دسته ها
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

علت عرق سوز شدن و روش های درمان و رفع آن

  • سحر هودانلویی
  • ۱ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

عارضه سوختگی، اتفاقی دردناک است که برای درمان باید از روش های بسیاری کمک بگیرید. در این بخش از مجله آرگا با ما همراه شوید، تا با روش های درمان خانگی عرق سوز شدن آشنا شوید.

برای درمان سوختگی و پایین آوردن دمای بدن می توان از روش های خانگی و ساده بسیاری کمک بگیرید، که در این مطلب به علل عرق سوز شدن و نحوه درمان این عارضه می پردازیم.

نشانه های بروز عرق سوز شدن

عرق سوز شدن چیست؟

در اصطلاح دیگر به عرق سوز شدن راش پوستی نیز می گوید. که معمول ترین و ناراحت کننده و دردناک ترین اتفاق پوست می باشد. این شرایط بیشتر تحت تاثیر آب و هوای مرطوب بروز پیدا می کند، و در صورت عدم عرق و باز شدن منافذ پوستی این عارضه صورت می گیرد. این اتفاق اغلب در بزرگ سالان و در بخش‌هایی از بدن که به یکدیگر برخورد و اصطکاک دارند، همانند زیر بازو ها و یا به درون ران ها اتفاق می‌افتد. همچنین می توان در کودکان به نواحی همچون گردن و لایه های پوستی به مانند آرنج، زیر بغل و ران اشاره کرد.

علت بروز راش گرمایی

این عارضه هنگام برود پیدا می‌کند که منافذ نتوانند عرق ها را از داخل بدن خارج کنند. این شرایط بیشتر در ماه‌های گرم سال و آب و هوای گرم و مرطوب، بعد از تمرینات ورزشی، و فعالیت های شدید رخ دهد. غده های مسدود شده عرق باعث می‌شود که این قطرات آب بالا تر از پوست برود. همان طور که می دانید عرق انسان دارای مقادیر بسیاری از نمک می باشد، که سبب حساسیت پوستی می شود. همچنین ممکن است در صورت بروز خارش های زیادی را با خود همراه داشته باشد.

آشنایی با عارضه عرق سوز شدن

معرفی روش های درمان عرق سوز شدن

در ادامه این مطلب با انواعی از روش های درمان ساده و آسان که کم هزینه و خانگی می باشد، برای عرق سوز شدن آشنا خواهید شد.

  • کمپرس آب سرد

ساده ترین روش درمان استفاده از چند تکه یخ و یا به اصطلاح کمپرس آب سرد می باشد. در این روش باید چند تکه یخ را بردارید و آن را با یک کیسه حمام تماما پوشش دهید، همچنین می توانید از کیسه سبزی و یا محافظ کمپرس استفاده کنید. آن را برای مدت ۵ دقیقه و هر  ۴ تا ۶ ساعت، به مدت ۲ الی ۳ روز بر روی پوست خود قرار دهید.

  • جوش شیرین

یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب سرد حل کنید، و یک پارچه را در محلول بیندازید به آب اضافی آن را بگیرید. برای مناطق مورد نظر به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه قرار دهید. همچنین می توانید برای کاهش خارش ها در طی ۴ الی ۵ روز و یا حداقل یک هفته از این برنامه استفاده کنید.

  • آلوئه ورا

مقدار کمی از برگ آلوئه ورا را بردارید و ژل مورد نظر را از آن خارج کنید و به مناطق آسیب دیده و عرق سوز شده خود بمالید. قابل ذکر است که قبل از شستن آن با آب سرد در مدت ۲۰ دقیقه به خوبی به آن مهلت دهید. بهتر می باشد این عمل را روزانه دو بار تکرار کنید تا نتیجه خوبی را به دست بیاورید.

تاثیر جو بر درمان عرق سوز شدن

  • جو

در این روش از درمان عرق سوز شدن باید یک فنجان پودر جو را با وان آب سرد اضافه کنید، حال باید آن را به هم بزنید تا رنگ سفید شیری به دست بیاید. برای ۲۰ دقیقه در وان بمانید و روزانه این فرایند را دو بار تکرار کنید. قابل به ذکر است که در نهایت راش های گرمایی از پوست بدن شما ناپدید شود.

  • پودر چوب صندل

در این روش مقداری گلاب و پودر چوب صندل را با یکدیگر ترکیب کنید و مخلوط به دست آمده را بر روی پوست قرار دهید. آن را به حال خود رها کنید تا به طور طبیعی خشک شود، و بعد با آب سرد شستشو دهید. این روش را دو بار در روز به مدت یک هفته تکرار کنید. قابل به ذکر است که این روش به پوست شما کمک می کند تا در طی فرآیند صاف و درخشان شود.

  • آرد

در این روش درمان باید دو تا سه قاشق غذاخوری آرد را با آب ترکیب کنید تا خمیر خوبی به دست آید. خمیر را بر روی مناطق مورد نظر قرار دهید و ۱۵ دقیقه به آن مهلت دهید، و سپس با آب سرد شستشو دهید. برنامه روزانه را به مدت یک هفته تکرار کنید تا در نهایت نتیجه خوبی به دست آورید.

  • خیار

در این روش درمان سوختگی باید خیار تازه ای را به تکه های نازک در آورید و سپس آن را در مخلوط آبلیمو و آب سرد خیس کنید آن ها را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی مخل عرق سوز شدن قرار دارد و در نهایت با آب سرد شستشو دهید. این عمل را باید در روز به چندین مرتبه انجام دهید، تا پوست به خوبی مرطوب شود و در نهایت روند بهبود و التیام را سرعت بخشد.

تاثیر برگ چریش در درمان عرق سوزی

  • برگ چریش

در این روش باید مشتی از برگ های چریش را به صورت خمیر در آورید. حال خمیر تهیه شده را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی پوست قرار دهید، و بعد از خشک شدن با آب بشویید. این روش را روزانه و به مدت یک هفته تکرار کنید، تا نتیجه خوبی به عمل آید.

  • پودر تالک

در این روش بهتر می باشد بعد از خارج شدن از حمام پودر تالک گیاهی بدون بو را بر روی پوست خود قرار دهید. این عمل را روزانه ۳ تا ۴ بار انجام دهید تا به مرور زمان خارش و سوختگی ها را از بین برود.

  • سیب زمینی خام

در این روش از بین بردن عرق سوز شدن باید سیب زمینی خام که یکی از بهترین درمان های خانگی می باشد، را انتخاب کنید. در این شرایط باید یک عدد سیب زمینی متوسط را بردارید و با و آن را  برش دهید و سپس بر روی پوست قرار دهید.

  • آرد نخود چی

در این روش باید یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی را با مقداری آب ترکیب کنید تا خمیر سفتی به دست آید. حال خمیر را بر روی پوست خود قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد از خشک شدن خمیر را از روی پوستتان با آب سرد شستشو دهید.

تاثیر دانه هندوانه در درمان عرق سوزی

  • هندوانه

در این روش ساده دانه ها را از هندوانه جدا کنید و سپس بعد از له کردن خمیر به دست آمده را بر روی محل مورد نظر قرار دهید، تا تسکین فوری را مزه کنید. همچنین می توانید یک لیوان آب هندوانه را مصرف کنید، تا فرایند التیام و بهبود را سرعت بخشد.

  • آب لیمو

در این روش درمان عرق سوز شدن باید آب لیمو را از لیمو تازه بگیرد و با مقدار کمی آب ترکیب کنید. یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید که اگر می خواهید آن را شیرین کنید. هر روز ۳ تا ۴ لیوان از این مخلوط را بنوشید، تا در نهایت نتیجه خوبی به دست بیاورید.

  • عسل

طبیعی است که عسل ماده دارای خاصیت ضد باکتری و آنتی اکسیدانی است، که فرایند التیام را به خوبی سرعت می بخشد. همچنین در صنعت لوازم آرایشی از عسل در محصولاتی همچون تهیه کرم ضد آفتاب استفاده می شود.

  • کافور

همچنین در درمان دیگری از سوختگی می توان کافور را با استفاده از گوشت کوب به خوبی پودر و خرد کنید. حال پودر را روی پوست خود قرار دهید، تا خارش و سوزش ها را کاهش دهد، و به افزایش گردش خون منجر می‌شود. همچنین می توانید روغن مارگوزا را به این پودر اضافه کنید تا حالت خمیری و چسبندگی ایجاد شود، سپس آن را بر روی سوختگی ها قرار دهید.

قابل به ذکر است که این روش تاثیر آرام بخش ایجاد می‌کند که به خنک کردن و از بین بردن احساس سوزش پوست شما کمک می‌کند.

تاثیر پاپایا در درمان عرق سوزی

  • پاپایا

در این روش درمان باید پاپایا را به خوبی پوست کنید کنید سپس بر روی پوست قرار دهید. حال ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را با آب سرد شستشو دهید.

  • نشاسته ذرت

در این روش درمان عرق سوز شدن باید مقدار مساوی از آرد ذرت و نشاسته ذرت را با آب ترکیب کنید، و خمیر به دست آمده را بر روی پوست خود قرار دهید. مدت ۳۰ دقیقه به آن مهلت دهید و سپس بعد از خشک شدن خمیر آن را با آب سرد شستشو دهید.

  • آلو

در این روش درمان بهتر می باشد که چند برگ درخت آلو را با مقدار مناسبی از جوش شیرین ترکیب کنید، تا خمیر نرمی تهیه شود. حال خمیر تهیه شده را برای مناطق آسیب دیده پوست خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه آن را با آب سرد شستشو دهید.

  • چایی نعناع

در این روش باید به برگ های نعناع را با آب اضافه کنید و آن را به خوبی بجوشانید. آن را به مدت ۳ دقیقه کنار بگذارید و بعد آن را صاف کنید. سپس بعد از این مراحل اگر می‌خواهید شیرین‌کننده ای به آن اضافه کنید. چای را به طور مرتب و در طی روز بنوشید تا در نهایت به خوبی سوختگی را از بین برود.

تاثیر روغن اسطوخودوس در درمان عرق سوزی

  • روغن اسطوخودوس

در این روش درمان ۵ قطره روغن اسطوخودوس را با آب ولرم ترکیب کنید. بهتر می باشد که از این آب برای حمام کردن استفاده کنید و با یک دستمال که به این روغن آغشته شده است بر روی مناطق سوخته شده قرار دهید. همچنین در روش دیگر می توان روغن اسطوخودوس را به صورت مستقیم بر روی مناطق راش شده ماساژ دهید.

  • برگ گزنه

در این مورد باید ۳ تا ۲ قاشق چای خوری گزنه خشک شده را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید و بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند. حالا یک فنجان چای را به مرتبه در طول روز مصرف کنید، در روش دیگر نیز می توان در طی روز و ۳ مرتبه آن را مصرف کنید و یا از فرم های کپسول کمک بگیرید.

نشانه هی بروز عرق سوزی در نوزادان

نکاتی که برای درمان عرق سوز شدن باید در نظر گرفت

  • حذف گرما و رطوبت

قابل به ذکر است، هنگامی که نوزاد شما دچار راش گرمایی می شود باید از منبع رطوبت و گرمای شدید دور نگه دارید. هدف از این رفتار شما خنک کردن پوست است.  شما می توانید آن را در سطوح پایین برای مدت کوتاهی نگهداری کنید، اما در فصل‌های گرم بهتر می باشد که پنکه را در اتاق نوزاد خود قرار دهید.

  • اجتناب از لباس تنگ و چسبان

به خاطر داشته باشید که پیشگیری همیشه بهتر از درمان می باشد. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا شدن به عرق سوزی باید از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان در فصل های گرما دوری کنید. همچنین شما می توانید در معرض گرمای خشک قرار بگیرد و یا ممکن باشد مرطوب شود. همه این ها ممکن است موجب و ابتلا به مشکلات پوستی در شما شود. پس بهتر است در این شرایط از لباس های نخی و آزاد که پوست را سبب تنفس می کند، استفاده کنید.

روش های پیشگیری از ابتلا به عرق سوز شدن

روش های پیشگیری از ابتلا

  1. هنگامی که هوای بیرون بیش از حد گرم می باشد بهتر است در یک اتاق مجهز به تهویه هوا بمانید.
  2. در این حالت خود را خراشنده چون ممکن است سبب عفونت شود.
  3. تهویه مناسبی در اتاق خود قرار دهید.
  4. در تابستان از لباس های راحت و پنبه ای که سبک هستند، استفاده کنید.
  5. در هنگام خواب و استراحت بهتر می باشد از لباس های نخی آزاد استفاده کنید.
  6. بعد از انجام کارهای روزانه بهتر است با آب سرد دوش بگیرید تا پوستتان همواره تمیز و پاکیزه باقی بماند.
  7. بهتر می باشه که پول به طور طبیعی یا خشک شود و کمتر از حوله استفاده کنید.
  8. مقادیر بسیاری از آب سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید توصیه ما به شما مصرف هویج خیار کاهو و چغندر است که به حفظ رطوبت بدن شما منجر می شود.
  9. در طی فصل تابستان بهتر است که از باترمیلک استفاده کنید.
  10. مصرف آب نارگیل به صورت ناشتا شکم خالی بسیار موثر است.
  11. از نور مستقیم خورشید به صورت جدی دوری کنید.
  12. برای نوزادان بهترین باشد تا پوشکشان به طور مرتب تعویض شود.
  13. منطقه های پوستی آسیب دیده بدن خود را به صورت مرتب خشک نگه دارید.
  14. از کرم تمیز کننده با کیفیت استفاده کنید.
  15. توصیه ما به شما این است که از استفاده زیاد روغن و کرم های ضد خارش بر روی پوست خودداری کنید زیرا ممکن است منافذ را دچار مسدودی کند. لوسیون ها در این رابطه، بهترین گزینه می باشد.
  16. از استفاده صابون های قوی در طول روزهای گرم دوری کنید.
  17. همچنین بهتر می باشد از استفاده لوازم آرایشی که بر پایه روغن هستند خودداری کنید.
  18. مصرف غذاهای تند و یا قهوه را کاهش دهید زیرا ممکن است وضعیت را بدتر کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *