در این مقاله با روش هوا گیری شوفاژ، آشنا خواهید شد. چنانچه شوفاژ منزل یا ساختمان شما گرمایش مطلوبی ندارد یک راهکار اصلی برای حل این مشکل هوا گیری آن می باشد. با انجام هواگیری، آب گرم جایگزین هوای درون شوفاژ، شده و بازده گرمادهی آن بالا می رود. روش هوا گیری شوفاژ، بسیار آسان بوده به نحوی که خودتان نیز قادر به انجام این کار خواهید بود.
هواگیری شوفاژ؛ چگونه؟
یکی از وسایل گرمایشی در منازل، ساختمان های تجاری و مسکونی شوفاژها می باشند. با توجه به این که چنین وسایل گرمازایی در تابستان یا بهار زیاد به کار نمی آیند برای استفاده مجدد در طول فصل سرما باید هوا گیری شده تا به صورت بهینه عمل کنند و چنانچه به موقع و صحیح عمل هوا گیری صورت نگیرد سبب کاهش راندمان گرمایشی شوفاژ خواهد شد. لازم است بدانید که سیستم های شوفاژ به دو صورت مدار باز(موتورخانه ای) و مداربسته(پکیج دیواری) هستند. اگر سیستم گرمایش موتورخانه ای باشد یک ساعت بعد از خاموش کردن این سیستم گرمایشی به کار هوا گیری شوفاژها بپردازید و چنانچه سیستم مدار باز باشد ابتدا پمپ سیرکولیشن را خاموش نموده چند دقیقه صبر کنید سپس عمل هوا گیری رادیاتورها را انجام دهید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با مراحل هوا گیری شوفاژ، آشنا شوید.
۱- بررسی شوفاژ
بعد از مدتی که شوفاژ را روشن کردید اگر متوجه شدید که دمای سرد تا نیمه گرمی دارد باید به هواگیری آن بپردازید. در این چنین حالتی داخل شوفاژ هوای سرد جریان داشته که برای خارج نمودن ان، به هواگیری شوفاژ، نیاز است.
۲- خاموش کردن شوفاژ
قبل از هواگیری، شوفاژ را خاموش کنید تا دست شما نسوزد و همچنین اگر شوفاژ گرم باشد هوای بیشتری را به درون خود راه می دهد. بنابراین شوفاژ را خاموش کنید و صبر کنید تا کاملا خنک شود سپس به هوا گیری آن اقدام نمایید.
۳- بازنمودن شیر خروجی شوفاژ
جهت شروع هواگیری ابتدا شیرهای ورودی و خروجی آن را باز کنید. برای این کار به آچار مخصوصی نیاز دارید تا با ان پیچ خروجی را باز کنید. البته بعضی شوفاژهای جدید پیچ دستی دارند که به راحتی با دست باز می شوند. برای باز کردن پیچ ها آچار را خلاف عقربه های ساعت بچرخانید تا شیر باز شده و هوای درون آن به بیرون راه پیدا کند. در حین خارج شدن هوا شما صدای جایگزین شدن آب به جای هوا را خواهید شنید.
۴- بیرون آمدن آب از پیچ خروجی شوفاژ
زمانی که عمل هواگیری را انجام می دهید مقداری آب از پیچ خروجی شوفاژ، بیرون خواهد آمد که می توانید ظرف یا پارچه ای در زیر شیر قرار داده تا آب خروجی روی زمین نریزد.
۵- خروج کامل هوا از شوفاژ
هنگامی که آب خروجی از شوفاژ به صورت یکدست و بدون هیچ هوایی بود به این معنی است که هوا کاملا از شوفاژ بیرون آمده و حالا نوبت آن است که پیچ خروجی شوفاژ را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا کاملا محکم شود و آبی از آن خارج نشود.
۶- هواگیری کل شوفاژهای ساختمان
بعد از پایان هواگیری یک شوفاژ، نسبت به هواگیری دیگر شوفاژهای ساختمان نیز اقدام نمایید تا گرمازایی شوفاژها بهتر شود. به جهت این که نگهداری از سیستم گرمایشی ساختمان به بهترین نحو انجام گیرد، خوب است به صورت دوره ای هواگیری شوفاژ صورت بگیرد.
۷- تنظیم نمودن فشار سیستم گرمایش ساختمان
بعد از اینکه عمل هواگیری شوفاژهای کل ساختمان صورت گرفت فشار سیستم گرمایشی افت پیدا می کند و اگر این کاهش فشار بش از حد مجاز باشد سیستم گرمازا برای انتقال گرما به طبقات بالا با اختلال روبرو خواهد شد. جهت تنظیم فشار ساختمان های مسکونی خوب است فشار را روی ۱۲ تا ۱۵ پی اس آی تنظیم نمایید. همچنین در تنظیم میزان فشار، تعداد طبقات ساختمان را نیز در نظر بگیرید.
نکته:
چنانچه بعد از فرایند هواگیری، شوفاژ گرمادهی مطلوبی ندارد یا سرد است ممکن است دلایل دیگری مانند افت فشار گاز، رسوبی شدن مبدل، اشکال در ورودی گاز، خرابی سنسور گرمایش و یا اشکال در طراحی اندازه لوله های ورودی گاز سبب این مشکل شده باشند که برای رفع این ایرادها، نیاز به یک تعمیرکار متخصص است.
منبع : آرگا