این روستا واقع در دهستان برغان شهر ساوجبلاغ که همجوار با توابع روستای کردان در استان البرز قرار گرفته است. که آب و هوای بی نظیر و دلپذیری هم در فصل سرما و هم در فصل گرما دارد که به دلیل بارندگی و چشمه های پر است که در اطراف این روستا رودخانه هایی پرآبی وجود دارد. علت نامگذاری این روستا هم به دلیل داشتن آب فراوان و جاری بوده که آو به معنای آب و غشت به معنای فراوان و انباشته بودن است. که در این مطلب برای شما درباره این روستا بیشتر توضیح خواهیم داد با مجله آرگا همراه باشید.
درباره روستای آغشت
Aqasht تلفظ صحیح این کلمه می باشد که این روستا به دژ آغشت معروف شده است بنایی ساختمانی که ویلایی بوده و متعلق به آقای اسدی لاری ساکن تهران می باشد. ایشان یکی از خیرخواهان و نیکوکاران است که با بهره گیری از ایده و علم خود حدود ۱۰ سالی می باشد اقدام به ساخت این بنای فوق العاده کرده است. بیرون ساختمان تجلی از آفرینش و هنر دارد که شبیه ساختمان های اروپایی می باشد که واقعا جذاب و زیباست ولی داخل ساختمان هنوز کامل نشده است.
جمعیت این روستا به ۸۰۰ نفر می رسد که فاصله آن تا مرکز دهستان حدود دوازده کیلومتر می باشد و جزو یکی از جاذبه های دیدنی در تهران محسوب می شود. در زمان رفتن به روستا از سمت اتوبان کرج / قزوین تابلوی کردان را که مشاهده کردید به طرف راسته رفته و به سمت برغان راه را ادامه دهید. برای گرفتن سوغاتی های ناب و خوشمزه این روستا عسل طبیعی و آلوی مرغوب و لبنیات و توت را فراموش نکنید که واقعا لذیذ و خوشمزه هستند.
تاریخچه این روستای زیبا
براساس گفته ها و تحقیقات تاریخچه این روستا به قبل از اسلام برمی گردد که قدمتی دیرینه دارد و به طور تقریبی می توان گفت به هزاران سال قبل برمی گردد. یکی از علت هایی که در این روستا ساکن می باشند آب فراوان این منطقه می باشد که جمعیت روستایی آغشت در سال ۱۳۳۰ شمسی بالغ بر ۳۰۰ نفر بوده اند. لهجه ی این مردم خوب شبیه به افراد طالقانی و مازندرانی می باشد.
اکوسیستم و آب و هوای این منطقه
پوشش گیاهی این روستا با دارا بودن آب فراوان و خاک حاصل خیز و غنی از گونه های گیاهی با محصولات زراعی خوبی می باشد. با داشتن محصولات باغ ها در میدان اصلی این روستا به فروش می رسد. وجود آب و هوای خوب و مناسب این روستا در فصل گرما جزو روستاهای ییلاقی محسوب می شود که کمترین مقدار گرمای حرارتی آن ۹ درجه سانتی گراد و سردترین زمان سال به ۴۲ درجه می رسد.
ماه گرم روستای زیبا و کم نظیر آغشت تیر ماه است که درجه حرارت به ۱۱ درجه دما می رسد و جز آن دسته از هوای دلچسب و خارق العاده می باشد. با آب و هوای معتدل و مدیترانه ای در این مکان مهاجرانی از تهران و کرج به این روستا در فصل گرما پناه می برند.
امکانات روستا
در این روستا آب آشامیدنی از چشمه ای در ۱۷ کیلومتری قرار دارد که گرفته می شود و گازکشی این مکان دارای گاز شهری می باشد. وجود گرمابه ای قدیمی که مربوط به دهه ۴۰ شمسی می باشد و تا سال ۷۰ کار می کرده و دیواره این گرمابه به شکل زیبایی آراسته شده همچنین با داشتن ۲ مسجد جامع و ابوالفضلی در پس کوچه های این روستای می باشد، که دارای خانه بهداشتی است. دوران تحصیلی دانش آموزان تا دبستان ابتدایی وجود دارد که برای ادامه تحصیل باید یا به شهرهای اطراف بروند و یا قید درس را بزنند.
مراسمات این روستا
مراسمی جالب در روستای آغشت وجود دارد که به نام مراسم ریش سپیدان نام گذاری شده و به شکلی که در روز های ۲ و ۳ فروردین بزرگان و ریش سفیدان این روستا به همراه اهالی و جوانان در کوچه های روستا راه می افتند و با همه اهالی حال و احوال پرسی می کنند. در همین حین که تبریک سال نو را به هم می گویند به دیدن خانواده هایی می روند که داغ دیده اند یا عزیز تازه از دست داده ای داده اند. با این کار مردم اهالی روستا با هم دوستانه تر و صمیمی تر خواهند شد و در آخر مراسم همه اهالی به گرد هم می آیند و درباره مسائل شورای و وضعیت روستا با هم به گفت و گو می پردازند.
همچنین در ۴ شنبه سوری مراسم ملاقه زنی و آتش بازی و در تهیه ی آش یا حلیم دور هم اهالی روستا مشغول می باشند. سپس در روز ۱۳ فروردین که به نام سیزده بدر می شناسید مراسم انس با طبیعت برخی از مردم روستای آغشت کیسه های زباله ای را برداشته و به دنبال جمع آوری زباله ها هستند و به جای آن بذر گل و گیاه می کارند و به پیشواز گردشگران و مسافران نوروزی می روند.
اگر به گردش در روستاهای زیبای ایران علاقه مندید پیشنهاد می کنید مقالات ما درباره دو روستای درک و روستای مازیچال را نیز مشاهده نمایید.
منبع : آرگا