عوارض و مزایای مکمل های ورزشی
مکمل های بدنسازی نیز می توانند در کنار امتیازهای مهم برای بدن عوارض به مراتب خطرناکی را به دنبال داشته باشند.
برای بهره مندی از استایل مناسب و جذاب، تغذیه اهمیت زیادی دارد. معمولاً بسیاری از ورزشکاران در کنار این تغذیه از مکمل ها کمک می گیرند. این مکمل ها شما را زودتر به نتایج دلخواه ورزشی می رسانند. استفاده از مکمل های ورزشی در بین بدنسازان شایع تر است. مکمل های تستوسترون، مکمل های پروتئینی و کراتین نمونه مکمل های اصلی در بازار هستند.
مکمل های پروتئینی
بیشتر افراد برای رسیدن به وزن ایده آل یا تناسب اندازم به ورزش روی می آورند. البته تمام این انگیزه ها در سایه رسیدن به سلامتی قوت خواهد گرفت. حرکت های هوازی یکی از
ورزش های مناسب برای لاغری است.
ورزش های تندرستی و تناسب اندام باید به درستی انجام بگیرند. همزمان با انجام تمرینات بدنسازی به بافت های عضلانی صدمه وارد می گردد. حجم بافت عضله برای ترمیم نیاز به پروتئین دارد. گوشت مرغ، سویا، تخم مرغ و شیر منبع مناسبی برای کسب پروتئین می باشند.
بیشتر ورزشکاران ترجیح می دهند پروتئین های مورد نیاز بدن را به جای غذاها از مکمل های ورزشی دریافت کنند. این مکمل ها تنوع زیادی دارند. پروتئین شاهدانه، پروتئین کازئین، پروتئین نخود، پروتئین تخم مرغ، پروتئین سویا، پروتئین برنج و پروتئین وی از مکمل های پروتئینی رایج می باشند.
عوارض مکمل های بدنسازی پروتئینی
دقت داشته باشید که مصرف مکمل های ورزشی با ضرر و زیان های زیادی همراه است. بنابراین در حین مصرف این مکمل ها باید متوجه عوارض آن نیز باشید.
اختلال در سیستم گوارش
پروتئین کازئین و وی دو پروتئین مهم از مکمل های بدنسازی می باشند که از شیر دریافت می شوند. این مکمل های سرشار از لاکتوز قند طبیعی شیر می باشند. افرادی که دچار مشکل
عدم تحمل لاکتوز می باشند، نمی توانند از این مکمل ها بهره مند گردند. مشکلات گوارشی چون اسهال، درد شکم، استفراغ و … در این افراد با خوردن لاکتوز بروز می یابد.
اضافه وزن
برای استفاده از مکمل های بدنسازی باید از حد مناسب بهره مند شوید. در غیر این صورت ممکن است دچار اضافه وزن گردید. وزن به دست آمده در این شرایط با چربی برابری می کند.
یک رژیم غذایی نامناسب می تواند شرایط تبدیل کالری به چربی را در بدن فراهم کند.
بی نظمی در میزان قند خون
در پودرهای پروتئینی از طعم دهنده های صنعتی استفاده می شود. در واقع این طعم دهنده ها می توانند از نوع وانیلی یا شکلاتی باشند. شیرین کننده های صنعتی میزان قند خون را به شدت بالا می برند. این در حالی است که خود پروتئین وی در کاهش قند خون موثر می باشد. همچنین پژوهش های دیگری چون پروتئین کازئین و وی باعث کاهش فشار خون سیستولیک قلب می گردند. این ویژگی و بی نظمی ها در افراد دیابتی اهمیت زیادی دارند.
اختلالات کلیوی
جذب پروتئین در بدن با تولید آمونیاک همراه می باشد. این آمونیاک بعد از طی کردن مراحلی به اوره تغییر یافته و با ادرار از بدن خارج می گردد. مسلما! فردی که مصرف پروتئین زیادی دارد، اوره تولیدی زیادی نیز خواهد داشت. با این اوصاف، فشار زیادی بر کلیه متحمل خواهد شد. این فشار ناشی از فیلتر اوره و کلسیم خون است.
بنابراین مصرف طولانی مدت پروتئین در دوز زیاد باعث مشکلات کلیوی می گردد. به عنوان مثال نقص در کارکرد کلیه، سنگ کلیه و از کار افتادن کلیه می تواند از عوارض مصرف مکمل های بدنسازی در دوز بالا و در طولانی مدت باشد.
کلیه برای خارج سازی مواد به آب فراوان احتیاج دارد. این موضوع کم شدن آب بدن را به دنبال خواهد داشت.
نابودی استخوان ها
برای سلامت و تقویت استخوان نیاز به پروتئین است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که پروتئین ممکن است تضعیف استخوان را در پی داشته باشد/ مکمل های پروتئینی حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ به شکل اسیدی می باشند و بعد از وارد شدن به بدن خون را اسیدی می کنند. بدن در برابر اسیدی شدن خون، کلسیم و فسفات را برای بازی شدن به خون داخل می کند. این فسفات و کلسیم از استخوان ها دریافت می گردد و در دراز مدت سبب پوکی استخوان خواهد شد.
ریزش مو
جنس مو از کراتین است. این پروتئین نباید در دوزهای بالایی مصرف شود. گرجه مصرف کراتین برای درمان ریزش مو مهم است اما مصرف بیش از حد آن خود باعث ریزش مو می گردد. چون شما در این وضعیت چربی، کربوهیدرات و ویتامین استفاده نمی کنید.

اختلال کبدی
استفاده از یک رژیم پروتئینی بدون استفاده از کربوهیدرات بدن را به سوخت و ساز کتوز منتهی خواهد کرد. با این اتفاق، بدن برای تامین انرژی از چربی کمک می گیرد. این موضوع خون اسیدی را به دنبال دارد و منجر به صدمه زدن به کبد خواهد شد.
مسمومیت با فلزات سنگین
سال ۲۰۱۰ با پژوهش های بسیاری بر روی مکمل های بدنسازی همراه بود. این مکمل ها با همراه داشتن فلزات سنگین می توانند مسمومیت را در شما به دنبال داشته باشند. ضمن اینکه درد مفاصل، پرش عضلات، اختلال گوارشی، خستگی و … از عواقب مصرفی این فلزات سنگین می باشد. این فلزات شامل جیوه، کادمیوم و آرسنیک است.

مکمل های تستوسترونی
در حال حاضر استروئیدها جانشین آنابولیک گیاهی هستند. این جانشینی با هدف افزایش سطح تستوسترون انجام می گیرد. این مکمل ها از گیاهانی چون شنبلیله دریافت می شود.
عوارض کلی مکمل های تستوسترونی
- بزرگ شدن پروستات: این موضوع ممکن است سرطان پروستات را موجب شود.
- بالا رفتن میزان استروژن: بالا رفتن استروژن در بدن با بزرگ شدن سینه ها همراه است.
- جوش صورت: معمولاض این جوش ها در نوع بزرگی دیده می شوند. طوری که مخفی کردن آن ها کار پرزحمتی است.

- ریزش مو: با مصرف این مکمل ها، مو از نظر ضخامت کاهش می یابد و ریزش مو اتفاق می افتد.
- توجه داشته باشید که این مکمل ها در صورت نداشتن رژیم مشخص، به همان اندازه ای که برای بدن سودمند هستند، می توانند مضر باشند.
منبع : آرگا
برچسب :