دسته ها
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳

علائم درد کیسه صفرا و روش های درمان آن

  • مرضیه نوروزیان
  • ۸ مهر ۱۳۹۷
  • ۰

کیسه صفرا از اجزای کوچک بدن است و نقش حیاتی در بدن ندارد. به همین خاطر با در معرض خطر قرار گرفتن سایر اعضای بدن، اقدام به برداشت کیسه صفرا می کنند. در ادامه علائم درد کیسه صفرا را برای شما شرح داده ایم.

بیماری کیسه صفرا معمولاً به طور ناگهانی و با درد شدید آشکار می گردند. این عضو کوچک بدن به گونه ای در بدن استقرار یافته که با توجه به عملکرد بالای خود، احساس نمی گردد و تنها زمانی که مشکلات صفراوی پدیدار می شوند، متوجه حضور کیسه صفرا خواهیم شد. در ادامه با علائم درد کیسه صفرا و روش های پیشنهادی برای درمان آن آشنا خواهید شد.

کیسه صفرا چیست؟ و در کجای بدن قرار دارد؟

عده ای از مردم هنوز اطلاع دقیقی از نقش کیسه صفرا و محل آن در بدن ندارند. کیسه صفرا همان طور که از نامش پیداست، کیسه ای کوچک می باشد که صفرای تولید کبد در آن تجمع پیدا می کند. بیشترین نقش کیسه صفرا معطوف به هضم و جذب چربی های غذا می باشد. این صفرای تولیدی از مجاری صفراوی وارد روده کوچک می شود. کیسه صفرا در زیر کبد قرار دارد.

درد کیسه صفرا

سنگ های صفراوی ریز که در مجاری صفرا قرار می گیرند، به دلیل اینکه نقصی در عملکرد صفرا ایجاد نمی کنند و باعث انسداد آن نمی گردند، علائم درد کیسه صفرا را از خود بروز نمی دهند. نشانه های درد کیسه صفرا با انسداد مجاری و انتشار صفرا بروز می کند.

درد کیسه صفرا نشان دهنده چیست؟

کولیک صفراوی

علائم درد کیسه صفرا در این حالت به شکل ناگهانی و تهاجمی پدیدار می گردد. بعد از یک تا ۲ ساعت درد بهتر شده و به فرد اجازه فعالیت می دهد اما تا زمان درمان همچنان به صورت متناوب فرد را درگیر می کند. این درد از انسداد مجرای صفراوی خبر می دهد. یعنی سنگ صفرا نسبتاً بزرگی در مجاری صفرا قرار دارد. کیسه صفرا برای از میان برداشتن سنگ و آزاد سازی صفرا، منقبض می شود. این انقباض سبب درد شدید و ناگهانی در فرد می گردد.

علائم درد کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا

کیسه صفرا به دلیل ترشح بیش از اندازه صفرا ملتهب می شود. ترشح صفرا به مقدار زیاد ناشی از عفونت ها، تومور، سنگ های صفراوی و مصرف الکل می باشد. ملتهب شدن کیسه صفرا بیشتر به دلیل سنگ صفرا اتفاق می افتد. این التهاب در بازه زمانی چند هفته ای رخ می دهد. این کیسه صفرا ملتهب گزینه مناسبی برای مورد حمله قرار گرفتن توسط باکتری های عفونی است. در موارد پارگی، صفرا باید فوراً از بدن خارج گردد.

سنگ صفرا

زمانی که سنگ های کوچک و بزرگ در داخل کیسه ایجاد می گردند، باید به درمان سنگ کیسه صفرا روی آورد. گاهی اوقات این سنگ ها با درد شدید همراه هستند اما در قریب ۹۰ درصد بیماران سنگ صفرا احساس درد ندارند. افراد بسیاری مدت زیادی سنگ صفرا دارند اما نشانه های درد کیسه صفرا را ندارند.

با علائم درد کیسه صفرا آشنا شوید

  • دردی که در شانه راست احساس می شود و گاهی با درد کمر خود را نشان می دهد.

علائم مشکلات صفراوی

 

  • دردی که با خوردن غذای چرب تشدید می گردد.
  • دردی که با نفس عمیق بیشتر می شود.
  • درد در ناحیه شکم
  • درد در قفسه سینه

 

 

درد سینه

  • حس سیری بیش از اندازه در ناحیه شکم
  • استفراغ، تب و حالت تهوع

استفراغ

  • نفخ(زیاد شدن گاز معده)، سوزش سر دل و سوء هاضمه
  • حس درد در قسمت فوقانی سمت راست شکم
  • لرز کردن
  • تغییر رنگ در مدفوع(روشن یا خاکستری)
  • زرد شدن سفیدی چشم و پوست صورت

درمان سنگ صفرا

بعد از اینکه به کمک عکس برداری و اشعه ایکس سنگ صفرای شما رویت شد، برای جلوگیری از خطرات بعدی آن را درمان کنید. زخم شدن کبد(سیروز)، دیابت، کبد چرب و فشار خون بالا درون کبد(به آن فشار خون سیاهرگی می گویند و از بیماری کبد الکلی ناشی می شود) بیماری سنگ صفرا را بیشتر می کنند.
درد شکم
درمان با دیدن میزان کلسیم بالا در صفرا و کبد آغاز می گردد. اگر بیمار دوره های تناوبی از درد داشته باشد(کولیک صفراوی) مسکن تجویز می شود اما اگر علائم درد کیسه صفرا به دلیل وجود سنگ مکرراً رخ دهد، باید کیسه صفرا طی جراحی برداشته شود.
اگر سنگ صفرا کوچک بوده و کلسیم نیز در آن و کبد رویت نشود، معمولاً برای درمان سنگ کیسه صفرا از قرص اسید اورسودوکسی کولیک استفاده می گردد. این سنگ ها با این دارو حل می گردند. برای از بین بردن سنگ صفرا، قرص تجویز شده را باید به مدت ۲ سال مصرف و بعد از توقف، همچنان احتمال تشکیل سنگ وجود دارد.
یک رژیم غذایی مناسب برای خود در نظر بگیرید. چون مصرف غذاهای کم چربی،نشانه های درد کیسه صفرا را تسکین می بخشد.

امیدواریم نشانه های درد کیسه صفرا را به خوبی ارائه کرده باشیم و این توضیحات به شناخت بهتر بیماری های صفراوی و روش های درمان آن منجر شده باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *