دسته ها
پنج شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴

دلیل پرخاشگری کنکوری ها چیست؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۳ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

پرخاشگری در داوطلبان کنکور که امری بسیار رایج است و اغلب دانش آموزان بدان درگیر شده اند و در این مطلب سعی دایم شما را با علل و دلیل پرخاگشری کنکوری ها آشنا نماییم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید که دانش آموزان طبیعی در واقع از نظر رفتاری در پایان سال دبیرستان به دلیل رقابت سخت کنکور از لحاظ روانی به هم ریختگی های فراوانی را تحمل می کند چه رسد به افرادی که دارای سابقه روانی هم می باسند. به طور کلی اضطراب و استرس یکی از مولفه های روانشناختی محسوب می شوند که داوطلبان با آن روبه رو خواهند شد و در واقع یکی از معضلات خشم درونی به شمار می آید که در دانش آموز شکل می گیرد و خود را در قالب پرخاشگری نسبت به سایر اطرافیان، گوشه گیری و نومیدی و غیره نشان می دهد.

آشنایی با دلیل پرخاشگری کنکوری ها

همانطور که می دانید مساله کنکور در هر خانواده ای واکنش های متفاوتی به وجود می آورد به طوری که برخی از والدین نسبت به آن بی تفاوت می باشند اما برخی ها شرایط را تسهیل می کنند و امکانات لازم را برای فرزند خود فراهم می سازند ولی گروه سوم والدینی هستند که حساسیت بسیار زیادی به این موضوع نشان می دهند و سعی دارند این میزان حساسیت را در فرزندشان نیز ایجاد و تقویت کنند. بدین ترتیب در واقع والدین بایستی نسبت به فضای ذهنی فرزند خود آگاهی کاملی داشته باشند برای اینکه او در حال گذراندن شرایط سختی است و به طور کلی داوطلب در ایام کنکور در پی انجام کار های روتین و تکراری است که البته هیچ تضمیمنی برای نتیجه گرفتن نیز وجود نخواهد داشت.

دلایل پرخاشگری کنکوری ها

توجه داشته باشید که اگر صفر تا صد یک کار دست خود فرد باشد فشار روانی کمتری را تحمل می کند اما این موضوع در مورد بحث کنکور درست نیست زیرا داوطلب در واقع هیچ گونه شناختی در مورد سایر رقبا ندارد و این امر موجب خواهد شد وی به طور دائم نگرانی هایی را با خود حمل کند و به تدریج با علائم روانشناختی از جمله پرخاشگری مواجه شود البته که مکانیسم عمل داوطلبان در برابر ناکامی ها و یا حس ناکامی کاملا متفاوت می باشد. به طور کلی ناکامی به این معنی می باشد که فرد از رسیدن به مقصد خود مایوس شده و مکانیسم آن بیش تر از خشم می باشد ولی در حس ناکامی عکس العمل شخص متفاوت خواهد بود برای مثال حرف نزدن با اطرافیان، گوشه گیری، پرخوری، پرخاشگری و حساس شدن از جمله عکس العمل هایی می باشند که این اشخاص برای نشان دادن فشاری که بر آن ها وجود دارد نشان می دهند.

همانطور که می دانید یک داوطلب کنکوری علاوه بر اینکه بایستی برای کنکور مطالعه کند باید در مورد شیوه درس خواندن، برنامه ریزی و میزان پیشرفت خویش نیز پاسخگوی اطرافیان هم باشد و این امر به تدریج او را دچار آشفتگی می کند که چگونه می تواند پاسخگوی سوالات دیگران باشد. به همین منظور والدین بایستی در این وضعیت تنها نقش یک حمایتگر داشته باشند و به صورت محبت آمیز به اطرافیان خویش بگویند در مورد فرآیند کنکور با فرزندشان حرف نزنند زیرا که ارائه راه حل برای یک داوطلب کنکوری توسط اطرافیان بیش از اینکه مفبد و موثر باشد منجر به نا آرامی ها و آشفتگی هایی در وی خواهد شد.

دلیل پرخاشگری کنکوری ها

همچنین توجه داشته باشید که قیاس مادام فرزندان از سنین کودکی با بچه های بستگان و یا دوستان می تواند کودک را به مرور و تا سنین بالاتر نیز با سرخوردگی مواجه کند که ناشی از قیاس و رقابت های بی مورد و زودرنجی وی می باشد.

علل کلی پرخاشگری در داوطلبان کنکور:

بهتر است بدانید که در واقع در زمینه آسیب شناختی علت پرخاشگری داشن آموز کنکوری می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند خانوادگی، شخصیتی، آموزشگاهی و تحصیلی باشد که معمولا این موارد نیز به دلیل عدم آگاهی کافی و همچنین عوامل آموزشگاهی از جمله سیستم آموزشگاه ها و معلمان می تواند تاثیر بسیار وخیمی بر چگونگی عملکرد شخص در آزمون داشته باشد. توجه داشته باشید که یکی دیگر از عوامل و دلیل پرخاشگری کنکوری ها می تواند تجربیات منفی قبل باشد و به طور کلی هنگام صحبت با داوطلبان کنکوری مشاهده می کنید که بسیاری از آن ها علل پرخاشگری و اضطراب خود را عدم کسب نتیجه ای مقبول در سال گذشته بیان می کنند.

به طور کلی گاهی اوقات نیز علل خانوادگی مانند انتظارات بیش از حد والدین، سرزنش های شدید، تنبیه کردن دانش آمور و عدم ارائه تقویت مناسب مانند گفتن جمله همین امسال فقط فرصت داری و ما برای تو هزینه های بسیاری کرده ایم. این موارد می تواند دلیل اصلی و منشا شکل گیری پرخاشگری در داوطلب باشند. جالب است بدانید که گاهی اوقات نیز والدین به اندازه مضطرب می باشند که نقش والدین و دانش آموز به طور کلی تغییر می کند.

شناخت دلیل پرخاشگری کنکوری ها

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب برنامه ریزی برای کنکور و افزایش انگیزه برای کنکور نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *