در بسیاری از موارد که انجام کارها به گونه ای است که به طور مداوم بر روی قسمتی از شانه و کتف فشار وارد می شود باعث به وجود آمدن احساس درد در این ناحیه می شود. که معمولا به این نوع درد های ایجاد شده سندروم خروجی صدری گفته می شود. اگر این عارضه در زمان ابتدایی خود تشخیص داده شود می توان درد کتف را به راحت کنترل کرد. برای این کار روش های مختلف درمانی خانگی و تخصصی وجود دارد که ما در این مقاله قصد داریم به تعدادی از این روشها بپردازیم. تا افراد علاقه مند و گرفتار به این عارضه بتوانند از این مطلب استفاده کافی را ببرند. پس در ادامه مطلب با دیگر خوانندگان آن همراه باشید.
درمان درد کتف و ساده ترین راه های آن
توجه داشته باشید در حین استفاده از این راههای ذکر شده می توانید با پزشک معالج خود نیز مشورت داشته باشید.
آرام بودن
یکی از راه های که در جلوگیری از کشش عضلات کتف شما کمک کرده و بدن را در حالت طبیعی خود نگاه می دارد استفاده از انواع حرکات ورزشی و تمرینات هوازی است. شما می توانید با کشیدن نفس های عمیق در طول روز خود را در برابر انواع بیماریها ایمن کنید. توجه داشته باشید که این حرکت در آرامش بدن به شما کمک بسیاری می کند.
داروهای مختلف
انجام این روش که به وسیله پزشک امکان پذیر است. از داروهای مسکن و آرام کننده و ضد التهابی عضلات استفاده می کند. این داروها شامل موادی مانند آسپرین و ایبوپروفن و … برای بهبود درد کتف می باشد.
استفاده از سرما درمانی
یکی از ساده ترین راه کارهای که باعث کاهش التهاب عضلات می شود استفاده از یخ بر روی نقطه آسیب دیده بدن می باشد. که شما می توانید با امتحان کردن نتایج مثبت آن را در بهبود درد کتف مشاهده فرمایید.
گرما درمانی
اکنون که شما دچار این عارضه شده اید ممکن است عضلات شما آسیب دیده باشند که برای بهبود این عضلات می باید از گرما درمانی استفاده کنید. این روش با افزایش گردش خون در بدن شما می تواند به بهبود عضلات آسیب دیده بدن شما کمک فراوانی بکند.
جراحی
در صورتی که هیچ یک از روش های درمانی برای تسکین درد کتف موثر واقع نشد ممکن است پزشک عمل جراحی را بر روی کتف بیمار تشخیص دهد که می تواند باعث بهبود عملکرد بدن شما شود.
انجام حرکات ورزشی
انجام برخی حرکات ورزشی کششی می تواند باعث از بین رفتن کشش و فشردگی عروق خونی و اعصاب شوند. شما می توانید با مشورت با یکی از متخصصین در این زمینه حرکات لازم را جهت انجام آموزش ببینید.
علائم و نشانه های بیماری
دردهای کتف و شانه می توانند شدید یا ملایم باشند، حال با توجه به دلایل درد شانه، دیگر نشانه های احتمالی مربوط به آن می تواند شامل موارد زیر باشد :
- احساس بی حسی، احساس سوزش و سردی
- تغییر شکل شانه
- تغییر رنگ یا کبودی
- درم و التهاب
- ضعیف شدن
گاهی مواقع، تشخیص درد شانه از گردن درد دشوارتر بوده و حتی این درد در ناحیه دست و بازو نیز احساس خواهد شد، این نوع دردها، اغلب با اعصاب گردن ارتباط دارند، البته این دردها ممکن است به دلیل برخی انواع آسیب دیدگی های شانه مانند ناپایداری و در رفتگی استخوان به وجود آید.
چه زمانی برای درد شانه به پزشک مراجعه شود ؟
در مطلب بالا با برخی درمانهای خانگی برای بهبود درد شانه آشنا شدید، اما گاهی مواقع این درمانها اثربخش نیست و لازم است حتما به پزشک مراجعه شود، در زیر با این موارد آشنا می شوید :
- دردهای ناشی از آسیب و تروما، در های شدیدی هستند که اصلا نمی توانید دست تان را تکان دهید.
- در صورتی که شانه تان داغ یا قرمز شده باشد.
- در صورت داشتن درد قفیسه سینه یا وجود مشکلاتی در تنفس و به طور کلی مواقعی که احساس ناخوشایندی دارید.
اگر هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید :
- درد هر دو شانه شما را درگیر کرده باشد و این درد در صبح ها شدیدتر باشد.
- درد با مسکن های ساده تسکین پیدا نکند.
- این دردها، فعالیت های روزانه تان را تحت تاثیر قرار دهند.
- ضمن درد شانه دارای علائمی همچون درد شکم، سرفه مداوم، عرق کردن در شب، کاهش وزن و بثورات تاولی باشید.
- تب یا درجه حرارت بالایی داشته که دلیل واضح و مشخصی ندارد و با برخی اقدامات ساده مثل مصرف پاراستامول بهبود نمی یابد
- سابقه ابتلا به سرطان دارید و در ناحیه استخوانی شانه خود نیز دردی مداوم احساس می کنید.
- درد در بیش از یک مفصل احساس می شود.
- شانه هتان کمی متورم است.
پیشگیری
توجه داشته باشید که یکی از مهمترین راه کارها برای هر نوع بیماری پیشگیری از مبتلا شدن به آن می باشد. پس از انجام هر گونه کاری که می تواند باعث بروز این عارضه در بدن شما شود خودداری کنید. همچنین شما می توانید برای انجام کارهایی که زمان زیادی را می باید برای آن صرف کنید در بین آن زمانی را به ورزش کردن و انجام حرکات نرمشی اختصاص دهید.
در پایان شما می توانید با ورزش مناسب برای افتادگی شانه نیز آشنا شوید.
منبع : آرگا