دسته ها
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

با عوارض گودی کمر و روش های درمان آن آشنا شوید

  • زهرا خانزاده
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
  • ۰

کمر در حالت طبیعی قوس دارد و ستون فقرات شکلی شبیه به حرف S دارد، که اگر این گودی بیش از حد طبیعی باشد، مشکلات جدی را به وجود خواهد آورد، از این رو در این نوشتار از آرگا، به معرفی عوارض گودی کمر و روش های درمان افزایش گودی کمر خواهیم پرداخت.

گودی کمر ممکن است، به دلایل مختلفی به وجود آید. افزایش وزن بدن (چاقی)، عوامل ارثی، کفش های پاشنه دار غیر استاندارد، چرخش لگن و ضعف عضلات شکمی از دلایل موثر در افزایش گودی کمر می باشد. همچنین پوکی استخوان در مراحل اولیه و برخی مشکلات مادرزادی همچون جابه جای ستون فقرات و دررفتگی لگن از علت های به وجود آمدن گودی کمر است. که در ادامه می توانید، با عوارض گودی کمر و روش های پیشگیری و درمان این عارضه آشنا شوید.

علائم گودی کمر

از عوارض گودی کمر چه می دانید؟

گودی کمر یکی از اختلالات و مشکلات ستون فقرات می باشد، که باعث ایجاد آسیب های جدی در ناحیه کمر و ستون فقرات می شود. که درد کمر از شایع ترین عوارض گودی کمر می باشد، علاوه بر این مشکل، آسیب دیدن ستون فقرات و اندام ها، ایجاد قوز کمر، فرورفتگی ستون مهره های گردن و همچنین آسیب دیدن استخوان لگن نیز به عنوان برخی دیگر از مشکلات افزایش گودی کمر به شمار می آیند.

در صورت حاد بودن مشکلات ناشی گودی کمر در فرد ممکن است، ستون مهره ها آسیب ببینند و بافت های عصبی تحت فشار قرار گیرند و حالت های همچون بی حسی، کاهش کنترل ادرار، مورمور شدن، احساس ضعف و بی حالی، اختلال در عملکرد مجرای ادرار و درد ناگهانی(تیر کشیدن) ایجاد گردد، که در این صورت بهتر است، هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کند.

عوارض گودی کمر

روش های پیشگیری و درمان گودی کمر

بهترین روش ها برای پیشگیری از افزایش گودی کمر، اصلاح نحوه ایستادن و نشستن به خصوص در هنگام قرار گرفتن روی صندلی می باشد، که در این حالت، فاصله مابین صندلی و کمر باید با بالشت کوچکی پر گردد و  همچنین شکل طبیعی انحنای ستون فقرات حفظ شود. علاوه بر آن، کم کردن وزن بدن، تقویت عضلات و انجام حرکات اصلاحی به منظور کاهش خطر چرخش لنگن می تواند در پیشگیری از این عارضه بسیار موثر باشد.

  •  آرون گروپس

عوارض قوس کمر

بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از عوارض گودی کمر، هر گونه درد در ناحیه کمر را ناشی از افزایش گودی کمر می دانند و به دنبال راه های درمانی موثر برای رفع گودی کمر می باشند. اولین قدم برای مطلع شدن از علت درد کمر مراجعه به پزشک متخصص می باشد. که پس از تشخیص پزشک متخصص به داشتن گودی کمر می توانید، با انجام تمرینات و ورزش های مناسب زیر نظر متخصص، این عارضه را درمان نمایید. دقت داشته باشید، که این ورزش ها و تمرینات زمانی موثر واقع خواهند شد که با کاهش وزن و تقویت عضلات بدن همراه باشد.

مشکل گودی کمر، سیاتیک و یا مواردی شبیه به آن در افراد چاق یا دارای اضافه وزن بالا نیز زیاد است، حال بسته به حرکات ورزشی و تمریناتی که برای کم کردن وزن انجام می گیرد، کاهش وزن، فشار را بر روی کمر به مرور کاهش می دهد و منجر به تقویت عضلات کمر و اطراف آن خواهد شد، البته تغذیه سالم نیز می تواند توانایی بدن را در کاهش وزن و در نتیجه بهبودی گودی کمر تسریع ببخشد.

خطرات گودی کمر

علائم و نشانه های گودی کمر

افراد مبتلا به قوز پشت یا لوردوز اغلب علائم دیگری به جز گود بودن بیش از اندازه کمر ندارند، البته بسته به اندازه گودی کمر علائمی در آنها دیده می شود که برخی از آنها شامل موارد زیر می باشند :

  • کمر درد
  • درد پاها
  • ایجاد تغییراتی در مثانه و روده ها (در موارد نادر)

در صورتی که شخصی بیمار علاوه بر گودی کمر دچار مشکلات دیگری نیز باشد، آنگاه احتمال بروز دیسپلازی ران ها، دیستروفی عضلانی و یا مشکلات عصبی عضلانی زیاد می باشد.

مشکلات خطرساز گودی کمر

گودی کمر در صورت عدم درمان به موقع می تواند با مشکلاتی همراه باشد که در زیر به این موارد اشاره می کنیم :

فتق دیسک کمر

مرکز ژله مانند یک دیسک غضروفی از طریق فشار خود را به محوطه خارجی سخت تر بیرون کشیده و در نتیجه موجب ایجاد درد خواهد شد. برای آشنایی با روشهای درمان فتق دیسک کمر می توانید در اینجا کلیک کنید.

مشکلات گودی کمر

تحلیل دیسک یا دژنراسیون

در دیسک بین مهره ها خون رسانی اتفاق نمی افتد و تعداد عصب ها نیز خیلی کم است، بنابراین در صورت ایجاد صدمه در این بخش تا وقتی که آسیب دیدگی قابل توجهی ایجاد نشده باشد، تشخیص داده نخواهد شد و به دلیل عدم خون رسانی، بهبودی آن امکان پذیر نیست.

سیاتیک

دردی است که اغلب در یک پا احساس شده و این درد از پشت زانو مشخص نمی باشد، حال شخص به جای درد شدید، احساس سوزش و یا سوزن سوزن شدید خواهد داشت و این اتفاق بعد از نشستن طولانی مدت به وجود آمده و با پیاده روی و تحرک داشتن نیز برطرف خواهد شد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *