دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

چه راه حل هایی برای رفع تشنگی در ماه رمضان وجود دارد؟

  • سحر بهرامی
  • ۷ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

راه های زیادی برای رفع تشنگی در ماه رمضان وجود دارد که می توان با مصرف نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان در هنگام افطار تا سحر در طول روز از شدت تشنگی بکاهیم و کمتر دچار ضعف شویم که در ادامه با این راه های رفع تشنگی آشنا خواهیم شد.

با آمدن ماه میهمانی خدا یکی از دغدغه های اصلی روزه داران برطرف کردن تشنگی در این ایام است تا در درطول روز دچار ضعف نشوند، اما همانطور که می دانید تحمل گشنگی خیلی ساده تر از تحمل تشنگی است زیرا ۷۰ درصد بدن از آب تشکیل شده و طبیعی است که با کمبود آب در بدن مواجه شویم. پس باید با استفاده از راه های ساده به رفع تشنگی بپردازیم که این کار با برنامه ریزی سالم غذایی در ماه رمضان ممکن است. برای رفع تشنگی در ماه رمضان چه کنیم

راهکار های مناسب برای رفع تشنگی در ماه رمضان

برای جبران کمبود آب بدن باید در فاصله بین افطار تا سحر این کمبود را جبران کنیم، همانطور که می دانید بهترین راه برای از بین بردن تشنگی در ماه رمضان خوردن آب است و که هیچ جایگزینی هم ندارد، البته می توان از نوشیدنی هایی که پایه آب در آنها است هم استفاده  که در ادامه با  نوشیدنی هایی که می توان تا حد زیادی به  کاهش میزان تشنگی در ماه رمضان  بپردازند اشاره می کنیم.

شربت کاسنی

به دلیل طبیعت خنک این گیاه برای ایام ماه رمضان بسیار مناسب است. خوردن شربت کاسنی موجب خنک شدن بدن و رفع تشنگی می شود که در صورت خوش طعم شدن می توانید با کمی گلاب مخلوط کنید.

چگونگی رفع تشنگی در ماه رمضان

شربت خاکشیر و تخم شربتی

همه می دانند که خاکشیر و تخم شربتی هر دو ضد عطش هستند که این ذرات کوچک قابلیت نگهداری آب را دارند که بعد از خوردن به تدریج آن را به بدن می رساند که همین باعث می شود تا مدت زیادی احساس تشنگی نکنیم. سعی کنید این شربت را بدون شکر میل کنید.

استفاده از تخم شربتی در ماه رمضان

مصرف سبزیجات

استفاده از سبزیجات در وعده سحری به رفع تشنگی در ماه رمضان روز کمک فراوانی می کند. سبزیجات و میوه ها ( خیار، هندوانه،سبزی خوردن، کاهو و ..) به دلیل اینکه آب زیادی در خود دارند به آهستگی در بدن جذب می شود و این احساس تشنگی دیر تر به سراغمان می آید.

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز

استفاده از دم کرده نعناع

برای برطرف کردن تشنگی در این ماه مبارک استفاده از دم کرده برگ های نعناع در فاصله بین افطار تا سحر باعث رفع عطش خواهد شد. همچنین استفاده از شربت نعناع هم همین خاصیت را دارد.

استفاده از دمکرده نعناع در ماه رمضان

آب نارگیل

آب نارگیل یکی از بهترین و طبیعی‌ترین نوشیدنی‌هایی است که می‌توانید برای رفع تشنگی در ماه رمضان از آن استفاده کنید البته فقط در صورت طبیعی و خالص بودن آن را استفاده کنید و به هیچ عنوان از آب میوه های که حاوی نگهدارنده هستند استفاده نکنید.

دم نوش گل گاو زبان با لیمو عمانی

دم کرده این گیاه با لیمو و اضافه کردن نبات و مصرف آن در بین افطار تا سحر  کمک فراوانی به کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان خواهد کرد که علاوه بر آن موجب آرامش فرد و خواب بهتر می شود.

استفاده از دم کرده گل گاو زبان و لیمو عمانی

شربت آبلیمو

خوردن شربت آبلیمو قبل از سحر باعث می شود تا بزاق دهان بیشتر ترشح شود که خود باعث رفع تشنگی خواهد شد.

شربت سکنجبین و خیار

استفاده از شربت سکنجبین به همراه خاکشیر در رفع تشنگی بسیار موثر است. این نوشیدنی یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی ها در ماه رمضان است.

استفاده از ربت سکنجبین و خیار برای رفع تشنگی

مصرف شیر و عسل

هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده کنید زیرا این مواد شیرین طبیعی برای تنظیم قند خون بسیار مفید و موثر است.

راه هی رفع تشنگی در ماه رمضان

مصرف وعده های مفید

استفاده از مواد غذایی گرم در وعده افطار مانند: سوپ، شیر برنج، شیر گرم، فرنی گرم، حلیم، آش که اغلب بدون روغن هستند باعث به وجود آمدن تعادل میزان آب در فرد روزه دار می شود که خود باعث کاهش حس تشنگی در ماه رمضان می شود.

غذاهایی که فرد روزه دار را تشنه تر می کنند.

نمک از جمله مواد غذایی است که نیاز بدن برای نوشیدن آب را افزایش می دهد، از این رو به افراد روزه دار توصیه می شود از مصرف مقدار زیاد نمک در غذا هایشان خودداری کنند، بنابراین می توانید به جای افزودن زیاد نمک در سالاد از لیموی تازه استفاده کرده و طعم و مزه آن را افزایش دهید.

غذا های حاوی نمک، فلفل و سایر ادویه ها نیاز بدن به نوشیدن آب را افزایش می دهند به طوری که به هنگام خوردن غذا های پر ادویه، آب موجود در دهان، حلق و معده جذب می شود و در نتیجه فرد با مشکل کم آبی بدن مواجه خواهد بود، از این رو روزه داران باید از مصرف غذا های پر ادویه و تند در وعده سحری خودداری کنند.

مصرف محرک های کافئین دار نظیر چای و قهوه موجب افزایش فعالیت کلیه ها می شود، از این رو باید از نوشیدن آنها خودداری شود، زیرا آنها به هیچ وجه جای مصرف آب را نمی گیرند، طبیعت این نوشیدنی ها گرم است از این رو نمی توانید آنها را زیاد مصرف کرده و در نتیجه کم آبی بدن جبران نمی شود.

عدم تشنگی در ماه رمضان

نکاتی دیگر در رابطه با تغذیه ماه رمضان و رفع عطش

  • به منظور رفع تشنگی در ماه رمضان باید در وعده های افطار و سحری از میوه و سبزی استفاده کنید، زیرا سبزی ها می توانند آب را در خود نگه دارند و در نتیجه موجب آبرسانی به بدن شوند، از سبزی های مفید برای این منظور می توان سبزی خوردن، کرفس و کاهو را نام برد.
  • افرادی که به هنگام روزه داری دچار درد معده هستند، می توانند در وقت سحری از مخلوط خاکشیر و ترنجبین استفاده کنند، ضمن اینکه به هنگام افطار از یک لیوان عرق نعناع با عسل یا نبات بنوشند.
  • افراد دیابتی مشکل جدی برای روزه گرفتن ندارند، اما افراد دارای مشکلات کلیوی لازم است با دستور پزشک روزه بگیرند.
  • افرادی که کلیه سنگ ساز دارند نیز می توانند در هنگام سحر یک استکان عرق خارشتر میل نمایند.
  • در ماه رمضان از روغن های زیتون و کنجد برای پخت و پز استفاده نمایید.
  • به منظور جلوگیری از بو گرفتن دهان تان در طول روزه داری می توانید بعد از مسواک زدن به هنگام سحر، دهان خود را با آب و نمک شست و شو دهید.
  • افراد لاغز لازم است حتما وعده سحری را مصرف کنند و از نخوردن آن جدا خودداری شود.
  • از خوردن زولبیا و بامیه در ماه رمضان خودداری کنید، زیرا این خوراکی ها جزو شیرینی جات مصنوعی هستند.

رفع عطش در ماه رمضان

توصیه هایی مفید در ماه رمضان

  • به هیچ عنوان در وعده های سحر و افطار از غذاهای چرب و سرخ کرده استفاده نکنید زیرا دچار عطش فراوان در طول روزه داری خواهید شد.
  • استفاده از چای زیاد باعث بیشتر تشنه شدن می شود پس میزان خوردن آن را کنترل کنید.
  • از نخوردن وعده سحر اجتناب نکنید زیرا باعث افزایش تشنگی و گرسنگی در طول روز خواهد شد.
  • استفاده از گوشت در وعده سحر به دلیل آن که پروتئین دارد و پروتئین برای جذب نیاز به آب فراوان دارد باعث تشنگی شما خواهد شد.
  • از مصرف غذا های تند و پر ادویه دوری کنید چرا که در طول روز نایی برای شما نخواهد گذاشت و عطش فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
  • در وعده سحر از مصرف بی رویه نمک و خوردن غذاهای شور اجتناب کنید و به جای آن برای طمع دار کردن غذاهایتان از لیمو ترش استفاده کنید.
  • استفاده از نوشیدنی هایی کافئین علاوه بر این که هیچ گونه فایده ای برای بدن ندارد بلکه باید از بین رفتن آب بدن هم می شود که در نتیجه فرد دچار عطش فراوان خواهد شد.
  • سعی کنید در طول روزه داری از ایستادن در زیر نور خورشید بپرهیزید چرا که موجب تعریق و از دست دادن آب بدن می شود.
  • در فاصله سحر تا افطار سعی کنید حداقل ۸ لیوان آب بنوشید .
  •  استفاده از کشمش در طول افطار تا سحر توصیه فراوان می شود.
  • برای پیشگیری و رفع  تشنگی در ماه رمضان و در طول روز  ماست را به همراه اسفرزه استفاده کنید.
  • از نوشیدن آب یخ در هنگام افطار جدا خودداری کنید زیرا عواقب بدی برای معده خواهد داشت.
  • به این نکته توجه داشته باشید که خوردن آب هر چه بیشتر در سحری ماه رمضان هیچ کمکی به رفع تشنگی در طول روز نمی کند زیرا آب اضافی از طریق کلیه دفع خواهد شد. اگر می خواهید در طول روز دچار تشنگی نشوید باید احتیاج بدن را در فاصله افطار تا سحر جبران کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *