امروزه بنا به عادات غذایی نامطلوب، حذف کردن بسیاری از ویتامین ها و مواد مغذی و گرایش به فست فودها انواع سرطان در بین مردم کشور افزایش یافته است. هر چند عوامل ژنتیکی در بروز این امراض تاثیر زیادی دارد اما عادات غذایی نامناسب نیز شانس بالایی در ابتلاء به این امراض را به وجود می آورند. علائم سرطان خون با حالات خاصی در رنگ پوست، وضعیت جسمانی بیمار و … مشخص می گردد.بنابراین، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که از علایم این بیماری اطلاع کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با علائم سرطان خون
علایمی که در این مجموعه گردآوری کرده ایم، علایمی از سرطان خون می باشند که به شکل پنهانی و با دقت کردن قابل ردیابی و شناسایی هستند. اگر فرد مبتلا به این بیماری در حالات اولیه و با پدیدار شدن این نشانه های جزئی، تحت درمان قرار بگیرد همانند سایر بیماران سرطانی شانس زیادی برای درمان دارد.
از آن جایی که سرطان خون تاثیر مهمی بر گردش خون، خون رسانی بدن، میزان اکسیژن دریافتی خون و … دارد، بنابراین می تواند ظرف مدت کوتاهی بیمار را از پای درآورد. البته این موضوع به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. در مراحل شدید این بیماری متاسفانه کار اندکی برای بیمار و پزشک معالج سخت می شود.
خستگی و ضعف جسمانی
سختی در نفس کشیدن و تنگی نفس
کبودی بدون دلیل
درد در ناحیه سمت چپ قسمت بالا شکم
خونریزی غیر عادی
لثه ها ملتهب و بزرگ می شوند
التهاب لثه از جمله علائم سرطان خون است. سرطان خون حاد سبب تکثیر غیر عادی و بیش از اندازه سلول های سفید خون می گردد. اگر شما قبلاً دارای سابقه بیماری سرطان خون بوده اید، حتماً همیشه اندازه لثه هایتان را در نظر بگیرید و به وضعیت آن ها توجه کنید. در این صورت، با بازگشت بیماری به موقع درمان را شروع خواهید کرد. زمانی که لثه ها از فرم عادی خود خارج می گردند، فرد با تکان دادن دهان و فک، احساسی از تراکم و فشار را در دهان دارد.
پف کردگی
تب یا لرز
عرق شبانه
سردرد همراه با ضربان
رنگ پریدگی شدید
درد استخوان
التهاب گره های لنفاوی
بثورات جلدی
عفونت های مکرر
پتشی
به دلیل کاهش پلاکت خون لکه های قرمز کوچکی در زیر پوست ظاهر می شوند که پتشی نام دارند که در اکثر موارد در قسمت مچ پا قابل مشاهده است که به خاطر نیروی جاذبه زمین که سبب جمع شدن مایعات بدن در مچ پا خواهد شد.
عواملی که خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش می دهد
به صورت کلی علل بروز این بیماری تشخیص داده نشده است اما عواملی وجود دارند که سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در افراد می شود که این چند عامل عبارتند از :
- سابقه درمان سرطان از راه شیمی درمانی یا پرتوافکنی
- استعمال دخانیات
- سابقه مبتلا شدن به سرطان خون در افراد
- اختلالات ژنتیکی مانند : سندروم داون
- قرار گرفتن در برابر سطح بالایی از پرتو
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند بنزین
- اختلالات خون مانند : سندرم میلودیسپلاستیک
درمان سرطان خون
درمان مختلفی به منظور درمان انواع سرطان ها همراه با مزایا، خطرات متفاوت و عوارض جانبی وجود دارد و استفاده منظم از دارو ها باعث کنترل سلول های سرطان خون با رشد آهسته خواهند شد اما در صورتی که سلول های سرطانی حاد و رشد سریع داشته باشند به درمان قوی تر نیاز می باشد، از این رو نوع درمان بسته به نوع سرطان خون، خواسته خود بیمار و وضعیت بدنی فرد بستگی دارد با این حال، ممکن است بیمار بخواهد از یک درمان خاص یا چند درمان به صورت همزمان استفاده کند و برخی دیگر از بیماران نیز امکان دارند به درمان احتیاج نداشته باشند یا خودشان تمایلی به معالجه نداشته باشند.
از اینکه با علایم سرطان خون همراه ما بودید، متشکریم. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع سرطان خون در جلوگیری از پیشرفت بیماری موثر بوده و درمان آن را نتیجه بخش خواهد کرد بنابراین به محض مشاهده علایم این بیماری به پزشک مراجعه نمایید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی بیشتر با علائم بیماری می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا