دسته ها
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

برای تقویت شنوایی این کارها را انجام دهید

  • سمیه نیک فرجام
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

قدرت شنوایی یکی از راه های مهم برقراری ارتباط در میان انسان ها است و ممکن است این قدرت با بالا رفتن سن در افراد دچار مشکل شود و به همین علت افراد به دنبال تقویت شنوایی خود در سنین بالا هستند.

برای تقویت شنوایی باید به نکات مراقبتی و بهداشتی بسیاری توجه کنید که مهم ترین این نکات تمیز کردن مرتب گوش ها است که موجب می شود تا گوش هایی سبک تر شوید. مشکلاتی که در دراز مدت برای گوش شما ایجاد می شود شامل دو دسته است که به بخش های حسی-عصبی و مشکلات نارسایی مربوط می شود و باید تحت نظارت پزشک معالج مداوا شود.

 تقویت کردن شنوایی

چه کارهایی باعث تقویت شنوایی می شوند؟

رایج ترین مشکل شنوایی که برای افراد ایجاد می شود مشکلات شنوایی از نوع حسی-عصبی است که در آن اندام های حسی گوش همچون حلزون گوش دچار مشکل و آسیب می شوند. زمانی که این اعضای داخلی گوش با مشکل رو به رو شنود نمی تواند پیام های صوتی را به خوبی به قسمت های عصبی مغز ارسال کنند و فرد دچار اختلال شنوایی می شود.

همچنینی مشکلات نارسایی گوش نیز متعلق به صدف های گوش و ایجاد مشکل در امواج صوتی و قسمت های استخوانی گوش است. هر یک از این بیماری ها نیز دارای راهکارهای درمانی هستند که توسط پزشک معالج باید بررسی شوند تا در نهایت به تقویت گوش منجر شوند.

تکنیک های تقویت شنوایی

معاینه گوش:

معاینه کردن گوش مسئله ای است که بسیاری از ما در آن کوتاهی می کنیم شما باید در صورت بروز مشکلات کوچک نیز به پزشک مراجعه نمایید تا مشکلات شما حادتر نشود. در این زمینه نیز باید به متخصصین مربوطه مراجعه کنید تا با انجام تست های استاندارد شده مشکل شما را بررسی نمایند.

مصرف مواد مغذی و مفید:

مصرف برخی از مواد غذایی می تواند کمک موثری به سلامت و تقویت کردن گوش شما بکند شما باید از مواد غذایی استفاده کنید که مانع افزایش التهابات گوشی شوند. این مواد غذایی باید سرشار از کوآنزیم کیو باشند.

ورزش کردن:

ورزش کردن نباید در تقویت کردن گوش نادیده گرفته شود و تحقیقات نشان می دهد که بیش از ۱۵ درصد بیماری های گوش با ورزش کردن قابل درمان خواهند بود.

تقویت موثر قدرت شنوایی

سیگار نکشیدن:

یکی از مهم ترین خطراتی که افراد معتاد به سیگار را در خطر قرار می دهد سنگین شدن گوش به مرور زمان است و این امر برای افرادی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در معرض دود سیگار قرار می گیرند.

کاهش وزن:

چاقی یکی از علت های دیگر کاهش قدرت شنوایی است و یکی از راهکارهایی که برای قوی تر کردن حس شنوایی مورد توجه و تاکید است کاهش وزن می باشد که موجب می شود تا جریان خون بدن شما به شکلی نرمال تر فعالیت کند.

تغییر سبک زندگی:

استرس عامل دیگری است که می تواند همراه با التهابات گوشی باشد و کاهش شنوایی را به همراه دارد و بیشتر افرادی که در شرایط استرس زا قرار می گیرند نشانه هایی همچون وزوز کردن گوش را عامل آزار و اذیت گوش می دانند.

افزایش قدرت شنوایی

تاثیر ویتامین ها در افزایش شنوایی

دانشمندان اخیراً به این نتایج دست یافته اند که به منظور مقابله با کم شنوایی ناشی از سرو صدا و نیز افزایش سن، باید ویتامین های مختلف مورد نیاز بدن مورد توجه قرار گیرد.

اگر کاهش شنوایی تان به دلیل قرار گرفتن زیاد در معرض صدا های زیاد و بلند می باشد، نیاز به مصرف ویتامین های E، C ، A در کنار مصرف منیزیم دارید.

در صورتی که کم شدن شنوایی تان تنها به دلیل افزایش سن می باشد، مصرف اسیدفولیک می تواند در تقویت شنوایی تان کمک نماید.

افزایش شنوایی

کم شدن شنوایی ناشی از صدا می تواند به علت رخداد یک حادثه و یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند باشد. بنابراین به طور کلی کم شنوایی، مشکلی گسترده است و تقریبا ۳۰ میلیون آمریکایی مرتباً در معرض سطوح خطرناک سر و صدا می باشند.

مصرف پتاسیم نیز برای بدن فایده زیادی دارد و به تنظیم مایعات در خون و بافت های بدن کمک می کند. از نظر محققان؛ مایع گوش داخلی به پتاسیم به عنوان بخشی از فرآیند مهم تبدیل صدا به تکانه های عصبی که به مغز ارسال خواهد شد، احتیاج دارد.

سطح پتاسیم در گوش داخلی با افزایش سن کاهش پیدا می کند که در نتیجه این کمبود پتاسیم،  موجب کمتر شدن شنوایی ناشی از پیرگوشی می شود.

از این رو مصرف غذا ها و میوه های سرشار از پتاسیم تاثیر زیادی در حفظ سلامت بدن و نیز تعادل میزان پتاسیم در گوش داخلی دارد.

همچنین برای تامین ویتامین های C و E مورد نیاز بدن خود و تقویت شنوایی لازم است؛ مصرف کره بادام زمینی، بادام، روغن آفتاب گردان و مرکبات را در رژیم غذایی تان افزایش دهید..

تقویت شنیدن

برخی دیگر از تکنیک های درمانی که برای تقویت گوش به آن اشاره می شود شامل تکنیک های و راه های درمانی مخصوصی است که نیاز به تخصص دارد و با مراجعه به پزشک باید آن ها را درمان کرد. با توجه به اینکه مشکلات شنوایی را به دو دسته عمده تقسیم بندی کردیم با تشخیص هر یک از این موارد پزشک سمعک یا کاشت حلزون گوش مصنوعی را ارائه می دهد که بسیار تاثیر گذار است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *