دسته ها
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

آشنایی با مکروهات وضو و بررسی احادیثی در این رابطه

  • زهرا خانزاده
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • ۰

وضو گرفتن نیز همانند هر عمل واجب دیگری دارای احکام به خصوصی می باشد، که در این مطلب از آرگا می توانید، با مکروهات وضو آشنا شوید.

یکی از احکام پنچ گانه، مکروه می باشد. که به معنای ناپسند است و در فقه اسلامی به معنای عملی می باشد، که بهتر است انجام نشود و در صورت ترک آن فرد مستوجب ثواب خواهد بود. هر چند انجام دادن عمل مکروه حرام نیست، اما برخی از این اعمال مکروه نسبت به دیگر اعمال مکروه درجه کراهت بیشتری دارند. برای وضو گرفتن نیز مکروهاتی وجود دارد، که در این نوشتار به معرفی اعمال مکروه در وضو گرفتن و احادیثی در رابطه با آن می پردازیم.

مکروهات وضو

با مکروهات وضو آشنا شوید

یکی از مواردی که به هنگام وضو گرفتن مکروه است، اسراف کردن در آب وضو می باشد. در نتیجه کامل وضو گرفتن(اسباغ) جزو مستحبات است. مقدار آب مورد نیاز برای وضو یک مد می باشد، که این مقدار آب در واقع برای اعمال واجب و مستحب وضو نظیر افعال، مقدمات، مضمضه، استنشاق و همچنین شستشوی دو دست پیش از وضو است.

بنابر عبارت «الاسراف فی مساء الوضوء مکروه» در مساله ۴۵ عروه الوثقی مستحب است که مقدار آب وضو به مقدار یک مد باشد. همچنین در روایات و احادیثی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) مصرف بیش از این مقدار اسراف می باشد. بنابراین یکی از اعمال مکروه در وضو گرفتن، اسراف در آب وضو است.

پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:

«مقدار آب وضو یک مد است و مقدار آب غسل یک صاع است و بعد از من مردمی می آیند که این مقدار آب را کم می شمارند، این مردم بر خلاف سنت من هستند و کسی که بر سنت من ثابت باشد(وضو را به یک مد و غسل را به یک صاع انجام دهد) در بهشت قدس با من است.»

امام جعفر صادق(ع) می فرمایند:

«برای خداوند متعال فرشته ای است که اسراف وضو را می نویسد، همان گونه که نقصان و کم گذاشتن آن را می نویسد.»

اعمال مکروه در وضو

یکی دیگر از اعمال مکروه در وضو این است، که در مقدمات وضو از دیگران کمک گرفته شود. یعنی نباید به واسطه شخص دیگری آب بر روی دست وضو گیرنده ریخته شود و یا در مسح کشیدن از دیگران کمک گرفته شود.

سومین مکروه، وضو گرفتن با آبی است که به واسطه تابش نور خورشید گرم شده باشد. علاوه بر آن استفاده از آبی که به وسیله اوصاف نجس، مزه و رنگ آن تغییر پیدا کرده است، مکروه می باشد.

انجام وضو با آب درون ظروف طلاکاری و نقره کاری شده و همچنین با آب ظرفی که عکس یا صورتی بر آن نقش بسته مکروه می باشد.

خشک کردن وضو، همچنین وضو گرفتن در توالت و مکان استنجاء نیز از جمله مکروهات به شمار می روند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *