در این مطلب بیوگرافی علی نصیریان را می خوانید. وی متولد ۱۵ بهمن ۱۳۱۳ در تهران و بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است که در زمینه کارگردانی سینما و نویسندگی نیز فعالیت کرده است. او همچنین در سال ۱۳۸۰ به عنوان چهره ماندگار کشورمان در رشته تئاتر و سینما معرفی شده و نشان درجه یک هنری را دریافت کرد.
بیوگرافی علی نصیریان به همراه تصاویر شخصی
علی نصیریان بازیگر ۸۴ ساله ایرانی است که در میدان شاهپور کوچه مهدی خان به دنیا آمده است. علاقه به هنر نمایش از کودکی و با تماشای تعزیه در وی شکل گرفت، ضمن اینکه در آن زمان گرایش زیادی به پرده خوانی، معرکه گیری، خیمه شب بازی، نقالی و نمایش های تخت حوضی داشت.
نصیریان در سال ۱۳۲۶ در دبیرستان پیرنیا واقع در چهار راه گمرک ثبت نام کرد که در آنجا با مهدی فتحی، اسماعیل داور فر و جمشید لایق همکلاسی بود و سه سال بعد یعنی در سال ۱۳۲۹ همزمان با دروس دبیرستان در کلاس های جامع باربد واقع در خیابان لاله زار که توسط اسماعیل مهرتاش در سال ۱۳۰۵ راه اندازی شده و شامل دروس ادبیات، تئاتر و موسیقی بود، شرکت می کرد.
او در سال ۱۳۳۰ و بعد از خواندن کتاب هنر تئاتر (اولین کتاب آموزشی تئاتر در ایران)، تصمیمش برای بازیگری جدی تر شد، ضمن اینکه در کلاس های تئاتر سعدی که زیر نظر همسر عبدالحسین نوشین اداره می شد، شرکت می کرد.
بعد از کودتای ۲۸ مرداد که طی این حادثه تئاتر سعدی نیز در آتش سوخت، نصیریان در هنرستان هنرپیشگی (تنها مدرسه تئاتر ایران در آن زمان) حضور یافت و بعد از شرکت در آزمون های ورودی و گرفتن نمره قبولی وارد دوره سه ساله این هنرستان شد؛ این هنرستان در سال ۱۳۱۸ تاسیس شده بود و در زمینه بازیگری مدرک می داد. فهیمه راستگار، رفعت هاشمی، حسین کسبیان و بیژن مفید از جمله هم دوره ای های نصیریان در این هنرستان بودند.
در بیوگرافی علی نصیریان آمده است، وی بعد از آشنایی با شاهین سرکیسیان توسط فهیمه راستکار زندگی هنری اش وارد مرحله جدیدی شد و در واقع آشنایی با وی نقطه عطفی در زندگی هنری اش محسوب می شود. سیستم استانیسلاوسکی در آن دوران برای اولین بار توسط سرکیسیان مطرح شد.
نصیریان نویسندگی را در کنار بازیگری حرفه ای و از دهه ۱۳۳۰ آغاز کرد. وی در آن زمان از اعضای نخست گروه هنر ملی بود. جالب است بدانید که نمایشنامه های وی و آثار بزرگانی چون بهرام بیضایی، غلامحسین ساعدی، اکبر رادی، اسماعیل خلج و چندنمایشنامه نویس دیگر جزو آثار برجسته نمایشنامه نویسی در زبان فارسی هستند.
نصیریان اولین جایزه مسابقه نمایشنامه نویسی برای نمایش «بلبل سرگشته» را در سال ۱۳۳۵ دریافت نمود و با تاسیس اداره هنر های نمایشی و تلویزیون در سال ۱۳۳۶، استخدام آنجا شد.
نصیریان به همراه عزت الله انتظامی، جعفر والی، عباس جوانمرد و رکن الدین خسروی گروه تئاتر مردم را تشکیل دادند و نمایشنامه هایی را برای تلویزیون اجرا کردند، همچنین وی با افتتاح تماشاخانه سنگلج در سال ۱۳۴۴ به همراه گروهش فعالیت و اجرای تئاتر را در آنجا شروع کرد.
فیلم گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی، اولین فیلم سینمایی است که علی نصیریان در آن به ایفای نقش پرداخت و بعد از آن بازی در آثار شاخصی چون کفش های میرزا نوروز، آقای هالو، پستچی، ناخدا خورشید، شیر سنگی، هزاردستان، سال های خاکستر، بوی پیراهن یوسف، میوه ممنوعه و شهرزاد را تجربه کرده است.
ازدواج علی نصیریان
علی نصیریان در سال ۱۳۳۷ با فاطمه بیات ازدواج کرد. این آشنایی از طریق معرفی یکی از اقوام دور صورت گرفته بود و حاصل این ازدواج سه پسر به نام های برمک، باربد و بابک است. همسر نصیریان در بهمن ۱۳۹۷ درگذشت.
افتخارات علی نصیریان در بازیگری
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم مسخره باز از جشنواره فجر و در سال ۱۳۹۷
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم سال های خاکستر از جشنواره فجر در سال ۱۳۶۷
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم شیر سنگی از جشنواره فجر و در سال ۱۳۶۵
اکنون بعد از آشنایی با بیوگرافی علی نصیریان بازیگر فرهیخته و توانمند کشورمان می توانید عکس های گردآوری شده وی برای این مطلب را مشاهده کنید.
عکس علی نصیریان
فرهاد اصلانی، نوید محمدزاده و مهران مدیری در کنار استاد نصیریان عکس هنرمند پیشکسوت و توانای ایرانی
علی نصیریان در نقش شاه قاجار
عکس علی نصیریان
هنرنمایی علی نصیریان در سریال شهرزاد
عکس جدید علی نصیریان
مهران مدیری در کنار استاد علی نصیریان
عکسی از هنرپیشه مطرح کشورمان
جمشید مشایخی و علی نصیریان
عکس و بیوگرافی علی نصیریان
عکس علی نصیریان بازیگر مشهور تلویزیون و سینما
محمد علی کشاورز و علی نصیریان
عکس مراسم تقدیر از علی نصیریان
امیدواریم از مطالعه بیوگرافی علی نصیریان لذت برده باشید. در صورت تمایل برای مشاهده جدیدترین تصاویر و اخبار پیرامون هنرمندان ایرانی و خارجی مشهور می توانید به قسمت عکس بازیگران مراجعه کنید.
منبع : آرگا