهد افتاد.

محروم شدن از یاری خداوند :

فردی که نماز می خواند و سر هر نمازی عبارت پروردگارا تنها تو را می پرستیم و تنها از تو یاری می جوییم را به زبان می آورد یعنی همواره از خداوند کمک می خواهد اما فرد تارک نماز با این عملش خود را به نوعی از کمک خداوند محروم می دارد. از کمک کسی که قادر مطلق و دارای علم و حکمت می باشد به دور می ماند.

آشنایی با آثار ترک نماز

مسلط شدن شیطان بر فرد :

در رابطه با این موضوع امام صادق (ع) از پدرش نقل کرده است که شیطان دائما از پسر آدم وحشت داشته و از او فاصله می گیرد تا زمانی که نمازهای یومیه خود را در وقت تعیین شده به جا آورد. بنابراین هر زمان که آن ها را سبک بشمارد شیطان بر آن فرد تسلط پیدا کرده و او را به انجام گناهان سوق می دهد.

تباه شدن اعمال خوب :

رسول خدا در این باره می فرماید : فردی که نماز خود را بدون هیچ عذری و به طور عمدی ترک کند تا هنگامی که وقت ادا کردن آن تمام شود عمل وی نابود خواهد شد.

کم شدن و از بین رفتن فاصله کفر و ایمان :

پیامبر خدا در رابطه با این مورد چنان گفته است که یکی از عواقب ترک نماز این است که در واقع فاصله کفر و بندگی را مشخص می کند.

انواع پیامدهای مهم و مختلف رها کردن نماز

مورد لعن و نفرین کل کتب آسمانی و ملائکه و رسول خدا :

رسول اکرم در این مورد می فرماید که تارک نماز در کتاب های آسمانی همچون انجیل، زبور و تورات مورد لعن و نفرین قرار گرفته و از سوی فرشتگانی همچون میکائیل، اسرافیل و جبرئیل لعنت شده است.

مرگ به دینی غیر از اسلام :

پیامبر اکرم می فرماید : فردی که تارک نماز می باشد در صورتی که نسبت به اجر و پاداش نماز ناامید بوده باشد و از عذاب آن باکی نداشته است قطعا بدون شک کافر، نصرانی و یا مجوسی از دنیا خواهد رفت.

انواع عواقب ترک نماز

مصائبی که فرد در صورت ترک نماز در دنیا به آن گرفتار خواهد شد :

  • خداوند در واقع برکت را از روزی فردی که تارک نماز می باشد بر می دارد.
  • به فردی که نماز را به عمد ترک کند در مقابل اعمال و کارهایی که انجام داده پاداشی داده نخواهد شد.
  • خیر و برکت از عمر فرد برداشته می شود.
  • دعا و حاجت فردی که نماز را ترک کرده هرگز مستجاب نمی شود.
  • خداوند نشانه نیکوکاران را از چهره فردی که تارک نماز می باشد محو می کند.
  • چنین فردی از دعای بندگان نیکوکار خدا بی بهره مانده و مشمول دعای آن ها نمی شود.

آشنایی با مصائب ترک نماز

مصیبت هایی که در زمان مرگ گریبان گیر فرد می شوند :

  • فردی که نماز را ترک کرده با حالتی خوار و وضعیت زبونی از دنیا می رود.
  • کسی که تارک نماز می باشد به حالت تشنه جان می دهد به شکلی که اگر آب تمامی رودهای دنیا را نیز به او بدهند هرگز سیراب نشده و تشنگی او رفع نخواهد شد.
  • فرد تارک نماز به حالت گرسنه جان می سپارد.

دلایل ترک نماز :

  • نداشتن آگاهی لازم نسبت به فلسفه نماز و فواید و مزیت های آن
  • نبود محیط سالم و جامعه فاسد
  • سبک شمردن نماز و سهل انگاری در انجام آن
  • تنبل بودن و تن پروری
  • حس ریاکار بودن و خودنمایی کردن
  • احساس عقب افتادگی کردن

شناخت آثار ترک نماز

در این مطلب شما عزیزان را با انواع آثار و عواقب ترک نماز به صورت کامل با شرحی از روایات آشنا کردیم که امیدواریم مورد پسندتان قرار گرفته باشد. از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید بسیار سپاس گزاریم.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *