دسته ها
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

خواص متفاوت گیاه فرنجمشک و کاربردهای دارویی این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
  • ۰

بهتر است بدانید که فرنجمششک داز دسته گیاهان یک سساله محسوب می شود که دارای خاصیت های فراوانی است و به همین منظور اغلب افراد به مصرف آن می پردازند و در این مقاله سعی داریم تا به بیان خواص فرنجمشک و نحوه مصرف آن بپردازیم با ما همراه باشید.

بهتر است بدانید که فرنجمشک گیاهی دارویی از دسته گیاهان تیره نعناعیان محسوب می شود که در اغلب نواحی معتدل آسیا و اروپا رشد می کند و با نام های مختلفی اعم از افرنجمشک، پلنگمشک، برنجمشک و حبق الصعتری نیز شناخته می شود و توسط اغلب افراد مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با خواص فرنجمشک

توجه داشته باشید که این گیاه از دسته گیاهان بومی اروپا است که البته امروزه در اغلب نقاط جهان مورد کشت قرار می گیرد. فرنجمشک یک گیاه چند ساله است که دارای ساقه ای خمیده، چندگوش، کرک دار و منشعب است و معمولا ارتفاع آن به ۳۰ الی ۱۲۰ سانتی متر خواهد رسید. برگ های این گیاه بیضی شکل و دندانه دار هستند و همچنین دارای ریشه ای کوچک و استوانه ای شکل می باشد. فرنجمشک دارای گل هایی سبز رنگ می باشد که به ترتیب تعداد ۶ الی ۱۲ تایی در کناره برگ ها شکل گرفته اند.

آشنایی با خواص فرنجمشک

میوه های این گیاه به شکل فندق و قهوه ای رنگ می باشند. فرنجمشک هنگام گلدهی دارای بویی مانند لیمو است به طوری که اگر انگشت خود را بر روی برگ های گیاه بکشید  احساس نوعی مزه ترش و شیرین به شما دست خواهد داد. توجه داشته باشید که محل رویش و پرورش این گیاه در ایران در جنگل های گلستان،گنبد،دره هزار نزدیک آمل،تنکابن،باختران و لرستان انجام می شود و البته شما می توانید تعداد معدودی از این گیاه را نیز در اطراف تهران نیز مشاهده نمایید.

اشکال موجود فرنجمشک در بازار:

توجه داشته باشید که فرنجمشک به صورت خشک شده و فله ای در بازار موجود است که شما می توانید آن را تهیه نمایید. پماد هایی که تولید اروپا هستند نیز برای درمان سرماخوردگی و زخم های تب خال مناسب هستند زیرا سرشار از فرنجمشک می باشند. اغلب بیماران ادعا دارند که این پماد موثر از داروهای تجویزی برای کاهش درد است و پزشکان نیز این ادعا را تایید خواهند کرد.

روش های مختلف مصرف گیاه فرنجمشک

خواص گیاه فرنجمشک:

توجه داشته باشید که این گیاه در طب پزشکی به عنوان بادشکن، تقویت کننده معده، ضد تشنج و برای افزایش میزان ترشحات صفرا تجویز می شود.

دانه های فرنجمشک در طب سنتی به عنوان یک محرک قوی برای افزایش میل جنسی کاربرد دارد.

از دیگر خواص فرنجمشک می توان به رفع سرگیجه، رفع حالت قی زنان و بی خوابی اشاره کرد.

همچنین قادر به برطرف کردن علائم سندروم ناشی از قاعدگی مثل حساسیت، تحریک پذیری عصبی و یا حساسیت لمس سینه خواهد بود.

اگر برگ تازه گیاه را به صورت کوبیده بر روی محل نیش زنبور قرار دهید درد آن را تسکین خواهد داد.

گیاه فرنجمشک قادر است تا گرفتگی های ناشی از قائدگی را نیز کاهش دهد.

می توانید از این گیاه به عنوان یک مسکن و ضداگزمای پوستی که ناشی از استرس به وجود می آید را کاهش دهید.

استفاده از فرنجمشک باعث خوشبو شدن دهان و استحکام بیشتر لثه و دندان ها خواهد شد.

توجه داشته باشید که از این گیاه می توانید برای تسکین،رفع درد و ناراحتی های ناشی از گوارش شامل گاز و باد معده استفاده نمایید.

ضماد این گیاه برای رفع سردرد در افراد سرد مزاج بسیار مناسب خواهد بود و همچنین به درمان اختلال تیروئید نیز کمک شایانی خواهد کرد.

خواص بسیار زیاد گیاه فرنجمشک

بهتر است بدانید که این گیاه می تواند درد مفاصل را برطرف نماید و اسپاسم های عضلانی را تسکین بدهد.

به طور کلی گیاه فرنجمشک تنش های عصبی و اضطراب و حتی سردرد های عصبی را نیز کاهش خواهد داد.

فرنجمشک قادر است تا آرتریت و آلرژی هایی مانند تب یونجه را نیز معالجه نماید.

بهتر است بدانید که در طب پزشکی چین از این گیاه برای درمان تومور،سرطان های کبد،مثانه و پروتستات استفاده می شود.

این گیاه دارای خاصیت خواب آوری است و همچنین می تواند فشارخون را نیز تنظیم نماید.

توجه داشته باشید که می توانید از گیاه فرنجمشک برای رفع گلودرد و سرفه نیز استفاده نمایید.

بهتر است بدانید که فرآورده های تهیه شده از فرنجمشک از برگ های آن فراهم می شود. روغن های تهیه شده از برگ های فرنجمشک دارای عنصر شیمیایی به نام ترین هستند که دارای خواص تکسین دهندگی و ضد ویروسی می باشند.

همچنین این گیاه دارای ترکیباتی دیگری شامل تانین می باشد که سرشار از خواص و اثرات مثبت است. همچنین این ماده دارای یوگنول است که باعث کرخ شدن اسپاسم عضلات و بافت ها خواهد شد و باکتری ها را نیز از بین خواهد برد.

خواص فرنجمشک برای سلامتی

موارد مصرف گیاه فرنجمشک:

به طور کلی هنگام مصرف هر نوع فرآورده گیاهی لازم است تا نکاتی را رعایت نمایید و درباره هر نوع دارویی و میزان مصرفی آن با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

توصیه می شود که از گیاه فرنجمشک برای درمان اختلالات خواب و یا کاهش ناراحتی های معده،نفخ و یا باد معده می توانید بهره بگیرید.

تهیه چای با استفاده از ۵.۱ الی ۵.۴ گرم گیاه فرنجمشک و توصیه می شود مصرف آن را در طول روز چندین مرتبه تکرار نمایید. بهتر است بدانید که چای فرنجمشک برای کاهش میزان فشارخون بسیار مناسب است و خاصیت ضدباکتریایی دارد که می تواند تب را پایین بیاورد و همچنین خستگی را برطرف نماید.

توجه داشته باشید که برای درمان التهاب های ناشی از سرماخوردگی یا الهتاب ناشی از تب خال بایستی ۲ الی ۴ قاشق برگ خشک ده فرنجمشک را درون یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا به صورت کامل خیس بخورد. سپس پنبه ای را آغشته به آن کنید و بر روی محل التهاب قرار دهید و برای نتیجه گیری توصیه می شود که آن را در طول روز مادام تکرار نمایید.

توجه داشته باشید که برای رفع افسردگی می توانید یک قاشق غذاخوری بهارنارنج،یک قاشق مرباخوری تخم فرنجمشک و یک قاشق غذاخوری را با یکدیگر ترکیب نمایید و سپس میل کنید.

آشنایی با دستورالعمل مصرف چایی فرنجمشک

عوارض ناشی از مصرف فرنجمشک:

همانطور که می دانید داروهای گیاهی برای بدن هیچ عوارض ندارند البته اگر به اندازه و درست مصرف شوند و افرادی که بیش از اندازه به مصرف این گیاه بپردازند با عوارض جدی آن روبه رو خواهند شد که در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم:

  • ایجاد سردرد و سرگیجه در افراد
  • افزایش میزان دمای بدن
  • بروز واکنش های آلرژیک
  • مواجه شدن با درد معده
  • بروز حالت تهوع و استفراغ
  • ایجاد ناراحتی های پوستی
  • داشتن ادرار دردناک

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *