دسته ها
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

کاهش پرخوری با چند ترفند و توصیه ساده در خانه

  • ملیحه بال افکن
  • ۸ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

همانطور که می دانید پرخوری امری بسیار اشتباه ولی رایج در میان افراد است که بایستی تصحیح شود و به همین منظور ما در این مطلب سعی داریم به بیان راهکار هایی موثر برای کاهش پرخوری بپردازیم.

به طور کلی روند پرخوری مشکلی است که ممکن است برخی از افراد بدان دچار باشند زیرا وقتی که شما بدون توجه به اینکه گرسنه باشید یا نه غذای زیادی میل می کنید و یا در طول روز به صورت مداوم در حال خوردن هستید در واقع شما دچار بیماری پرخوری هستید و به همین خاطر توصیه می شود که در پی راهکار هایی برای کاهش این پرخوری خود باشید.

چگونگی کاهش پرخوری

بهتر است بدانید که برخی از انسان ها پرخوری عصبی دارند یعنی در اثر استرس یا زمان عصبی شدن پرخوری می کنند و در واقع از این طریق آرام می شوند اما برخی دیگر هستند که کلا فرد پرخوری می باشند و نمی توانند در مقابل خوراکی ها خود را کنترل کنند و آنقدر می خورند که دچار دل درد خواهند شد. این افراد اغلب دارای اضافه وزن می باشند و به مراتب دچار بیماری مشکلات قلبی و کبدی خواهند شد. به طور کلی هنگامی که گرسنه می شویم غذا می خوریم بدون توجه به اینکه چیزی که می خوریم کافی نیست اما اگر شما همیشه پرخوری می کنید در اینجا چندین نکته وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد که احساس سیر شدن کنید و به غذا خوردن پایان بدهید.

آشنایی با مشکلات پرخوری

روش های کاهش پر خوری:

به طور کلی پرخوری مشکلی است که برخی از افراد بدان دچار هستند و مادام به دنبال راهکار هایی برای مقابله با آن هستند و به همین خاطر در ادامه به بیان برخی از اصول کاهش و درمان پرخوری خواهیم پرداخت:

نوشیدن آب به مقدار فراوان :

یکی از راهکارهای موثر به منظور کاهش پرخوری نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا است  زیرا، اینکار باعث پر شدن معده تان و در نتیجه کمتر غذا خوردن می شود بنابراین، در طول روز نیز آب کافی بنوشید تا باعث کاهش اشتها و وزن تان شود و همچنین خوردن پیش غذا نیز منجر به کاهش اشتها و میل تان می شود که به طور مثال می توان گفت خوردن یک سیب متوسط یا مقداری سالاد با سس خانگی و کم چرب پیش از وعده اصلی کمک زیادی به اشغال شدن حجم زیادی از معده تان و در نتیجه زودتر سیر شدن تان می شود و این نکته را دقت داشته باشید که در صورتی اینکار را انجام دهید که رژیم غذایی تان غنی و کامل باشد و در واقع با کمتر خوردن دچار فقر غذایی نشوید.

مصرف شکلات تلخ :

طبق تحقیقات انجام داده شده شکلات تلخ به عنوان یک سرکوب کننده اشتها محسوب می شود و باعث از بین رفتن اشتها و میل کاذب به غذا می شود و به دلیل خواص آرامش بخش می تواند سبب کاهش استرس شود که در نتیجه از پرخوری جلوگیری می شود.

افزودن مقداری زنجبیل به غذا و چای :

از دیگر راهکارهای موثر به منظور کاهش اشتها و سیر نگه داشتن طولانی فرد استفاده از مقدار کمی پودر زنجبیل است بنابراین، شما می توانید مقدار کمی پودر زنجبیل یا یک تکه کوچک از آن را در غذا یا قوری دمنوش تان بیندازید.

داشتن خواب با کیفیت :

طبق تحقیقات انجام شده کم خواب بر روی اشتها تاثیر دارد و در واقع کمبود خواب بر روی بدن تاثیر منفی داشته و منجر به افزایش هورمون گرسنگی می شود و باعث می شود فرد در طول روز هوس خوردن میان وعده داشته باشد.

بیشتر بخورید:

بسیاری از مردم در طول روز چیزی نمی خورند ولی در شب بسیار غذا می خورند به همین خاطر اگر شما خیلی مشغله دارید اولویتی برای غذا خوردن قرار دهید و اگر سعی در کاهش وزن دارید غذا خوردن را محدود نکنید زیرا این اشتباه در اغلب موارد نتیجه ای معکوس خواهد داشت. توصیه می شود که حتما ناهار بخورید حتی اگر یک کاسه سوپ باشد و همیشه در محل کار خود تنقلات داشته باشید زیرا خوردن مقداری آجیل انرژی شما را افزایش خواهد داد.

اصول کاهش پرخوری

غذای کامل بخورید:

بهتر است بدانید که بدن ما غذای کامل را به عنوان مواد غذایی واقعی تشخیص می دهد و منظور از غذای کامل غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که به ما در سیر شدن کمک می کند. وقتی ما از غذاهای آماده تغذیه می کنیم از آنجایی که این غذاها دارای مواد شیمیایی می باشند بدن ما را دچار مشکل خواهند کرد و در نتیجه ما همچنان احساس گرسنگی می کنیم زیرا که بدن به دنبال مواد مغذی می باشد.

چربی های سالم بخورید:

توجه داشته باشید که چربی های سالم شامل آووکادو، روغن زیتون، روغن نارگیل، ماهی آزاد، دانه های روغنی و کره بادام زمینی که برای سیر شدن مفید می باشند و حتی می توانید از برخی مواد لبنی مانند ماست پرچرب و پنیر بز نیز برای استفاده در رژیم غذایی مناسب خواهند بود. به طور کلی به کار بردن روغن زیتون در سالاد به جذب بیشتر مواد مغذی موجود در سبزیجات کمک خواهد کرد.

دستورالعمل های لازم برای کاهش پرخوری

استفاده از فیبر:

توصیه می شود گکه بشقاب خود را پر از سبزیجات کنید و از سایر مواد غذایی مانند پروتئین حبوبات و چربی به عنوان چاشنی استفاده نمایید. لازم است تا مقدار زیادی سبزیجات میل کنید زیرا در اینصورت احساس سیر بودن بیشتری خواهید کرد.

استفاده از طعم های تلخ:

پیشنهاد می شود که جوانه چشایی خود را با مزه تلخ تغییر دهید زیرا معمولا از این طریق میل به مصرفی شیرینی کاهش پیدا می کند. مصرف کلم ترش و کیمچی روش خوبی برای مزه تلخ هستند.

چگونگی کاهش پرخوری

محرک های غذایی خود را بشناسید:

به طور کلی همه ما غذاهایی را می شناسیم که باعث پرخوری می شوند و این غذاها می توانند شامل یک شیشه کره بادام زمینی، آجیل شور و یا حتی غلات باشد. اغلب این موارد باعث پرخوری می شوند و به همین خاطر توصیه می شود آن ها را شناسایی و در خانه نگهداری نکنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *