دسته ها
پنج شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳

چطور با حساسیت پاییزی مقابله کنیم؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۹
  • ۰

همانطور که می دانید حساسیت پاییزی اغلب با شروع شدن فصول بهار و پاییز آغاز خواهد شد که در این مقاله سعی داریم شما را با نشانه ها، علل و روش های کنترل این آلرژی آشنا نماییم با ما همراه باشید.

به طور کلی با فرا رسیدن فصل پاییز برخی از افراد یاد لباس های گرم، فنجان چای و رنگ های زیبا می افتند، در حالی که برخی دیگر از شنیدن نام این فصل دچار اضطراب می شوند زیرا پاییز برایشان یادآور آبریزش بینی، خارش بینی و چشم و یا علائم دیگر حساسیت پاییزی است. در واقع این فصل زیبا که سرشار از فعالیت ها و نوشیدنی های محبوب و عالی می باشد می تواند برای افرادی که مبتلا به حساسیت های فصلی هستند کمی آزاردهنده باشد.

آشنایی با حساسیت پاییزی

بهتر است بدانید که گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن ما به برخی از مواد که ممولا بی ضرر هم هستند واکنش نشان می دهد و مشابه مزاحمانی خطرناک با آن ها برخورد می کند که در نتیجه به این واکنش حساسیت یا آلرژی می گویند. بر اساس گفته های محققان آکادمی آسم، آلرژی و ایمونولوژی آمریکا؛ سیستم ایمنی بدن انسان در واکنش به مواد حساسیت زا ماده ای شیمیایی با نام هیستامین آزاد می کند که با آزاد شدن این ماده علائم حساسیت در بدن به تدریج آشکار خواهند شد. توجه داشته باشید که گاهی اوقات حساسیت در مبتلایان به آسم موجب حمله ی آسم خواهد شد و از آنجایی که بسیار خطرناک است با عنوان آسم آلرژیک شناخته می شود. به طور کلی زمانی که صحبت از آلرژی می شود بیشتر افراد به یاد فصل بهار می افتند زیرا آلرژی در این فصل زیاد است و علت آن نیز می تواند شکوفه گل ها باشد. همچنین ممکن است این آلرژی ها را در اوایل فصل پاییز هم احساس کنید زیرا شرایط آب و هوایی در فصل پاییز به گونه ای است که این آلرژی ها به سرعت افزایش پیدا می کنند و حتی ممکن است مدت ها در بدن فرد باقی بمانند و تا پایان فصل نیز سر جای خود باشند. توجه داشته باشد که حساسیت های پاییزی اگر مورد درمان نگیرند می توانند موجب عفونت سینوس ها و بروز آسم در بدن فرد شوند.

نشانه های حساسیت پاییزی

علل و انواع آلرژی های پاییزی:

توجه داشته باشید که حساسیت های پاییزی دارای دو نوع مختلف گرده افشان ها و قارچ ها می باشند که در ادامه سعی داریم به بیان هر کدام به صورت مجزا بپردازیم:

گرده افشان ها:

به طور کلی گرده افشان ها از رایج ترین علل آلرژی فصلی در پاییز می باشند و تقریبا ۷۵ درصد از افرادی که در فصول پاییز و بهار دچار آلرژی می شوند علت آن می تواند گرده افشانی باشد. گرده افشانی در واقع در اواخر فصل تابستان شروع می شود می تواند تا آبان ماه نیز ادامه داشته باشد و روند آن وابسته به گرمای هوا است. گرده ها در هوا می توانند تا هزاران کیلومتر به فرد برسند و اصلا فرقی ندارد که شما در چه محلی زندگی می کنید.

قارچ ها:

یکی دیگر از علل حساسیت های پاییز این است که رطوبت هوا به سرعت از بین می رود و باعث می شود که قارچ بر روی برگ های مرطوب باقی بمانند. معمولا اگر بیش از حد با برگ های پاییزی در تماس باشید احتمال ورود این آلرژی ها بالاتر خواهد رفت. همچنین گرد و غبار و رطوبت موجود در هوا به عنوان فیلتری برای آلودگی ها عمل می کنند اما هوای خشک پاییز باعث افزایش گرد و غبار ها خواهند شد و همچنین حشرات نیز در آن افزایش پیدا می کنند و همین موضوع علت بسیاری از حساسیت های پاییز محسوب می شود.

انواع حساسیت های پاییزی

نشانه های حساسیت در پاییز:

بهتر است بدانید که نشانه های آلرژی پاییزی در واقع با سایر حساسیت های فصلی متفاوت است و به همین منظور علائم و نشانه های آن در ادامه به صورت کامل بیان شده اند:

خارش بینی و چشم

آبریزش بینی

سرفه کردن

آبریزش چشم

اسهال شدن

مشکلات به وجود آمده در ریه از جمله آسم

کهیر های پوستی

خارش دهان و پشت گلو

جوش زدن در قسمت شکم

خشک شدن بیش از حد پوست

خارش و اگزما

دلایل آلرژی پاییزی

شیوه تشخیص آلرژی پاییزی:

توجه داشته باشید که برای بهبود و درمان علائم آلرژی باید در ابتدا عواملی را که موجب بروز آلرژی در بدن می شوند را شناسایی نمایید که در این زمینه پزشک به مبتلایان حساسیت های فصلی کمک می کند تا علت و دلایل آبریزش و خارش بینی و چشم ها را شناسایی کرده و سپس علائم حساسیت و پیشینه پزشکی بیماران را بررسی خواهد کرد. پزشک سپس با قرار دادن ماده حساسیت زا بر روی پوست بازو و انجام آزمایش مهم پوستی حساسیت افراد را به راحتی تشخیص خواهد داد و البته که گاهی اوقات برای تشخیص علت بروز آلرژی انجام آزمایش خون نیز لازم خواهد بود.

چگونگی تشخیص آلرژی پاییزی

راهکار های کنترل حساسیت های پاییز:

بهتر است بدانید که شما می توانید علائم آلرژی های پاییزی را به سادگی کاهش دهید که به همین منظور در ادامه نکاتی را شرح داده ایم که بتوان این علائم را به خفیف ترین حالت ممکن رساند:

از داروهای ضد حساسیت استفاده کنید:

اگر از دسته افرادی می باشید که دچار حساسیت های پاییزی هستند توصیه می شود پیش از شروع علائم و فرا رسیدن فصل پاییز خوردن دارو های ضد حساسیت را آغاز کنید که این کار باعث می شود حساسیت در درون بدن سرکوب شود. البته که باید اصول مصرف دارو توسط پزشک تعیین شود.

در معرض آلرژی قرار نگیرید:

تا جایی که امکان دارد در فضای خانه بمانید و همچنین هنگامی که درون ماشین هستید شیشه ها را بالا بکشید زیرا انجام این کار موجب شود آلرژی ها راه ورود نداشته باشند.

راه های کنترل حساسیت پاییزی

دستانتان را با آب و صابون بشویید:

از آنجایی که آلرژی ها و گرده ها در تمامی فضاها وجود دارند بهتر است دستان خود را برای جلوگیری از انتشار این آلرژی ها مکررا بشویید و حتی می توانید برای از بین بردن آلرژی ها هر شب دوش کوتاه بگیرید. همچنین نباید به هیچ وجه با دستان کثیف چشم یا بینی خود را لمس کنید زیرا باعث انتقال آلرژی ها خواهید شد.

لباس هایتان را بررسی نمایید:

توجه داشته باشید زمانی که در طول فصل پاییز به بیرون از منزل می روید باید سعی کنید پس از برگشت به خانه لباس های خود را بشویید و همچنین زمانی که در بیرون هستید از کلاه و عینک آفتابی حتما استفاده کنید تا آلرژی ها زمان کنتری برای قرار گرفتن روی پوست شما داشته باشند.

مادام جارو برقی بکشید:

جاروبرقی کشیدن به صورت مادام را از یاد نبرید و با باقی ماندن نشانه های آلرژی حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید و اگر چنانچه علائمی مانند سرفه، عطسه و خارش شما در طول دو هفته از بین نرفت مجددا به پزشک خود مراجعه نمایید و تست آلرژی بدهید.

چگونگی کنترل آلرژی پاییزی

از رفتن به فضاهای سبز و پارک ها خودداری کنید:

بهتر است بدانید که گرده های گل، گرد و غبار و گرده هایی که بر روی درختان و برگ ها وجود دارند می توانند عامل تشدید کننده بیماری آلرژی پاییزی باشند که به همین خاطر اغلب توصیه می شود از رفتن به پارک و باغات پرهیز نمایید.

از آویز کردن لباس های خود در خارج از خانه پرهیز کنید:

به طور کلی با خشک شدن هوا اغلب افراد ترجیح می دهند که لباس های خود را بیرون از منزل آویزان کنند اما توصیه می شود که از انجام این کار صرف نظر کنید زیرا قرار گرفتن لباس ها در بیرون از منزل می تواند احتمال ورود آلرژی را به آن ها دو چندان کند.

از فشار عصبی و استرس دور باشید:

از آنجایی که افراد مضطرب با فشار عصبی بالا بیشتر مستعد این حساسیت ها هستند بهتر است پس از هرگونه فشار عصبی و استرس که انرژی تان را از لحاظ روحی و جسمی کاهش می دهد به طرز قابل توجهی دوری کنید زیرا استرس و فشار عصبی به توانایی های عملکرد سیستم ایمنی صدمه شدیدی می زند.

اصول درمان حساسیت های فصلی

درمان حساسیت های پاییز:

بهتر است بدانید که معمولا برای درمان حساسیت فصلی پزشک متخصص دارو هایی تحویز می کند که از طریق آن التهابات مخاط بینی بیمار به شدت کاهش پیدا خواهند کرد که از این دارو ها می توان به آنتی هیستامین که همراه با دارو های کورتیکوستروئید ها تجویز می شود اشاره نمود. می توانید برای کم کردن خارش چشم خود از قطره های چشمی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که ایمونوتراپی نیز یک روش درمانی طولانی مدت برای درمان آلرژی بزرگسالان می باشد که در طی این روش مقدار بسیار کمی از ماده آلرژی زا به فرد تزریق می شود تا سیستم ایمنی بدن تحریک گردد و به تدریج این میزان افزایش پیدا خواهد تا جایی که بدن حساسیت پاییزی خود را نسبت به ماده از دست بدهد. به طور کلی این روش درمانی زمان زیادی می برد و اغلب پزشکان این درمان را سه تا پنج سال برای بیمار ادامه می دهند تا فرد به سلامت کاملی دست پیدا کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *