از معانی انزلی می تواند لنگرگاه باشد و احتمال می رود این لغت از لغاتی چوان «انزان» به معنی گذرگاه و دروازه تحریف شده باشد. بندر انزلی در دوره خاندان پهلوی بندر پهلوی نام گرفت.
بندر انزلی از شمال با دریای خزر، از سمت جنوب با شهر صومعه سرا، از سمت غرب با رضوانشهر و از شرق با شهر رشت همسایه می باشد. برخی از مردم این شهر مسیحی می باشند. مشاغل مردم این شهر اکثرا ماهیگیری، برنج کاری و کشاورزی است.
از سوغات بندر انزلی انواع ماهی های خزری، زیتون، سیر، شیرینی هایی همچون کاکا، نباتی و حلواعسلی و انواع ترشی ها و سبزیجات محلی همینطور انواع صنایع دستی چوبین و صنایع مراوربافی را می توان نام برد.
غذاهای محبوب در بندر انزلی باقالی قاتق، ترشه تره، میرزا قاسمی، آلو مسما و سیرقلیه هستند. چاشنی مورد استفاده مردم این شهر همراه غذا سیرترشی، بادمجان ترشی، شلغم ترشی، خیارشور و هفت بیجار می باشند.
مردان این سرزمین دارای پوششی شامل جلیقه یا جلقده، شلوار با دمپای تنگ به نام «شلار»، پایافزارهایی همچون «چموش»، کتله، گیوه، چکمه و چوکوتور هستند و زنانشان نیز از لباس هایی چون جلیقههای پولک دوزی شده و دامنهای شلیته و پرچین، روسری یا سربند (لچک)، چادر کمر، شلوار، جلیقه و پیراهن استفاده می کنند.
بندرگاهی که در تصویر زیر مشاهده می کنید در سال 1301 اولین کشتی که از اروپا آمده بود را در خود جای داد.
از دیدنی های این شهر می توان مرداب انزلی را نام برد که دارای گل های نیلوفر بسیار زیبایی می باشد.
برج ساعت که اکنون یک موزه نظامی می باشد دارای سلاح هایی از دوران صفویه تا کنون است و هم چنین محل دفن ۶۳۹ مهاجر لهستانی گریخته از حمله نازی ها می باشد.
مجتمع تفریحی طرح دریا و پارک و بلوار ساحلی بندر انزلی از مکان های تفریحی و لذت بخش در بندر انزلی هستند که تصویر این مکان را در زیر خواهید دید.
در زیر نمایی کلی از بخشی از این شهر زیبا را مشاهده می کنید.
بندر انزلی یکی از بنادر زیبای شمال ایران است که گزینه مناسبی برای گذشت و گذار در فصول مختلف سال به شمار می رود.
منبع : آرگا