دسته ها
شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲

آموزش ترکیب رنگها برای ترکیب انواع رنگ های گرم، سرد و خنثی

  • مهتاب علی پناه
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
  • ۰

ترکیب رنگها یکی از کارهای بسیار مشکل در رنگ آمیزی می باشد و باید شناخت کافی از رنگ های سرد و گرم داشته باشید تا بتوانید از ترکیب آن ها، رنگ مورد نظر خود را به دست آورید.

دنیای اطراف ما پر از رنگ های مختلف می باشد که این رنگ تاثیراتی بر سلامت جسم و روح دارند که در واقع رنگ قرمز باعث افزایش فشارخون می شود و رنگ های طیف آبی احساس آرامش را در افراد ایجاد می کنند ترکیب رنگ ها با هم و به دست آمدن رنگ مورد نظر، کار سختی می باشد که در ادامه مطلب قصد داریم ترکیب رنگ ها و ایجاد رنگ سرد و گرم را به شما عزیزان آموزش دهیم.

ترکیب رنگها

با نحوه ترکیب رنگها آشنا شوید

رنگ ها دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام کاربرد های خاص مربوط به خود دارند، اگر تمایل دارید با ترکیب رنگ ها آشنا شوید ابتدا باید با چرخه رنگ ها آشنا شوید:

چرخه رنگ ها:

دایره یا چرخه رنگ های اصلی و ابتدایی که در هنر های تجسمی دایره رنگ های سنتی به شمار می آیند شامل سه رنگ : آبی، قرمز و زرد می باشد که اولین دایره رنگ را آیزاک نیوتون در سال ۱۶۶۶ به وجود آورد که این دایره شامل چند دسته رنگ می باشد:

ترکیب رنگ ها

رنگ‌های اصلی (primary colors) : دسته اول از این دایره رنگ های : قرمز، زرد و آبی می باشد و به دلیل اینکه دانه های رنگی تشکیل دهنده آن از ترکیب هیچ رنگ دیگری به جود نیامده است آن ها با رنگ اصلی شناخته می شوند، البته تمام رنگ های دیگر این دایره از ترکیب تناژهای مختلف این ۳ رنگ با هم به دست می‌آیند.

رنگ‌های فرعی (secondary colors) : دسته دوم از رنگ های این دایره : سبز، نارنجی و بنفش می باشد که از ترکیب رنگهای اصلی با یک دیگر به وجود می آیند که در واقع رنگ های ثانویه در دایره رنگ، بین دو رنگ تشکیل دهنده خود قرار می گیرند.

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز

رنگ‌های ترکیبی (tertiary colors) :  دسته سوم از دایره رنگ ها از ترکیب شدن یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به دست می آید مانند: قرمز-بنفش، زرد-سبز، زرد-نارنجی

روش های ترکیب رنگهای گرم و سرد:

در یک دسته بندی دیگر، رنگ ها دارای سه دسته گرم، سرد و خنثی می باشند که شما را با این  ترکیب رنگها آشنا خواهیم کرد:

 ترکیب رنگ اصلی ها رنگ های گرم : این دسته از رنگ ها شامل قرمز، زرد و نارنجی می باشند که در واقع حس جنبش و تحرک را در وجود فرد بر می انگیزد و باعث ایجاد حس شور، هیجان، عشق و حرارت می شوند که رنگ قرمز تاثیر زیادی بر ایجاد حس خشم دارد.

رنگ های سرد : رنگ های سرد شامل : آبی، سبز و بنفش می باشد که نشانه نظم، صلح و آرامش می باشد و همچنین کاهش دهنده ضربان قلب و ضد اشتها می باشد بنابراین افرادی که رژیم کاهش وزن دارند می توانند از رنگ های آبی در ظروف و رومیزی ها استفاده کنند.

 رنگ های خنثی : دسته آخر از رنگ ها ، رنگ های خنثی می باشند که شامل رنگ‌هایی مثل سفید، مشکی و خاکستری هستند.

نرکیب کردن رنگ ها

ایجاد رنگ‌های گرم:

همانطور که در مطلب بالا در مورد ترکیب رنگها گفته شد رنگ های اصلی عبارتند از : زرد، آبی و قرمز که در واقع رنگ های زرد و قرمز جزء خانواده گرم می باشند که می توانید با ترکیب این دو رنگ، رنگ گرم دیگری ایجاد کنید:

زرد + قرمز = نارنجی

رنگ نارنجی به نسبت رنگ های استفاده در ترکیب تغییر می کند و طیف های مختلفی دارد مثلا رنگ قرمز- نارنجی در ترکیب خود قرمز ِ بیشتر و زردِ کمتر دارد و یا رنگ  زرد-نارنجی دارای زردِ بیشتر و قرمزِ کمتر است.

سبز + زرد = سبز-زرد

می توانید از ترکیب رنگ سبز که یک رنگ سرد به حساب می آید با رنگ زرد که یک رنگ گرم می باشد رنگ سبز _ زرد ساخت که این رنگ جزء رنگ های گرم می باشد.

ایجاد رنگ‌های سرد:

اصلی ترین رنگ سرد آبی می باشد که از ترکیب این رنگ با رنگ خنثی می توانید طیف های مختلفی از رنگ آبی را به جود آورید:

آبی + قرمز = بنفش

از ترکیب رنگ آبی و قرمز بنفش به دست می آید و  هر چقدر میزان آبی استفاده شده بیشتر باشد سردی این رنگ بیشتر می شود و برعکس اگر میزان قرمزی آن زیاد باشد گرمای آن زیاد می شود که از ترکیب رنگهای آبی با رنگ های فرعی نیز می توانید رنگ های جدید تری به جود آورید :

آبی + سبز = آبی-سبز

این رنگ نوعی آبی نزدیک به سبز است و جزء خانواده رنگ های سرد می باشد، رنگ ها دنیای پیچیده ای دارند و که با ترکیب رنگها با رنگ های خنثی و ترکیب کردن چند رنگ با هم می توانید رنگ های جذاب و جدیدی ایجاد کنید.

ترکیب رنگ ها ی سرد و گرم

ترکیب قرمز با رنگ های دیگر
قرمز کم + آبی = نیلی
قرمز زیاد + آبی = سرخابی
قرمز + سفید = صورتی
قرمز + سیاه = جگری
قرمز زیاد + زرد + آبی = خرمایی
قرمز کم + زرد + آبی = قهوه ای

ترکیب آبی با رنگ های دیگر
آبی + زرد = سبز
آبی + قرمز = بنفش
آبی+ سیاه = سرمه ای
آبی + سفید= آبی آسمانی
آبی + سیاه +سفید = طوسی

ترکیب زرد با رنگ های دیگر
زرد + قرمز= نارنجی
زرد + آبی= سبز
زرد + سفید = نخودی
زرد کم + آبی + سفید = فیروزه ای
زرد + آبی کم + سفید = لیمویی
زرد زیاد + آبی + سفید کم = مغز پسته ای

ترکیب رنگ ها
صورتی + زرد = کرمی
آسمانی + سیاه + طوسی
قهوه ای + زرد + سفید = اکر
زرد + سفید + قهوه ای + اکر = طلایی
آبی + زرد + سفید = ارغوانی
سبز + قرمز = بلوطی ( شکلاتی)
زرد + سیاه کم + سفید = سیر
سیاه کم + زرد + آبی = یشمی
زرد + آبی کم + قرمز کم = رنگ گونه
سیاه + سفید = انواع خاکستری
زرد + سفید + آبی = ارغوانی
آبی + زرد + سفید = سبز روشن
آبی + زرد = سبز روشن خنثی
سفید + قرمز + زرد + قهوه ای = رنگ معمولی صورت

آموزش ترکیب رنگ ها

استفاده از رنگ تیره برای روشن کردن:  به منظور ترکیب رنگ ها به طور مثال: همیشه رنگ آبی را به سفید اضافه کنید و اگر تمایل دارید تیره تر شود می توانید از آبی بیشتری استفاده کنید این روش بهتر از این است که رنگ آبی داشته باشید و بخواهید با سفید آن را روشن کنید و همین روش در زمان مخلوط کردن رنگ مات و شفاف نیز استفاده می شود که در چنین مواقعی کمی از رنگ مات را به رنگ شفاف اضافه کنید، البته ناگفته نماند که رنگ مات به نسبت رنگ شفاف قدرت و نفوذ بسیار زیادی دارد.

آموزش مراحل ترکیب رنگ ها

نکته : در زمان ترکیب رنگها از کاردک استفاده کنید و به خاطر داشته باشید که ترکیب زیاد رنگ، رنگ را کدر خواهد کرد.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *