در طی سال، خانم های بسیاری به عفونت واژن مبتلا می شوند که ممکن است در هر یک از محدوده های سنی رخ دهد. گفتنی است که این عارضه بیش از هر خانم دیگر، مستعد ابتلا به بانوان در ابتدای باروری است. در رابطه با علت بروز این شرایط، عوامل بسیاری وجود دارد که با پیشگیری و کنترل هر یک از آنان، می توان نقش موثری در عدم ابتلا به این عارضه ایفا کرد.
برای اطلاع از روش های درمان عفونت واژن و عوامل وابسته در ابتلای آن، ادامه این مطلب را مطالعه نمایید.
عفونت واژن
عفونت واژن از بیماری های شایع در بین خانم ها می باشد که حداقل در طی زندگی خود ۱ الی چند مرتبه آن را تجربه می کنند. گفتنی است که شیوع آن در سنین بلوغ تا یائسگی می باشد، چرا که دستگاه تناسلی کودکان و خانم های سالخورده، شرایط بروز و رشد این باکتری های دارا نیست و میکروب ها در آن نمی توانند طاقت بیاورند.
در طریقی دیگر می توان این گونه گفت که در واژن تعدادی میکروب وجود دارد که برخی از آنان با توجه به عملکرد ها خوب و بعضی دیگر بد هستند. در زنانی که تعادل این میکروب ها بر هم می خورد، به این صورت که تعداد بد ها از خوب ها بیشتر می شود، شرایطی برای رشد و بروز عفونت ایجاد می گردد. همچنین این قسمت از بدن محل رشد میکروب و باکتری نیست، مگر آنکه شرایط منحصر برای پرورش آنان ایجاد گردد.
-
معرفی انواع عفونت دستگاه تناسلی
واژینت های از انواع مختلفی برخوردار هستند که برای درمان، می بایست نوع آن تشخیص و سپس مراحلی را برای درمان انجام دهید. گفتنی است که رایج ترین های عفونت این قسمت از اعضای بدن خانوم ها، شامل مواردی که در ادامه به آن اشاره کرده ایم، می باشد.
- واژینیت قارچی
- واژینیت باکتریایی
- واژینیت تریکومونایی
-
نشانه های ابتلا به این بیماری
علائم این بیماری با توجه به نوع عفونت ها متغیر می باشد، به این صورت که اولین گام برای درمان عفونت واژن، شناسایی نوع آن با توجه به مواردی است که در ادامه گفته شده است. همچنین توجه داشته باشید که در برخی مواقع نشانه ای از این اختلال بر جای گذاشته نمی شود.
- احساس خارش در واژن
- تغییر در میزان و اندازه ترشحات واژن
- احساس تغییر در بوی ترشحات واژن
- احساس درد و سوزش به هنگام دفع ادرار
- احساس درد شدید و غیر طبیعی به هنگام رابطه جنسی
- خونریزی های متعدد و لکه بینی
-
چه شرایطی در بروز این عفونت ها، دخالت دارد؟
- استفاده بیش از حد و طولانی مدت از آنتی بیوتیک های خوراکی که در نهایت به از بین رفتن باکتری های مفید بدن منجر می شود.
- استرس
- رابطه جنسی
- استفاده از دارو های که توسط واژن مصرف می شوند
- بارداری
- رعایت نکردن بهداشت شخصی
- ابتلا به دیابت های کنترل نشده
- مصرف قرص های کورتونی
- مصرف قرص های ضد حاملگی و دارای استروژن بالا
معرفی عوامل ابتلا به عفونت ناحیه تناسلی
عفونت ناحیه تناسلی می تواند عوامل وابسته بسیاری داشته باشد. در این صورت پزشک به تشخیص دقیق این شرایط اقدام می نماید که در نهایت به معرفی روش هایی برای کنترل و درمان عفونت واژن می پردازد.
-
عفونت های باکتریایی
به طور معمول در واژن تعدادی باکتری وجود دارد که در صورت رشد بیش از اندازه، باکتری های غیر فلور می تواند مسبب بروز واژینوز باکتریایی گردد.
-
عفونت های مخمری
به طور طبیعی این عفونت توسط قارچ ایجاد می گردد. در بسیاری از مواقع، مصرف آنتی بیوتیک ها می تواند تعداد باکتری و قارچ ها را در اندام تناسلی کاهش دهد. گفتنی است که کاهش بیش از حد این باکتری می تواند به رشد بیش از حد مخمر ها و در نهایت آلودگی آن منجر شود.
-
عفونت انگلی
این عفونت نیز به علت انگل های پرتو زا است که اکثر مواقع به هنگام رابطه جنسی منتقل می گردد.
-
آتروفی واژن
این شریط به طور معمول در پس یائسگی اتفاق می افتد. همچنین کاهش استروژن بدن نیز می توانند مسبب بروز این اختلال گردد. کاهش سطح هورمون ها در شرایطی دیگر به نازک شدن و خشکی واژن منجر می شود که ممکن است التهابات کثیری را به وجود آورد.
-
دیگر شرایط
مواردی که در ادامه معرفی کرده ایم، از عوامل تحریک کننده واژن است که در نهایت به التهاب و عفونت منجر می شود.
- صابون های معطر
- شستشوی دهنده های بدن
- عطر
- واکسن واژینال
آشنایی با روش های درمان عفونت واژن
برای آشنایی با بهترین و تاثیر گذار ترین روش های درمان خانگی برای عفونت های قارچی، باکتریایی، التهاب لبه های نازک اندام تناسلی، ادامه تیتر را مطالعه نمایید.
-
روغن درخت چایی
در این روش درمان می بایست، چند قطره از روغن درخت چایی را درون کاسه های دارای آب ولرم بریزید و سپس واژن خود را به خوبی شستشو دهید. این کار را در طی ۳ الی ۴ هفته هر روز انجام دهید؛ همچنین در روشی دیگر می توانید ۳ قطره روغن درخت چایی را با ۳ فنجان سرکه سفید درون وان دارای آب ولرم ترکیب کنید و سپس به مدت ۳۰ دقیقه به درونش بنشینید.
-
برگ رز ماری
برای استفاده از این روش باید، برگ های رزماری را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب خیس کنید. سپس با آب حاوی این برگ گیاهی به شستشوی اندام تناسلی خود بپردازید.
-
چای کیسه ای
حدود ۱۰ الی ۱۵ عدد از چایی کیسه ای را درون آب گرم خیس کنید، سپس آن را درون یخچال بگذارید تا به خوبی خنک گردد. برای کاهش خارش می توانید به شستشوی واژینال خود بپردازید و در طی چندین هفته، هر روز این کار را تکرار کنید تا به درمان عفونت واژن بپردازید.
-
روغن پونه کوهی
در این روش می بایست، روغنی پیدا کنید که از پونه گیاهی ساخته شده باشد. گفتنی است که این روغن غنی از تیمول و کارواکرول است که به عنوان ضد قارچ قوی شناخته شده می باشد. طبق مطالعات انجام شده در این باره مشخص شد که روغن پونه، موجب توقف و یا کاهش رشد قارچ های کاندیدا آلبیکنس می شود.
قابل به ذکر است که پونه کوهی سبب رقیق تر شدن خون می شود که در نهایت مشکلات مربوط به لختگی خون را بر طرف و درمان می کند.
-
سبر
سیر برای درمان عفونت واژن بسیار شناخته شده می باشد، در این روش می بایست؛ ۳ الی ۴ حبه سیر را له کنید و سپس آن را به مدت ۲۰ دقیقه در نواحی مورد نظر از اندام تناسلی خود قرار دهید. این کار را به مدت چندین ماه تکرار کنید، همچینن می توانید برای مدت طولانی قسمت واژن خود را با به وسیله باند و سیر بپوشانید.
توجه داشته باشید که بیش از ۳۰ دقیقه سیر را در نواحی واژینال خود نگه ندارید، چرا که ممکن است سبب التهاب در این قسمت حساس از بدن شود.
این روش را روزی یک مرتبه و در طی یک هفته تکرار کنید و توجه داشته باشید که مصرف سالم و خام آن در وعده های غذایی از این قاعده مستثنی نمی باشد.
-
ماست
برای استفاده از این روش درمان عفونت واژن باید تکه پارچه نخی و تمیزی را به ماست آغشته کنید و سپس درون اندام تناسلی خود قرار دهید. برای دریافت نتیجه ای سریع تر خوب است که ۳ مرتبه در طی روز تکرار شود تا نشانه ها به مرور زمان کمتر شوند.
همچنین در ازای پارچه می توانید از تامپون نیز استفاه کنید که در این شرایط می توانید تا ۲ ساعت درون واژن نگهداری کنید. در این رابطه نیز مصرف ماست در وعده های غذایی بسیار تاثیر گذار می باشد.
-
سبزی چریش
در این مورد نیز باید یک مشت سبزی چریش را درون تابه بریزید و کمی گرم کنید، توجه داشته باشید که نیازی به آب و یا مایع دیگری نمی باشد. پس از تف بگذارید خنک شود و سپس آن را به خوبی نرم و له کنید. در این موقع مقدار کمی آب به سبزی اضافه کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد، سپس به مانند ضماد در ناحیه مورد نظر قرار دهید و پس از مدتی با آب ولرم شستشو دهید.
این کار را می توانید روزی ۲ مرتبه تکرار کنید تا زمانی که نشانه های عفونت واژن از بین برود.
-
جوش شیرین
جوش شیرین هم برای درمان عفونت های قارچی بسیار تاثیر گذار است. در این روش باید؛ ۲ قاشق چایی خوری جوش شیرین را در آب وان حل کرده و سپس به درونش در مدت ۲۰ دقیقه بنشینید. پس از زمان مشخص شده ناحیه را با پارچه خشک کرده و هر روز برای رفع نشانه های عفونت واژینال آن را تکرار کنید.
-
سرکه سیب
درمان عفونت واژن به وسیله سرکه سیب بسیار تاثیر گذار است، چرا که از خواص متعددی برخوردار می باشد. در این روش باید ۲ فنجان سرکه سیب را به آب ولرم درون وان اضافه کنید و سپس به مدت ۲۰ دقیقه درون آن بنشینید.
پس از آن با پارچه ای تمیز واژن خود را خشک کرده و تا بهبود کامل این روند را در طی روز تکرار کنید.
-
کمپرس آب سرد
احساس درد و خارش واژن در طی شب می تواند آزار بسیاری برای خانم ها به شمار آورد. در این شرایط علاوه بر ایجاد اختلال در خواب شبانه تان، احساس خواب آلودگی و خستگی می تواند شرایط را سخت تر کند. از این رو برای درمان این عارضه در طی شب می توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید. شاید استفاده از یخ به صورت مستقیم در نواحی تناسلی تان کمی آزار دهنده باشد، اما گفتنی است که درمانی قطعی در پی دارد.
-
برگ ریحان
برگ ریحان نیز از خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و باکتریایی برخوردار است که برای استفاده از آن می بایست؛ تعدادی از برگ های ریحان را در ۲ فنجان آبجوش بگذارید تا به خوبی دم بکشد. پس از ۲۰ دقیقه، هنگامی که دمنوش به خوبی قوام آمد در طی روز ۲ مرتبه بنوشید. گفتنی است که این روش در درمان و رفع خارش تاثیر به سزایی قائل می باشد.
-
عسل
برای به کار گیری این روش درمان باید مقداری عسل طبیعی را به روی نواحی اندام تناسلی خود به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اعمال کنید. عسل معجزه ای شفا بخش است که برای بسیاری از امراض و بیماری ها کاربرد دارد، پس از زمان مشخص شده عسل را از ناحیه پاک و سپس با آب ولفرم شستشو دهید.
روش های پیشگیری از ابتلا به این عارضه چه می باشد؟
پیشگیری از درمان عفونت واژن بسیار تاثیر گذار تر است. از این رو نکاتی را که در ادامه ذکر کرده ایم به یاد داشته باشید و جهت جلوگیری از ابتلا رعایت کنید.
- از پوشیدن لباس زیر های تنگ و چسبان و پلاستیکی اجتناب کنید، در این رابطه لباس های کتانی و نخی بسیار مناسب می باشند.
- به هیچ وجه از دوش های واژینال و یا به اصطلاحی اسپری های مخصوص شستشوی اندام تناسلی خود برای پاکیزگی استفاده نکنید.
- پس از استحمام ناحیه تناسلی را به وسیله حوله خیلی خوب پاک و خشک کنید.
- به هنگام پریودی از محصولات عطری و اسپری، تامپون و پد های معطر استفاده نکنید.
- به هنگام شستشوی ناحیه تناسلی، حتما از جلو به پشت دست خود را حرکت دهید. با این کار از ورود و انتقال عفونت ها از نواحی رکتوم به واژن پیشگیری می کنید.
- در برخی مواقع علت بروز خارش و سوزش در واژینال، حساسیت و آلرژی به پاک کننده و شسشتشو دهنده ها می باشد. در این شرایط خوب است تغییراتی در پودر لباس شویی، مایع های نرم کننده لباس خود ایجاد کنید.
-
مواقعی که می بایست هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید
- اولین باری است که عفونت های قارچی را تجربه می کنید.
- کمتر از ۱۲ سال سن دارید.
- از پریودی نامنظم برخوردار هستید.
- روند شیر دهی یا بارداری را طی می کنید.
- به دیابت مبتلا هستید و یا نشانه های مشکوک به آن را دارا هستید.
- از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستید.
- در طی سال به مراتب بسیاری، عفونت قارچی راجعه را دارا شدید.
- در معرض ابتلا به ویروس ایدز قرار گرفته اید.
- نشانه هایی همچون راش، تب، لرز، حالت تهوع، استفراغ، احساس درد در ناحیه تناسلی و کمر و شانه را دارا هستید.
- از ترشحات بد بو، یا به رنگ خاکستری و سبز برخوردار هستید.
منبع : آرگا