دسته ها
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳

کاشت درخت پسته با سه روش متفاوت و شرایط ایده آل برای رشد و باردهی این درخت

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
  • ۰

کاشت درخت پسته که دارای فرآیندی اقتصادی نیز می باشد و در این مطلب سعی داریم شما را با چگونگی پرورش و نگهداری پسته آشنا نماییم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید که کاشت درخت پسته در واقع یک پروسه بسیار طولانی و بلند مدت است که نیاز زیرا این درخت در ۸ سالگی خود تازه شروع به میوه دادن می کند و پس از رسیدن به ۱۵ سالگی می توانید از میوه های آن برداشت نمایید به همین خاطر اگر فردی صبور هستید می توانید درخت پسته را در آب و هوایی گرم و خشک پرورش دهید.

آشنایی با چگونگی کاشت درخت پسته

همانطور که می دانید پرورش پسته بسیار با ارزش است زیرا پسته یکی از خوراکی های مورد علاقه اغلب مردم جهان به شمار می آید. نکته ی مهم در مورد مصرف پسته این است که خوردن بیش از حد آن باعث بیماری نمی شود و ضرری برای سلامتی انسان ندارد. همچنین بهتر است بدانید که پرورش این گیاه نیاز به فرآیند طولانی دارد و از زمانی که اقدام به کاشت پسته می کنید تا زمانی که بایستی اقدام به برداشت کنید بایستی حدود ۵ الی ۸ سال صبر کنید و با توجه به ارزش بالای پسته و توانایی صادراتی بالای آن می توان گفت که واقعا ارزش این مدت صبر کردن را نیز دارد.

آشنایی با نحوه کاشت درخت پسته

بهترین زمان برای کشت پسته:

توجه داشته باشید که بهترین زمان برای کاشت بسته به شرایط محیطی، رقم گیاه و شیوه تکثیر و قلمه زدن پسته دارد و به طور کلی از نظر محیطی شرایط کاشت بر اساس مواردی است که در ادامه بیان شده است:

توصیه می شود که در روز های آفتابی و یا در روز های یخبندان که باد شدیدی می وزد از کاشت نهال پسته خودداری نمایید.

توجه داشته باشید که بهترین زمان کاشت نهال پسته در مناطق گرم و معتدل فصل پاییز است که گیاه به خواب می رود.

اگر در منطقه ای سردسیر می خواهید نهال پسته را بکارید توصیه می شود که این کار را پس از سپری شدن یخبندان انجام دهید.

روش های پرورش پسته

روش های کاشت نهال پسته:

توجه داشته باشید که برای کاشت نهال بایستی زمینی را انتخاب نمایید که دارای خاک لوم باشد و حداقل عمق خاک سه متر باشد. به طور کلی کاشت درخت پسته از طریق دو روشی که در ادامه بیان کرده ایم انجام می شود:

روشت کاشت مستقیم:

بهتر است بدانید که برای کاشت درخت پسته بایستی در روش اول اغلب به طور مستقیم پسته را درون زمین می کارند و اگر آب بستر شور نباشد می توان آن را در زمین اصلی کشت نمود زیرا پسته در این روش رشد بیشتری خواهد داشت. برای انجام این روش بایستی در اوایل فروردین پسته ها را بشویید و در آب قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت درون آب باقی بماند و در طول این مدت بایستی مادام آب را عوض نمایید. پس از این مدت پسته ها از داخل آب خارج نمایید و بر روی پارچه ای نخی پهن کنید و آن را در یک اتاقی که دمای آن ۲۴ سانتی گراد است قرار دهید تا گیاه به راحت جوانه بزند. توجه داشته باشید که در طول این مدت بایستی رطوبت مورد نیاز پسته ها به طور کامل تامین شود و زمانی که جوانه ها به حدود نیم سانتی متری رسیدند آن را به زمین اصلی کشت منتقل نمایید. به این نکته دقت کنید که بایستی هنگام کاشت جوانه ها به سمت پایین باشند و پس از کاشت پسته بر روی بستر خاکی حاوی کود گاوی و کمی ماسه بریزید و اگر احتمال می دهید که پسته ها به خاطر وجود جانورانی مانند کلاغ و روباه در امان نیستند می توانید اطراف آن را با خار و یا وسایل یک بار مصرف بپوشانید.

روش های مختلف کاشت درخت پسته

روش کاشت گلدانی:

توجه داشته باشید که در روش دوم بایستی بذر پسته ها را داخل پلاستیک بکارید و پس از سبز شدن آن ها را به زمین اصلی منتقل نمایید. همچنین بهترین زمان برای کاشت بذر پسته در طول فصل تابستان است. بهتر است بدانید که این روش به صرفه جویی آب کمک فراوانی خواهد کرد. در این روش مختار هستید تا گلدان ها را به صورت آزاد در کنار یکدیگر قرار دهید و یا به صورت کرتی در بیاورید. توجه داشته باشید که باید پس از خیساندن بذر ها مورد نظر و ضدعفونی نمودن آن ها دو عدد بذر در عمق ۳ الی ۲ اسنتی متری خاک قرار دهید و سپس روی آن را با ترکیب ماسه یا خاک اره بپوشانید.

برداشت پسته:

بهتر است بدانید که برای برداشت پسته دو روش دستی و ماشینی وجود دارد که در برداشت ماشینی اغلب هزینه ها برداشت کمتر خواهد بود و انجام آن با سرعت عمل بالایی انجام خواهد شد. توجه داشته باشید که برای برداشت پسته بایستی به نکاتی مانند تغییر رنگ پوست رویی میوه پسته از سبز به گلی و آسان جدا شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد پوست رویی از پوست استخوانی توجه داشته باشید.

چگونگی برداشت میوه های پسته

شرایط مورد نیاز برای کاشت پسته:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایط و اصولی دارند که بایستی شما آن ها فراهم کنید و به همین منظور در ادامه سعی داریم تا به بیان برخی از شرایط لازم برای کاشت درخت پسته بپردازیم:

آبیاری:

توجه داشته باشید که گیاه پسته با مناطقی که دارای آب فراوان نیستند نیز به راحتی سازگار خواهد بود و نیازی نیست که شما آبیاری را به صورت روزانه و یا حتی هفتگی انجام دهید. توجه داشته باشید که بایستی در فاصله دو آبیاری خاک بستر به طور کامل خشک شده باشد. در ماه هایی از سال که بارندگی وجود دارد نیازی به آبیاری گیاه نیست و تنها در فصولی که حجم بارندگی کم است بایستی گیاه خود را آبیاری نمایید. به طور کلی بهترین حالت برای آبیاری گیاه پسته یک هفته در میان است و توصیه می شود که در این روند مراقب زرد شدن برگ های درخت باشید زیرا علل این اتفاق رطوبت و آب فراوان است.

آبیاری منظم گیاه پسته

دما و رطوبت:

بهتر است بدانید که درخت پسته برای اینکه بتواند به خوبی رشد کند نیاز به تابستان های گرم و خشک و زمستان های نسبتا سرد دارد و توجه داشته باشید که رطوبت بالا برای رشد این گیاه چندان مناسب نخواهد بود و منجر به شیوع بیماری های قارچی در گیاه خواهد شد. گیاه پسته قادر است تا گرمای ۴۵ درجه سانتی گراد و منفی ۲۰ درجه سانتی گراد را به خوبی تحمل نماید اما بهتر است بدانید که در برابر سرمای بهار بسیار حساس خواهد بود و به تدریج با نابودی گل ها و میوه های تازه رشد کرده مواجه خواهد شد.

کوددهی:

توجه داشته باشید که بهترین زمان برای کوددهی گیاه پسته فصل بهار است زیرا در این زمان گیاه از سرما و خطر برگشتن آن به دور خواهد بود. توجه داشته باشید که انجام کوددهی به شکوفایی و رشد بهتر گیاه کمک شایانی خواهد کرد زیرا دارای مقدار زیادی مواد معدنی و ارگانیک،فسفر،پتاس کلسیم و آهن می باشد و توصیه می شود که به ازای هر ۲ سانتی متر که درختان قطر دارند نصف فنجام کود داخل آن بریزید.

استفاده از کود مرغوب برای گیاه پسته

نور:

بهتر است بدانید که بهترین فضا برای کاشت درخت پسته مکانی است که نور خورشید به طور مستقیم به آن بتابد و مدت زمان کمتری در معرض سایه قرار بگیرد. به طور کلی با قرار گرفتن گیاه در نور آفتاب به تدریج با رشد و شکوفایی بهتر پسته ها مواجه خواهید شد.

خاک:

توجه داشته باشید که خاک به عنوان بستر رشد و نمو درختان از دسته مهم ترین فاکتور ها برای پرورش محسوب می شود. توصیه می شود که پیش از انتخاب خاک مناسب برای کاشت درخت پسته ابتدا شرایط محیطی را بسنجید. به طور کلی بهترین خاک برای بستر پسته خاک لومی شنی به همراه پیت ماس است تا گیاه بتواند بهترین رشد خود را انجام دهد.

استفاده از خاک غنی برای کاشت درخت پسته

آفات و بیماری های درخت پسته:

به طور کلی وجود آفات و بیماری ها در مزارع پسته باعث کاهش سرعت رشد و رویش گیاه خواهد شد و از دسته آفاتی که ممکن است پسته از آن در امان نباشد می توان به پروانه پوست خوار پسته،انواع شپشک ها،انواع کنه ها و پروانه های برگ خوار پسته اشاره نمود. توصیه می شود که برای مبارزه با این آفات از روش ها مبارزه بیولوژیک و شیمیایی استفاده نمایید.

همچنین از دسته بیماری هایی که ممکن است به گیاه پسته صدمه برساند می توان به بیماری پوسیدگی طوقه و ریشه پسته، خشکیدگی شاخه ها و سرشاخه ها، نماتدها و پژمردگی های گل اشاره نمود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *