دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

آشنایی با معایب رانا و آنچه باید قبل از خرید این خودرو بدانید

  • شیوا فهیمی
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
  • ۰

با توجه به اپیدمی شدن کپی برداری یا شبیه سازی میان خودروسازان داخلی محصولاتی تولید می شوند که اصالت مشخصی نداشته و با معایبی نیز همراه هستند. یکی از این محصولات داخلی خودروی رانا می باشد که بر اساس پلتفرم ۲۰۶ صندوق دار طراحی و تولید شده است. رانا علاوه بر مزایای متعددش دارای معایبی نیز می باشد که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.

شرکتهای خودروساز داخلی با اعمال تغییراتی در محصولات داخلی یا ترکیب چند خودرو داخلی محصول جدیدی تولید می کنند که علاوه بر نداشتن اصالت مشخص، عیوبی هم دارند. در این میان خودروی رانا که یکی از محصولات ایرانیزه شرکت ایران خودرو می باشد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دارای عیب هایی می باشد که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد.

شناخت معایب خودروی رانا

مزایا و معایب محصول ایران خودرو

رانا یکی از سدانهای خانوادگی شرکت ایران خودرو می باشد که از سال ۹۱ روی خط تولید قرار گرفت. این خودرو ابتدا قرار بود با نام پیکان جدید ساخته شود و بنا به دلایلی این طرح کنار گذاشته شد و پس از مدتی از خروج نسخه های پژو ۲۰۶ صندوقدار ، ایران خودرو تصمیم گرفت دوباره طرح تولید رانا را به اجرا درآورد اما این دفعه جایگزین نسخه اقتصادی پژو ۲۰۶ صندوقدار شد نه جایگزین پیکان. این خودرو در دو مدل EL  و XL روی خط تولید قرار گرفت. اما مدل EL بنا به دلایلی مانند امکانات بسیار کم و فروش محدود به تدریج از برنامه تولید خارج شد و در حال حاضر نسخه LX رانا توسط ایران خودرو تولید می شود. این سدان خانوادگی با توجه به رنج قیمتی خود علاوه بر مزایای متعدد مانند طراحی و امکانات قابل قبول دارای معایب متعددی نیز می باشد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

فضای کابین رانا کم است

ایراد فنی

تحریم ها در سال ۹۰ و ۹۱ صنعت خودروسازی را بسیار تحت تاثیر قرار داد و موجب شد قطعات نامرغوب در خودرو ها استفاده شود که تاوان آن را مشتریان ایرانی پرداختند. در این سالها با به تعلق افتادن فعالیت پژو ایران خودرو به استفاده از قالبها و قطعات چینی یا هندی روی آورد تا محصولاتش را کامل کند به این ترتیب از سال ۹۱ به بعد پژوهای ارائه شده به بازار با نسخه های قبلی تفاوت زیادی داشتند.

عیوب رانا و آشنایی با آن

در حال حاضر قطعات استفاده شده در رانا با پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و پژو ۲۰۷ مشابه هستند. و به این دلیل ایرادهای فنی یکسانی نیز دارند. از جمله نواقص و معایب فنی رانا می توان به دید عقب نه چندان قابل قبول، ضعف سیستم سنسور اکسیژن، ایرادات برقی، آب بندی نشدن چراغ های جلو و سپر ضعیف اشاره کرد. بعضی نمونه های خودرو رانا مشکلات عمده تر داشته که رفع  آن ها، بر عهده مشتری بوده است.

کابین با فضای کم و خسته کننده

از دیگر معایب رانا می توان به فضای کم و کسل کننده کابین آن اشاره کرد. با توجه به اینکه رانا سومین خودرو بهبود یافته بر پایه پلتفرم پژو ۲۰۶ است اما همچنان مانند نسل های قبلی کابین آن فضای کمی دارد و این مقدار فضای کم برای سرنشینان عقب ملموس تر است. چنانچه خانواده ای متشکل از چهار فرد بزرگسال یا بیشتر دارید رانا برای مسافرتهای طولانی گزینه مناسبی نیست. از عیبهای دیگر این خودرو فضای صندوق عقب است که در پژو ۲۰۶ صندوقدار حجمی برابر با ۴۵۰ لیتر داشته اما در رانا به ۴۰۰ لیتر رسیده است. به این ترتیب هم فضای کابین و هم فضای صندوق عقب کمتری با این خودرو خواهید داشت.

داشبورد رانا کیفیت کمی دارد

علاوه بر این موارد فضای کابین رانا اندکی خسته کننده است. همانطور که قبلا اشاره شد رانا نسخه مقرون به صرفه پژو ۲۰۶ صندوقدار است در سالهای گذشته کیفیت کابین پژو ۲۰۶ صندوقدار کاهش یافته و زیبایی داشبورد آن نیز کمتر شده است. با توجه به این که رانا نسخه ارزانتر پژو ۲۰۶ است به این ترتیب کابین آن کیفیت پایین تری داشته و تمام فضای خودرو را پلاستیک خشک و مشکی رنگ فرا گرفته که ان را خسته کننده می سازد. در ضمن به دلیل کیفیت پایین پلاستیک خشک و تیره رنگ ممکن است در معرض تابش شدید آفتاب یا حرارت زیاد با ترک خوردگی یا شکستگی همراه شود.

معایب خودرو رانا

صندلی های عقب خودرو رانا فضای محدودی دارند

فضای کم صندوق عقب رانا

صندوق عقب خودرو رانا

سیستم تعلیق خشک

هرچند ایران خودرو سیستم تعلیق پژو ۲۰۶ صندوقدار را مورد بازبینی قرار داده اما باز هم در حین حرکت سرنشینان را با کوبش های زیاد آزار می دهد. خودرو رانا هم که سیستم تعلیقی مشابه با ۲۰۶ صندوقدار دارد از این قاعده مستثنی نمی باشد. یک سیستم تعلیق خشک که با عبور از هر دست انداز قسمت عمده ای از ضربه را به کابین وارد سازد به نظر اصلا مناسب یک سدان خانوادگی نخواهد بود.

خودرو رانا بر پایه پلتفرم پژو 206صندوقدار

ضعف بازار دست دوم

رانا از همان روزهای اول عرضه خود به بازار چندان مورد استقبال خریداران ایرانی قرار نگرفت. مشتریان لازم نمی دانستند فقط برای سه میلیون تومان، نسخه اقتصادی پژو ۲۰۶ صندوقدار را بخرند آن ها گزینه هایی مانند پژو ۲۰۶ صندوقدار V8 را که در بازه قیمتی زیر ۴۰ میلیون قرار داشت جزو انتخاب خودرو صفر کیلومتر خود قرار می دادند. اما افرادی که برند خودرو برایشان اهمیتی نداشت یا آپشن خاص مدنظر نداشتند به انتخاب رانا می پرداختند.

عیبهای رانا

باتوجه به این که ظاهر رانا بسیار زیباتر از پژو ۲۰۶ صندوقدار طراحی شده است اما بازهم جذب مشتری چندانی نداشت. و این موارد موجب شد در سال های اخیر تولید رانا افت پیدا کند. روزگاری اختلاف قیمت رانا با پژو ۲۰۶ صندوقدار سه میلیون تومان بود و اکنون به حدود ۱۰-۱۵ میلیون تومان(نمونه صفرکیلومتر) رسیده است. بازار دست دوم ضعیف رانا نیز سبب شده نمونه کارکرده این خودرو از لحاظ قیمت با پژو ۲۰۶ تیپ ۲به رقابت بپردازد. و این امر مالکان خودور رانا را هنگام فروش با ضرر و زیان مواجه خواهد کرد. با این همه قیمت ارزانتر رانا نسبت به همرده ای هایش می تواند آن را در لیست انتخاب خریداران در بازار خودروهای دست دوم قرار دهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *