غفیله، اسم مصغر است و به معنی غفلت کوچک می باشد. در روایتی از رسول خدا(ص) آمده است، که ساعت غروب خورشید تا از بین رفتن سرخی شفق، ساعت غفلت از یاد خدا می باشد، به همین خاطر مستحب است نماز غفیله، برای یاد خدا و رهایی از شر شیطان و پناه بردن به خدا در بین نماز مغرب و عشاء خوانده شود. بر طبق روایات و احادیث، پاداش خواندن این نماز مستحبی، آمرزش گناهان و برآوردن حاجت می باشد.
نحوه خواندن نماز غفیله
نماز مستحبی غفیله، دارای ۲ رکعت می باشد که در رکعت اول بعد از سوره حمد باید آیه ۸۷ و ۸۸ سوره الانبیاء، به جای سوره توحید خوانده شود.
«وَ ذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیهِ فَنَادَی فِی الظُّلُمَاتِ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَک إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّینَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کذَلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ.»
در رکعت دوم نیز بعد از حمد، آیه ۵۹ سوره انعام به جای سوره توحید خوانده می شود.
«وَ عِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَیبِ لایعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَ یعْلَمُ مَا فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ مَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَهٍ إِلاَّ یعْلَمُهَا وَ لا حَبَّهٍ فِی ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَ لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ إِلاَّ فِی کتَابٍ مُبِینٍ.»
در قنوت نماز غفیله باید ذکر «اَللّهُمَّ انّی اسْأَلُکَ بِمَفٰاتِحِ الْغَیْبِ الَّتِی لاٰ یَعْلَمُهٰا الَّا انْتَ انْ تُصَلِّیَ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تَفْعَلْ بِی کَذٰا وَکَذٰا» خوانده شود و به جای عبارت [بِی کَذٰا وَکَذٰا] باید حاجات خود را از خداوند بخواهد و در ادامه این عبارت را بگوید:
«اَللَّهُمَّ أَنْتَ وَلِیُّ نِعْمَتِی وَ الْقَادِرُ عَلَی طَلِبَتِی تَعْلَمُ حَاجَتِی فَأَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمُ السَّلاَمُ لَمَّا قَضَیتَهَا لِی.»
ثواب خواندن این نماز مستحبی:
در روایتی از امام صادق آمده است، که ایشان به نقل از رسول خدا(ص) فرمودند:
«در ساعت غفلت نماز نافله گزارید هر چند که دو رکعت نماز ساده باشد؛ زیرا آن دو رکعت سرای ارجمندی و بهشت را به دنبال آورد. عرض شد:ای پیامبر خدا! ساعت غفلت کدام است؟ فرمود:بین مغرب و عشا.»
به نقل از هشام بن سالم، امام جعفر صادق(ع) فرمودند:
«هر کس این دو رکعت را در بین نماز مغرب و عشا بخواند و به این دعا تبرّک جوید و حاجت خود را از حضرت حق طلب نماید، خداوند حاجت او را بر آورده نماید و آن چه را خواهد به او کرامت کند.»
منبع : آرگا